Бананова торта

  • 10 629
  • 48
  •   1
Отговори
  • Мнения: 10
Ето и моята лесна рецепта за бананова торта  Simple Smile  chef

1 голям пакет бисквити Закуска (кафяви)
1 нишесте банан
800 мл прясно мляко
4-5 банана
1 желатин
125 гр краве масло

Натрушавате бисквитите и ги смесвате с маслото, месите докато не се получи хомогенна смес. Слагате получената смес във форма с падащо дъно , като разстилате равномерно. Приготвяте нишестето според оказанията и заливате с него бисквитите .Нарязвате бананите и ги нареждате върху нишестето. Разтваряте желатина и заливате бананите с него . Оставяте в хладилника за около 4-5 часа , за да се стегне тортата.   cook

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315998&pid=9928983
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315998&pid=9928970
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315998&pid=9928990

# 1
  • Мнения: 4 434
Изглежда вкусно  bouquet

# 2
  • Мнения: 6 390
много добре изглежда   chef

# 3
  • Мнения: 84
 LaughingТази рецепта е като бисквитената торта,която моето семейство обожава.Разликата е,че тук присъстват банани и желатин.Сигурна съм ,че много ще ни се услади. WinkДано успея да я приготвя днес. Hug

# 4
  • Мнения: 936
Преписах си рецептата и ще я пробвам. Имам 2 въпроса:
Каква е тази форма с падащо дъно?
Колко желатин е нужен? Обяснете ми подробно как да го разтворя, никога до сега не съм го правила.

# 5
  • в илюзия
  • Мнения: 1 306
много добре изглежда ще се пробва задължтелно Peace

# 6
  • Мнения: 10
Радвам се , че моето предложение за тортата ви е харесало.  Hug
Разкошница търих снимка на форма с падащо дъно в интернет , но не открих ,за да ти покажа.  Sad
А за желатина аз използвах едно пакетче на д-р Йоткер и го направих според указанията ( пише ги отзад на пакетчето) Аз също за първи път работя с желатин и се изненадах , че ми се получи . Тъй като бях чела във форуми за доста неуспешни опити ,  но реших да пробвам и стана. Оказа се , че не е много трудно даже изобщо. Пробвай и ти ,после пиши какво се е получило.  Thinking

# 7
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 958
И аз мисля да я спретна,но първо да доядем другата,която направих вчера.  chef

# 8
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 711
Чудесна торта! Правя подобна, но с ванилово нишесте и на мястото на желатина и бананите настъргвам шоколад и орехи. Тази ще направя обезателно.

За желатина ето тук доста изчерпателно е обяснено. Но на кратко:
"Желатинът се разтваря първо в студена вода - 1 кафена чашка вода на 10 гр. желатин. Когато набъбне (прилича на грис халва) се разтваря на водна баня на слаб котлон или слагаш съда с желатина в купа с топла вода. Като се разтвори добре - стане на прозрачен сироп, се смесва със сока, с който ще желираш. За меко желе и кремове се използва 10 гр. желатин (1 пакетче) на 500гр. мляко, сок или каквото там желираш. За твърдо желе, като за торта примерно, се използва 10 гр. желатин за 300-350 гр."

# 9
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Днес си купих нишесте Банан,че имам и няколко банана в хладилника.Обаче си купих б-ти Роден край,не съобразих изобщо.Надявам се да станат за блата.

# 10
  • Мнения: 307
Много ми харесва тортата. Ще я направя още тази вечер, но и аз имам най - големи опасения относно ползването на желатина. Винаги ми става на бучки като го сложа на водна баня или пък ми остава на дъното втвърден.

# 11
  • Мнения: 1 906
Изглежда лесна. Мисля и аз да се пробвам   chef

# 12
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Да ви кажа аз как приготвям желатина.
Изсипвам съдържанието на пакетчето в чаша,добавям около 50 мл студена вода и бъркам,оставям да набъбне.През това време загрявам в каната(бързонагряваща)вода-да кипне и заливам до горе вряла вода като бъркам непрекъснато,докато напълно се разтвори желатина,след което оставям да се поохлади и действам.
За рецептата е необходимо повече количество вода за заливката отгоре.Бих я прибавила след като желатина се поохлади.

# 13
  • Мнения: 1 906
В обикновена тава ще стане ли? Нямам форма с падащо дъно  Crossing Arms

# 14
  • Разград
  • Мнения: 3 110
В обикновена тава ще стане ли? Нямам форма с падащо дъно  Crossing Arms

Ще стане,що да не стане.Само няма да се вижда отстрани цялата,но пък на парче също ще изглежда много добре.По-важен е вкуса. Wink

# 15
  • Мнения: 123
Изглежда лесно и вкусно. Hug
Задължително ще я направя.  chef

# 16
  • Мнения: 2
Момичета, относно желатина - от скоро ползвам този на д-р Йоткер. С него нямам издънки - с другите съм имала многократно. Просто спазвайте указанията върху пакетчето и няма проблем.

# 17
  • Мнения: 936
Благодаря за обясненията. Ще взема и аз на д-р Йоткер и ще се пробвам.

# 18
  • Мнения: 1 906
Набавих си продуктите и се залавям за работа  smile3508 .
Дано се получи, а после ще споделя  Wink

# 19
  • Мнения: 1 906
Ето резултата:







Аз използвах нишесте с вкус "Карамел" и се получи страхотна комбинация  Peace

# 20
  • Мнения: 2 803

много добре изглежда   chef

# 21
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 711
Ехааа!!! eat Нямам търпение да си изядем десерта и да направа това изкушение.  Heart Eyes

# 22
  • Мнения: 3 695
уау страхотно изглежда  Peace

# 23
  • Мнения: 1 906
Коментарите за моята торта ли са  Rolling Eyes

# 24
# 25
# 26
  • Мнения: 940
Страхотна рецепта, мерси за идеята.
Мъжа ми обича всякакви бисквитени торти, и винаги е добре да вкарвам разнообразие.

