Рецепти за Actifry

  • 321 814
  • 1 499
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 206
И ние днес си купихме този уред. Правихме картофи и съм страшно доволна. Много ми харесаха, като пържени са на вкус, а не са мазни.

# 16
  • Мнения: 256
Ха, ще има с кой да обменяме опит smile3508
biko , със здраве да си го ползвате и все вкусни неща да стават!

Кюфтета пак - този път станаха. Направих няколко нормални и няколко тип коктейлни. От големите имаше едно раздробено. Прилагам снимки:
големите  http://img168.imageshack.us/img168/7082/si850997th1.jpg
малките малко след като ги сложих  http://img168.imageshack.us/img168/1344/si850998ff8.jpg
малките в готово състояние  http://img168.imageshack.us/img168/2844/si850999lh4.jpg
Когато видях вс. кюфтета събрани в една обща маса си помислих, че пак всичко ще е дробено Joy, но крайният резултат ме изненада. Явно всичко зависи от твърдостта на каймата. Мазнина въобще не съм слагала, въпреки, че в книжката пишеше, че се слага една лъжица. Просто забравих.
Амиии, все повече си харесвам тенджерката  chef

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 09:37 от РОНГО

# 17
  • Мнения: 206
РОНГО - благодаря Simple Smile
Кюфтета не може ли да се сложат и без бъркалката newsm78

# 18
  • Мнения: 256
Няма да може, най малкото заради дупката, която няма с какво да затвориш, за да не влиза нищо под тавата. А и ще трябва сама да ги бъркаш.
Ама като се замисля newsm78, може да се сложи някаква чаша, да речем, докато се постегнат и после да се сложи бъркалката newsm12

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 14:35 от РОНГО

# 19
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Ронго - много ми е интересно и те чета редовно , не спирай да ни разказваш за всичко свързано с уреда , пък ако слагаш и още снимки ...си безценна !!!  Heart Eyes  bouquet
Налага ми се да премина на диетично приготвена храна и в чудо се видях - това е интересно решение , само да не беше така скъпо... Споделяй , не си сама , аз съм ти верен фен !  Hug

# 20
  • Мнения: 940
Супер интересно, започвам все повече да се нахъсвам за този уред.

# 21
  • Мнения: 256
Ронго - много ми е интересно и те чета редовно , не спирай да ни разказваш за всичко свързано с уреда , пък ако слагаш и още снимки ...си безценна !!!  Heart Eyes  bouquet
Налага ми се да премина на диетично приготвена храна и в чудо се видях - това е интересно решение , само да не беше така скъпо... Споделяй , не си сама , аз съм ти верен фен !  Hug

Благодаряаа newsm03 !  
Темата май трябваше да се казва "моята борба с актифрай" или "разкази от неизвестното" Joy
Сега се чудя към какво следващо предизвикателство да се насоча... Някакви предложения?

В интерес на истината, ако сама трябваше да взема решение за покупката , сигурно сега нямаше да ви забавлявам с разказите си. И аз въздишах известно време по този уред, но само си въздишах. Добре, че на мъжа също му стана интересно и то, защото отговорник по пържене на картофи беше той. Та в крайна сметка заслугата е негова. Аз бях много приятно изненадана, а той облекчен от мъките си Joy

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 09:39 от РОНГО

# 22
  • Мнения: 4 202
А вмирисва ли се на пържено в помещението?

# 23
  • Мнения: 256
Еее, няма какво да спре миризмата. Не е така натрапчива, както от тигана на котлона, има някакъв филтър, но определено се разбира какво се готви.

