Pizza Hut

  • 14 406
  • 39
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
след като толкова време се върти тук рецептата за Верди тестото за пица, реших да пусна и тестото за пица Хът Peace

рецептата и приготовлението са елементарни, аз я приготвих в машината за хляб.
може да има леко разминаване в дадените грамажи, защото аз ползвам друг тип брашно Peace
тестото трябва да е меко и нелепнещо!!!

Pizza Hut

½ пак. суха мая
½ с.л. захар
¼ ч.л. сол
¼ ч.ч. пр. мляко
¼ ч.ч. топла вода (ок. 30 С)
1 с.л. зехтин
2 ч.ч. брашно 
зехтин за намазване на пицата и за формата за печене.

В купа се разбърква маята със захарта и солта. Добавят се млякото и водата и отново се разбърква.Остава се да почива 2 минути.
Добавя се зехтинът, разбърква се и се добавя брашното.
Меси се 10 мин. докато се получи еластично тесто.
Разделя се на 2 топки и всяка се разточва на кръг.
Слага се във намазнена форма за пица, крайчетата се намазват със зехтин.
Покрива се с кърпа и се оставя да почива 10 мин.
Слага се отгоре продукти по желание и се пече  в добре загрята фурна 12 – 15 мин при 250 С.


тестото е меко и се работи удобно с него, като пластелин е Peace
разбира се изпробвах веднага и разкошното ръбче с кашкавал вътре Crazy

ето моята с плънка от спанак, сметана и зряла гауда

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
не ядете пица?
не ядете Hut?
или плънката е смущаваща  newsm78

# 2
  • Мнения: 1 352
Ядем ядем, много даже Simple Smile. Ще пробвам и твоето тесто, че Вердито напоследък не ми се получава.
И да, плънката наистина е смущаваща Crazy, ние сме вълци.

# 3
  • Мнения: 1 176
... аз я приготвих в машината за хляб...
Първо сложи течните съставки, после сухите, като завърши с маята, така ли?
Кажи и повече за това разкошно ръбче с кашкавал.
Спанакът и сметаната в плънката ми допадат, гауда обаче, никога не съм опитвала.

# 4
  • Мнения: 899
Ася, изглежда много апетитно, а как обичам пица Хът..
Ще я пробвам в най-скоро време, а кажи как залепяш тестото при направата на ръбчето? При мен с други теста явно ги правя доста еластични и не иска да застане в желаната форма, разгъва се.

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Първо сложи течните съставки, после сухите, като завърши с маята, така ли?

маята ми беше жива, половин кубче.
разтворих си я в млякото, водата захарта и солта.
сложих в машината, добавих зехтина и после брашното...
пуснах да меси. не изчаках цялата програма, оставих да меси само 10 мин.

ръбчето става лесно, самото тесто е като пластелин и се залепва без проблем.
ако искате ръбче не се маже тестото със зехтин, а първо се слага кашкавала, завива се и тогава се маже зехтина Peace
при печенето ми се отвори ръбчето...
явно трябва малко повече тесто да се задели за ръбче.

аз направих тройна доза.
от 1/3 тесто станаха 2 малки пици.
от останалите 2/3 направих питки, станаха жестоки Mr. Green

ето вълчата пица с риба, лук и зряла гауда  Mr. Green


# 6
  • Мнения: 27 524
Ася, това кое от двете теста на Пица Хът е?  Blush Те имат две, даже три - класическото, което е тънко. Пан, което е дебелото и за бюфета ползват едно между двете, което на нас най ни допада, малко по-дебело е от класическото.
Ние често ходим в пица Хът, само дето нямат (поне тук, де) любимата ми пица само от сирена  Crossing Arms

Обожавам спанак, но пица досега не съм правила. Ще пробвам  Hug Но на малка пица, че само аз ще си я ям  Mr. Green

# 7
# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
тук има от тази само със сирена, на мен ми идва малко мазна Blush