# 27
  • Мнения: 22 867
Incognito, твоята на снимките изглежда страшно съблазнително! Heart Eyes  bouquet

# 28
  • Мнения: 1 906
Incognito, твоята на снимките изглежда страшно съблазнително! Heart Eyes  bouquet
И на вкус си я биваше  Whistling

# 29
  • Мнения: 22 867
Incognito, твоята на снимките изглежда страшно съблазнително! Heart Eyes  bouquet
И на вкус си я биваше  Whistling

Не се и съмнявам, то направо си личи, че е вкусотия. Heart Eyes

# 30
  • Мнения: 10
Incognito браво! Страхотно си се справила   chef  cook

# 31
  • Мнения: 1 906
Incognito браво! Страхотно си се справила   chef  cook

Браво на авторката за лесната рецепта   bouquet

# 32
  • Мнения: 147
      Много добре изглежда тортата. Малко ме притеснява желатина, но това няма да ме спре да я пробвам.   chef

# 33
  • Мнения: 12
А може ли да се използва пудинг на Йоткер вместо нишесте?

# 34
  • Разград
  • Мнения: 3 110
А може ли да се използва пудинг на Йоткер вместо нишесте?

Не виждам причина да не може,то пак си е крем.

# 35
  • Мнения: 12
това мляко за нишестето е  предполагам.

# 36
  • Мнения: 1 906
това мляко за нишестето е  предполагам.
Peace

# 37
  • Мнения: 1 259
Невероятна е!

# 38
  • Мнения: 689
Много ми допада рецептата,още днес ще я пробвам.  chef

# 39
  • Мнения: 1 558
Aз правих тортата   bouquet, дори посрещнах гости с нея, но при рязането ми се разпадна, а и имах проблем с желатина. Невероятно вкусна, бърза и лесна е!Само дето слових още малко плодчета. Днес ще я правя втори път, дано този път не се разпадне.
http://www.bgphoto.net/photos/9793/o633684258592692500.JPG

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 21:09 от HeYkpoTuMa

# 40
  • Мнения: 307
HeYkpoTuMa , страхотна е станала тортата. Може да ти е разпаднала заради крема, ако е бил рядък. Моята също сега престоява в хладилника. Проблеми със желатина нямах, но бананите ми почерняха, не знам защо.
Може малко да намалиш снимката

# 41
  • Мнения: 2 000
Вчера я направих тази тортичка, само, че малко я измених, защото нямах банани и ползвах един компот от кайсии. http://ekaterinap.multiply.com/photos/album/1#63
Много ни хареса вкъщи, благодарности за рецептата   bouquet

# 42
  • София
  • Мнения: 4 052
И аз я направих. Стана много хубава. На следващия ден, всичко беше поело и беше още по-вкусна. Моят вариант е с шоколадово нишесте, поради липса на друго в момента.
,

п.с. Специални благодарности на max-mama, за приготвянето на желатина.  bouquet И на авторката за лесната рецепта.  chef

# 43
  • Мнения: 2 375
Много добро предложение.  bouquet

# 44
  • Мнения: 1 906
Aз правих тортата   bouquet, дори посрещнах гости с нея, но при рязането ми се разпадна, а и имах проблем с желатина. Невероятно вкусна, бърза и лесна е!Само дето слових още малко плодчета. Днес ще я правя втори път, дано този път не се разпадне.
http://www.bgphoto.net/photos/9793/o633684258592692500.JPG

Аз стриктно спазих инструкциите на опаковката на нишестето, но и моето беше редичко. За втори път ми се случва с тази марка  #Cussing out .
За по-сигурно сложих две пакетчета желатин  Blush - за да няма издънки.

# 45
  • София
  • Мнения: 34
мн ти обичам

# 46
  • Мнения: 90
Ще я пробвам.

# 47
  • Разград
  • Мнения: 3 110

п.с. Специални благодарности на max-mama, за приготвянето на желатина.  bouquet И на авторката за лесната рецепта.  chef

Радвам се,че съм ти помогнала.

Aз правих тортата   bouquet, дори посрещнах гости с нея, но при рязането ми се разпадна, а и имах проблем с желатина. Невероятно вкусна, бърза и лесна е!Само дето слових още малко плодчета. Днес ще я правя втори път, дано този път не се разпадне.
http://www.bgphoto.net/photos/9793/o633684258592692500.JPG

Аз стриктно спазих инструкциите на опаковката на нишестето, но и моето беше редичко. За втори път ми се случва с тази марка  #Cussing out .
За по-сигурно сложих две пакетчета желатин  Blush - за да няма издънки.

Когато правя нишесте за торти умишлено слагам малко по-малко прясно мляко,за да се сгъсти добре или пък друг вариант-слагам желатин в крема(оставям да набъбне в студена вода и после направо в горещия крем и бъркам,докато се разтвори,да речем 3-5 минути).

# 48
  • Мнения: 18
Нел, тортата изглежда страхотно! А колко обичам банани.... като я направя /дано и на мен да ми се получи/ ще пусна снимков материал  Hug

Общи условия

Активация на акаунт