Рецепти за Actifry

  • 324 179
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 975
  • Мнения: 91
Направих пилешки крилца, станаха много вкусни. Мариновах ги за няколко часа във соев сос, мед, малко олио, лимонов сок и къри. Бяха готови за 25мин.

# 976
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 674
И аз съм забелязала, че изключително бързо ми стават нещата

# 977
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
На мен най-много време ми отнемат тиквичките, около час, а накрая излизат толкова мъничко, ама пък толкова вкусни

# 978
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 674
Зеленчуците се стапят да, лук, гъби, морков слагам толкова много че не мога да затворя капака Simple Smile накрая една шепа вадя Grinning как правиш тиквичките не се ли смачкват?

# 979
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Ами смачкват се, ама пък като ги залея с кисело мляко и не се вижда Sunglasses

Иначе гибрежа на големи кубчета, 2 на 2см,слагам в уреда колкото се поберат, мъничко олио и пускам за 55мин. Стават като пържени в нормален тиган, а на вкус ми харесват даже повече. Не ги осолявам предварително.

# 980
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 674
Оххх аз ги обичам, чисти, хрупкави на дулги филийки.. По гръцки дето се вика, не е за мен тази рецепта Simple Smile на решетъчната кошничка може да станат, но моята е мн малка.

# 981
  • Мнения: 5 002
Ами смачкват се, ама пък като ги залея с кисело мляко и не се вижда Sunglasses

Иначе гибрежа на големи кубчета, 2 на 2см,слагам в уреда колкото се поберат, мъничко олио и пускам за 55мин. Стават като пържени в нормален тиган, а на вкус ми харесват даже повече. Не ги осолявам предварително.

SilverDream, моля те сподели дали преди това ги овалваш в брашно, или не.

Купила съм 5 дребни тиквички, мисля да ги направя за вечеря след малко. Ако не си във форума и да отговориш, ще ги овалям в брашно и после ще докладвам. Grinning Бях правила преди на кръгчета и станаха доста безформени, надявам се на кубчета да е по-добре.

# 982
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Макарон, в нищо не овалвам, че имам лош опит с една оваляна цаца, после уреда нямаше миене. Кажи как са станали оваляните, моля Blush

# 983
  • Мнения: 5 002
Изпуснах те, преди 10 минути ги сложих, оваляни. Ще пиша Grinning

Неоваляни не стават ли размекнати? Те пускат доста вода и ми се струва, че има нужда от нещо да я попие. Ще редактирам после да докладвам, обаче съм толкова гладна вече, че каквито и да са, все ще ги изям.

# 984
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 677
В другата тема за кукър съм написала как стават хрупкавите тиквички по гръцки, а май трябваше да е тук.

# 985
  • Мнения: 5 002
Опиши моля те, ако се прави в Актифрай, аз обожавам пържени тиквички, а гледам да не ям повече от веднъж в годината истинския пържен вариант.

# 986
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Макарон, чесно да ти кажа не мога да преценя дали стават размекнати. Не съм забелязала да пускат вода в уреда, като ги сложа тя се изпарява докато се готвят, после много се и спаружват, меки са, но и изпържени, тиквения вкус сякаш се концентрира. Така са ми по-вкусни на мен лично даже и от традиционните пържени. Само свекърва ми беше осолила един път тиквичките и ги беше сложила в уреда, та го бяха наляли с вода до средата. Добре че видях навреме и успях да махна водата преди да го пусне.

# 987
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 010
Значи, на кубчета в брашно Grinning

# 988
  • Мнения: 5 002
ОК бяха тиквичките снощи с брашно, златисти и хрупкави отвън, меки отвътре. Единственият недостатък е, че бъркалката беше свалила около 5-10% от брашното и то беше станало на пържени трохи на дъното, но това го изчовърках от чиниите, като сервирах. Ще опитам следващия път без брашно да видим, както и ще потърся на Unknown lady поста, за да видя тя как г прави.

# 989
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 677
Ето, копирам го от другата тема.
За тиквичките не се мъчете, няма да станат хрупкави така. Скоро изнудих сервитьорката в един ресторант да ми каже как ги правят хрупкавите тиквички по гръцки. Нарязани на широки ленти ги държат за малко във фризер, но гледат само силно да ги охладят, без да замръзнат. После ги слагат в големи купи и ги засипват обилно с кубчета лед, леда да е навсякъде и да охлажда максимално и купите се слагат в хладилник. Да постоят в леда няколко часа, те ги оставят през нощта и сутринта и чак тогава се вадят, овалват се в брашно и се пържат на маслена баня във фритюрник от другия вид, от обикновените фритюрници за ресторант. Ако не са ледено студени, не стават хрупкави. Така ми каза момичето.
Момичета, може ли да напишете в рецептата с какъв уред сте и колко минути давате на определени продукти. Предварително благодаря.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 09:41 от Unknown_lady

Общи условия

Активация на акаунт