не ходя често на пицария, опитвала съм само тънкото тесто.
не мога да твърдя със сигурност, но ми се струва, че не са 3 различни теста,
а едно и също, което е с различна дебелина разточено Peace

в рецептата не пише как се разточва.
някои правят 1 тава от фурната с пица, при мен станаха 2 малки, средно дебели (то се вижда де...)
питките направих около 2 см дебели... и те се изпекаха перфектно Peace

# 9
  • Мнения: 27 524
Може би да е едно, не знам и аз. Но дебелото стои на шупли, по-жълтеникаво и шуплесто е, а пък тънкото си е като класическото тънко тесто за пица. Но предполагам, че и във всяка държава различно ги правят  Peace

Ей го тук как изглежда:



# 10
  • София
  • Мнения: 1 826
Супер готино.

Аз правя пица с тесто от магазина, но следващия път ще пробвам да си замеся това Hug

# 11
  • Мнения: 1 432
Айде да Ви каже вьтрешен 4овек за тестото. Едно и също е , зависи как ще се разтеле, дали за класик, тин ,или пан / всъщност тук не се разтила изобщо  Mr. Green/
Мммм, как ми се допапка  Whistling

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
asyalein, изглежда страхотно! Поздравления!   bouquet

# 13
  • София
  • Мнения: 1 826
Направих я! Ето снимка:
http://www.etomira.snimka.bg/album.php?album_id=301521&pid=9637753

С прошуто и моцарела е. Но тестото е уникално вкусно. А за ръбчето с кашкавал - нямам думи!

# 14
  • Монреал
  • Мнения: 631
Мами, кажете кашкавала кога го слагате - преди или след печене, моя винаги се препича, а аз искам да се "точи" и изглежда като на снимката на etomira.

# 15
  • Мнения: 940
Супер, и аз миналата седмица имах гости и им направих пица с кашкавален борд. Много добре стана, всички останаха много доволни. Следващия път ще пробвам и това тесто.
Аз лично кашкавал не ползвам, използвам моцарела, която ми се точи и никога не се препича. Може и гауда, тя също не се препича.

# 16
  • Мнения: 5 251
Когато имаше във Варна пица Хът, бяхме редовни. Много ми харесва, ще опитам да направя тестото  Peace
Някой може ли да ми каже обаче как става номера с този разтегливия кашкавал. При мен не се получава  Crazy Стърже ли се или се слага на парчета? А може би има значение какъв е кашкавала  newsm78

# 17
  • Мнения: 3
Това не е тестото на Пица Хът.

# 18
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Това не е тестото на Пица Хът.

явно знаеш тогава рецептата.
сподели я  Wink

# 19
  • София
  • Мнения: 4 141
Аsyalein, благодаря за рецептата ще я опитаме в къщи. У нас пицата е на почит и поне веднъж седмично се хапва.

# 20
  • Мнения: 930
ето вълчата пица с риба, лук и зряла гауда  Mr. Green

това ще ни хареса Mr. Green

# 21
  • Мнения: X
Тестото се получи много добро. Ще импровизирам с плънката - няколко сирена, шунка и маслини ще сложа. Ще докладвам за отзивите на домашните.

Пълно одобрение. Изядоха си парчетата и питаха за още.
Голямо благодаря за рецептата!

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 08:59 от Анонимен

# 22
  • Мнения: 655
asyalein  ,благодаря че сподели рецептата  bouquet ама явно аз нещо бавно схващам и затова да попитам-това ръбче как се прави,отделя се от тестото и се слага усукано върху другото тесто ли,или самото тесто се изтегля по ръба на тавата за пица и се поръсва с кашкавал  newsm78 дано само обясних добре  Wink
 

# 23
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
не се отделя тесто.

разточваш/разпъваш си тестото, по края по обиколката на пицата нареждаш кашкавал на ивици.
хващаш края на тестото и загръщаш кашкавала...затискаш хубаво и това е Peace

# 24
  • Мнения: 655
много ти благодаря, asyalein    bouquet
наистина много добре го обясни и сега го разбрах как става това с ръбчето  Grinning
 

# 25
  • Мнения: X
Ася, заради твоето тесто вече 3-ти ден вечеряме пица, друго не искат. Аман. Килата кой ще ми сваля?

# 26
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ася, заради твоето тесто вече 3-ти ден вечеряме пица, друго не искат. Аман. Килата кой ще ми сваля?