# 24
  • Мнения: 2 708
И аз барабар Петко, ама понеже се зарибих от темата, та взех да оглеждам тук там из нета..... Много ми хареса машинарийката и не че ще хукна да си я купя утре, защото първо на опашката ми е хлебопекачката, но се интересувам живо.....
Ама примерно това клипче http://www.youtube.com/watch?v=ZFH7_6N4gjk&feature=related ме впечатли. Стресира ме времето за приготвяне.  Wink Шегувам се, стресирам е силно казано, но се вижда, че за 1 доза са нужни 45 мин. Това количество се изяжда само от едното ми дете, дори и повече...... Като прибавим второто, за капак и Бобето, а пък е добре и аз да боцна - тамън 4 х 45 мин се получава..... Thinking Вярно ли смятам, или нещо бъркам. Или си търся под вола теле.... Joy Joy Joy ама пуста лакомица Гица в мен говори..... hahaha hahaha hahaha

# 25
  • Мнения: 256
 Joy тъй, тъй 4х45 се получава, ама 4 кила картофи малко множко ни идват на нас, а сме им фенове... Аз правя една доза, приблизително малко по-малко от кило и по начина по който ги правя са готови за 30-35 мин. Преди тази същата доза я пържехме на 2-3 пъти на тиган, като сметнеш времето пак толкова излиза. В обикновен фритюрник става доста по-бързо, но аз много отдавна съм го пенсионирала, заради количеството на олиото и заради почистването. Освен това не чакаш нищо да загрява - ни котлон, ни олио. Откъдето и да го погледнеш, все си е много добре времето. Wink

Пробвах панирана риба - провал. Панировката беше навсякъде из тавата, но не и върху рибата. 

# 26
  • Мнения: 2 708
Благодаря ти за отговора все пак. Може би, ако човек го има и реши да го ползва ще намери начин, най-малкото докато беля и режа да кажем втората доза картофи, първата ще са почти готови Wink ииииии ще трябва да ядем по-малко примерно hahaha То мен основно за картофи и кюфтенца ме впечатли, защото по същата причина като теб, отдавна съм изхвърлила фритюрника и не пържа картофи в къщи, а ако им се прияде - яйдеееее в местната кръчма или пицария да си отядат и да им държи влага известно време Laughing Laughing Laughing Абе като всяко нещо си има и плюсовете и минусите и е въпрос на вътрешна нагласа кои искаш да пригодиш да са ти повече.. Joy

# 27
  • Мнения: 55
Здравейте. Бих искала и аз да се присъединя с моя много скромен опит - само от 2 дни. Засега съм направила пържени картофки и пържена риба. Картофите приготвих, спазвайки точно иструкциите и резултата беше какъвто Ронго описва при първия си опит - по-скоро запечени. Следващия път смятам да се възползвам на готово от нейното "откритие"  Heart Eyes и да увелича мазнината и да добавя вода. Рибата обаче стана много сполучлива. Използвах охладено филе пангасиус, нарязано на парченца с размера на фиш фингърс.  Подправих ги само с готова подправка за риба и спазих инструкциите от книжката - 500 гр риба/1 лъжичка мазнина/25 минути. Филенцата в по-голямата си част запазиха целостта си като съвсем малко от тях се накъсаха на по-дребни парченца и придобиха лек златист загар. Утре опитите продължават със зеленчуци  Grinning

# 28
  • Мнения: 256
 bananka , със здраве да си го ползвате! И аз се канех пак да правя опити с риба и щом ти си пробвала в натурален вид, аз ще взема да я набрашня  и да видим как ще е. Дори си мисля , че и по-малко време ще и е достатъчно. На картофите вече им сипвам на око и олиото и водата и дори ги посолявам преди да ги сложа.
Хайде успех и чакам отзиви Hug

biko, защо не споделяш нищо? Не го ли използвате този уред?

# 29
  • Мнения: 206
РОНГО - ние с мъжът ми лунуваме и два дни с седмицата не ядем, две-три вечери излизаме навън и не ни остава шанс да изяждаме изпробвани неща с уреда Embarassed
Досега сме си правили само картофки - всяка седмица. Много ми харесват. Аз не намирам разлика с пържените във фритюрник. Само, където не са толкова мазни. Иначе на вкус, на мирис, на хрупкавост, на вид са си като пържените. Мазнина слагаме по указанията.
Следващия път съм решила да направя пилешки бутчета и зеленчуци.
После ще споделя Peace

Общи условия

Активация на акаунт