 Mr. Green
оооо аз си имам тайна.
правя пица и за мен си режа едно малко парче.
винаги правя и салата и ям основно салата и малко пица Mr. Green

така мъжът доволен, аз слаба hahaha

# 27
  • Мнения: 27 524
Мами, кажете кашкавала кога го слагате - преди или след печене, моя винаги се препича, а аз искам да се "точи"

Това не е кашкавал, това е жълта моцарела, тя е за пици и така се точи и тя се ползва за пици Peace

Ася, мисля петъчно да се пробвам с твоята пица, само дето пълнежа ще трябва да е от вълчи по-вълчи, иначе няма да се уважи  Tired

# 28
  • Мнения: 4 380
не ядете пица?
не ядете Hut?
или плънката е смущаваща  newsm78

Най-обикновено тесто с мая. От къде пък накъде Хът?

# 29
  • Мнения: 383
опитайте и това тесто, то е за машина но става и на ръка

Традиционно Тесто за Pizza

# 30
  • Мнения: 4 380
Егати и пропорциите- оставаше и милиграми да изчислявате.
От край време тесто се прави на око. Брашно, мазнинка, сол, захар и мая. Това е цялата философия.

# 31
  • Мнения: 4 916
Ася,
мерси за рецептата. Открих си няколко грешки при приготвянето на тесто за пица  Peace В края на седмицата е традиционното преяждане с пица у нас, ще го пробвам тогава   bouquet

# 32
  • Мнения: 383
Егати и пропорциите- оставаше и милиграми да изчислявате.
От край време тесто се прави на око. Брашно, мазнинка, сол, захар и мая. Това е цялата философия.


понеже оно(машината) си нема око...



------------8<------------------------------------8<-------------------------


Лесно тесто за пица

Тесто за пица - бързо

Тесто за пица




Благодарим за рецептата.






Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 19:50 от Ердинч

# 33
  • Мнения: 2 803
Благодаря за рецептата. Преди години имаше във Варна пицарии Хът, но какво стана вече няма. А така ги обичахме!? ooooh!

# 34
  • Мнения: 3
Съжалявам,но не мога да ти я кажа,защото е фирмена тайна.Подписала съм се да не издавам тайната на пицарията,ако ти я кажа ще пострадам.Но те оверявам,че това не е рецептата.

# 35
  • Мнения: 383
Съжалявам,но не мога да ти я кажа,защото е фирмена тайна.Подписала съм се да не издавам тайната на пицарията,ако ти я кажа ще пострадам.Но те оверявам,че това не е рецептата.


 newsm78 е па не е чак толкова голяма тайна дe, Попитах "чичо" Google,  виж  тука тука  тука  тука  тука или  тука  

# 36
  • Мнения: 3
Пак не са същите рецепти.Неможете да ме убедите,че това са рецептите за пица хът

# 37
# 38
  • Мнения: 27 524
Ох, Ердинч, тая снимка е убийствена   chef

Направих и аз тестото с плънка от изкормени наденички, пилешки зарчета, лук, маслини и гауда  Simple Smile Стана много хубаво и лесно, забърках в машината  Peace



# 39
  • Мнения: 64
Ох, Ердинч, тая снимка е убийствена   chef

Направих и аз тестото с плънка от изкормени наденички, пилешки зарчета, лук, маслини и гауда  Simple Smile Стана много хубаво и лесно, забърках в машината  Peace





риспект Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт