Картофи с шунка и сметана ! Лесно и бързо !

  • 56 142
  • 65
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 668
Сигурно много от вас я знаят тази рецепта и са я правили , но поне ще ви подсетя . За тези , които не са пробвали досега - много е лесно и вкусно . Стават точно като запечените картофи с шунка в УГО  Wink

Няколко сварени картофа , нарязани на пръчици
Шунка нарязана по същия начин
1 малка глава лук
1 малка кофичка заквасена сметана на Данон
настърган кашкавал за поръсване

Картофите , шунката ,  лукът нарязан на полумесеци и сметаната се объркват хубаво в йенска тавичка / формата е без значение /
Слага се в загрята фурна , като първите 10 - тина минути се пече покрито с фолио
След като махнете фолиото се оставя още 10 мин. във фурната , докато сметаната се разтопи и стане на мехурчета .
Поръсва се с кашкавала и се допича .
Подправки по желание - сол , черен пипер , чубрица и т.н.

Съжалявам , че нямам снимка . Става много ефектно , вкусно и бързо . Особено , ако сте си сварили картофите от предния ден примерно  Wink

# 1
  • Мнения: 27 524
Ще се пробва още тази вечер, мерси за рецептата  Party Аз много обичам, но не знаех как се правят  Blush

# 2
  • Мнения: 5 001
Охаааа.....това ще го пробвам в неделя....
Досега съм правила само с готварска сметана,ама със заквасена ще е по-добре ми се струва....Ще кажа отзиви после... Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 7 039
Pipinka,  много обичам твоите лесни и бързи рецепти  Wink. Пробвах и крилцата ти, бяха чудесни. Тези картофки ще ги направя другата седмица, сигурна съм, че ще ми харесат, благодаря за рецептата   bouquet

# 4
  • Мнения: 4 668
buni    bouquet
Радвам се , че ви допада рецептата  Grinning
Наистина става много вкусно !!!

# 5
  • Мнения: 200
Ей че интерснооооооооо. Ще я пробвам тези дни.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Не знам как ги приготвят в Уго , но изглежда вкусна тази рецепта.И доста калорична , за жалост. Mr. Green

# 7
  • Мнения: 1 352
Аууу, тези картофки са жестоки! Само че, аз ги правя с течна сметана и не варя предварително. Така картофа попива сметаната и става нещо страшно Crazy, няма спиране Blush.

# 8
  • Мнения: 27 524
Пече се моя първи опит, после и снимка  Simple Smile
Е, не са толкова калорични чак  Thinking
Аз съм ги яла в Уго и наистина е голяма вкусотия  Simple Smile

# 9
  • Мнения: 1 149
Мммммм много благодаря зя рецептата.Точно такова нещо ми се ядеше.Още тази вечер ще го приготвя.

# 10
  • Мнения: 2 926
И аз ще го изпрабвам, щам казваш, че стават като запечените картофи с шунка в "УГО"  Hug

# 11
  • Мнения: 1 176
Pipinka, и на мен ми се приядоха такива картофки. Heart Eyes Само лукът малко ме притеснява - не го долюбвам много-много. Или ще го пропусна, или ще сложа пресен, зелен лук.
Кюфтетавсъщност си Мариета, нали?, а твоите пропорции суров картоф - течна сметана какви са?
Блонди, чакаме снимка.

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ау, това ми звучи много вкусно!  Peace

# 13
  • Мнения: 1 352
Pipinka, и на мен ми се приядоха такива картофки. Heart Eyes Само лукът малко ме притеснява - не го долюбвам много-много. Или ще го пропусна, или ще сложа пресен, зелен лук.
Кюфтетавсъщност си Мариета, нали?, а твоите пропорции суров картоф - течна сметана какви са?
Блонди, чакаме снимка.

Да, преди бях Мариета Simple Smile. Аз слагам картофите, шунка, може грах и царевица в тавичка и поливам със сметана докато почти покрие картофите. След това картофите се топят в устата Crazy. Лук не слагам, не харесвам комбинацията печени картофи с лук.

# 14
  • Мнения: 27 524
Ето, слюноотделяйте  Mr. Green



Аз много харесвам картофи с лук  Simple Smile Сложих една голяма глава червен, сложих голяма кофичка сметана и 5 сварени картофа. И 200гр шунка. Още не съм го опитала, но ухае превъзходно. Кашкавал - съвсем мъничко, защото ми става тежко, а и като поизстине става гумен  Confused

# 15
  • София
  • Мнения: 7 039
Блонди, недей така, наистина ми потекоха лиги, добър апетит   Heart Eyes

# 16
  • Мнения: 4 668
Браво Блонди  Hug

Pipinka, и на мен ми се приядоха такива картофки. Heart Eyes Само лукът малко ме притеснява - не го долюбвам много-много.

Знаеш ли , аз също не обичам лук и не го ям . Но го слагам , защото така е рецептата . Разбира се , че може да го пропуснеш . Аз лично го избутвам отстрани на чинията  Laughing

# 17
  • Мнения: 1 176
Браво Блонди  Hug

Pipinka, и на мен ми се приядоха такива картофки. Heart Eyes Само лукът малко ме притеснява - не го долюбвам много-много.

Знаеш ли , аз също не обичам лук и не го ям . Но го слагам , защото така е рецептата . Разбира се , че може да го пропуснеш . Аз лично го избутвам отстрани на чинията  Laughing
Снощи ги направих. Пропуснах лука. Станаха много вкусни. Heart Eyes

# 18
  • Мнения: 4 668
Браво  Hug
Поне имало и други като мен , които не ядат лук , чесън и т.н.  Laughing

# 19
  • Мнения: 3 314
рецептата е супер  Peace
аз обаче не варя картофите предварително

# 20
  • Мнения: 936
Значи става още по-бързо. И аз ще я изпробвам скоро, точно такъв тип бързи, вкусни и лесни рецепти обичам.
Блонди, снимката е жестока, а за вкуса не ми се мисли.

# 21
  • София
  • Мнения: 604
дайде вегетариански вариант, т.е. с какво би било най-добре да се замести шунката newsm78

# 22
  • Мнения: 9 973
ще се пробва веднага  Crazy

# 23
  • Мнения: 4 433
Мммм като видях снимката и Crazy
Отивам до магазина Party

# 24
  • Мнения: 1 409
Изглеждат страхотно,още утре ще ги пробвам.
Кажете само каква шунка използвате,че аз напоследък все не мога да уцеля някоя,която да ми хареса

# 25
  • Мнения: 4 433
Стана страхотно,обичам картофи с лук...аз със сметаната стана превъзходно  bouquet
не можах да снимам,веднага се изяде Laughing

# 26
  • София
  • Мнения: 3 271
Благодаря, за подсещането Hug

# 27
  • Мнения: 4 668
Кажете само каква шунка използвате,че аз напоследък все не мога да уцеля някоя,която да ми хареса
Аз купувам пражка шунка  Rolling Eyes Също така и една на Меском Силистра май беше от Била .
Не рискувам с тези , които не се виждат под обвивката .

# 28
  • Мнения: 27 524
Аз взимам една, не съм сигурна дали така се казваше точно - приготвена във фурна, като жарена, тя си е с кожата и стои по-суха. Обикновената, мокра шунка с бели жилки и малко тлъстинки хич не харесвам  Sick

# 29
  • Мнения: 5 001
Аз направих в неделя тия картофки.Страхотни са!
МНОГО вкусно стана....Благодаря за рецептата   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 30
  • Мнения: 371
Рецептата ми звучи точно като по мой вкус.
Още довечера ще се изпробва,но шунката ще я замена с пушен свински врат.

# 31
  • Мнения: 2 208
Направих ги тази вечер - много ни харесаха. Лукът дава един специфичен аромат - много вкусен. Следващият път ще сложа повече. Simple Smile
А как върви това ястие със салата "Снежанка", не е истина!  Mr. Green
Пипинка, благодаря за рецептата!   bouquet

Аз правех подобни но само с шунка и кашкавал. Пак стават хубави, но тези са сочни и от сметаната....

# 32
  • Мнения: 27 524
...но тези са сочни и от сметаната....

Защото са сварени предварително! Опитвала съм със сурови и сметана, но не стават така  Simple Smile

# 33
  • Мнения: 371
А мен ме домързя и не ги сварих предварително,не се получи много добре.
Следващият път ще ги сваря

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 21:32 от Tssvety

# 34
  • Мнения: 2 208
...но тези са сочни и от сметаната....

Защото са сварени предварително! Опитвала съм със сурови и сметана, но не стават така  Simple Smile
Аз не съм ги варила предварително. Сложих ги сурови, добавих малко вода на дъното на гювеча за да се задушат хубаво.
Следващият път ще пробвам и с варени.  Wink

# 35
  • Мнения: 596
Рецептата е страхотна!
Аз ги направих със сурови картофи,обаче не сложих лук,залях преди сметаната и с олио и резултата стана превъзходен!

Благодаря за тази  рецепта,много бързо и лесно се приготвя и е страшно вкусно!  bouquet

# 36
  • Sofia
  • Мнения: 576
Вчера спретнах този разкош и много съм доволна.
Благодаря ти за идеята!  bouquet

# 37
  • Мнения: 674
Благодаря на авторката за рецептата   bouquet
Току що изядох цялата тавичка сама  Mr. Green

# 38
  • Мнения: 2 803
Звучи страхотно, ще се пробва.  bouquet

# 39
  • Мнения: 4 668
Радвам се , че ви е харесало .  Hug
По същия начин може да се направи и с пилешко месо и броколи  Wink също става много хубаво
Само , че пилето не го варя , а го задушавам леко в масло и слагам от замразените броколи на Бондюел  Peace

# 40
  • Мнения: 2 208
Радвам се , че ви е харесало .  Hug
По същия начин може да се направи и с пилешко месо и броколи  Wink също става много хубаво
Само , че пилето не го варя , а го задушавам леко в масло и слагам от замразените броколи на Бондюел  Peace
Чудесно и това ще се пробва Simple Smile
И без това имам един пакет броколи, който се чудя какво да правя....
Pipinka,   bouquet

# 41
  • Мнения: 940
Много хубава рецепта. Ще я направя за мъжа ми в най-скоро време.

# 42
  • Мнения: 248
В момента имам от течната готварска сметана. Дали ще стане с нея? Благодаря за рецептата!

# 43
  • Мнения: 4 668
Да , става и с течна сметана . Пробвала съм и също е много хубаво  Peace

# 44
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
И аз ще я направя, много обичам всякякъв вид запеканки с картофи, мерси за идеята.
Аз правя подобен вид с броколи, сварени картофи, бекон и сметана Peace

# 45
  • Мнения: 940
В момента я пека и ухае чудесно. Много благодаря за рецептата  bouquet

# 46
  • Мнения: 2 498
В момента я пека и ухае чудесно. Много благодаря за рецептата  bouquet
И аз току що поставих тавичката във фурната.....

# 47
  • Мнения: 216
Благодаря за рецептата.  bouquet

# 48
# 49
  • Мнения: 3 695
и аз благодаря за рецептата  Peace
ще пробвам, дано да се получи

# 50
  • Smallville
  • Мнения: 994
Страхотна идея,ще се пробва веднага,но смятам да заменя шунката с пушено филе,че нещо напоследък не попадам на хубава шунка.

# 51
  • София
  • Мнения: 1 941
Много обичам такива. Когато имам възможност слагам и синьо сиренце. Simple Smile

# 52
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Картофите се варят в момента.
Днес към тях ще добавя топено сирине, малко грах и няколко бейби морковчета.
Наистина много сплучлива и "бърза" рецепта.  Hug

# 53
  • София
  • Мнения: 7 039
Направих картофките с пражка шунка и зелен лук, сложих и няколко гъбки, стана мноого вкусно.

# 54
  • Мнения: 6 713
И ние си правим такива вкъщи, много вкусни стават!  chef

# 55
  • Мнения: 511
Mмм да, утре това ще се вечеря. Simple Smile На снимката на blondi изглежда доста апетитно.

# 56
  • Мнения: 3 932
Ей, уредиха се гостите ми за утре вечер с рецепта от Уго...

# 57
  • Мнения: 759
Аз да питам...някъде малко олио капвате ли?!  newsm78

# 58
  • Мнения: 4 668
Аз да питам...някъде малко олио капвате ли?!  newsm78
Не ! Не се слага олио !

# 59
  • Мнения: 759
Pipinka, и аз така си мислих, но се зачудих в крайна сметка. Благодарности за рецептата с крилцата бай дъ уей Wink

# 60
  • Мнения: 4 668
О , моля  Hug
Аз по принцип съм по бързите и лесните неща в готвенето  Laughing

# 61
  • Мнения: 6 390
Мерси, ще се пробва

# 62
  • София
  • Мнения: 6 210
Здравейте!
Днес търсех нещо бързо и лесно за приготвяне и попаднах на рецептата на Pipinka. Приготвих всичко, както е описано в рецептата, единствено замених шунката със свински врат, и се получи супер  Party. Сега отивам да забъркам еднин таратор, мисля, че ще върви чудесно на картофките   chef

Искам да попитам нещо, понеже не съм много опитна в готвенето  Embarassed. Имам замръзени гъбки в камерата - от тези белите печурки, измила съм ги и съм ги нарязала. Струва ми се, че биха отивали на рецептата, но не зная дали да ги задуша предварително или да ги бухна в йенския съд с другите продукти следващия път, когато реша да правя тези картофки?

# 63
  • Мнения: 6 390
да се отчета, вчера го направих - с пушени кремвирши - екстра беше, сметаната обаче ми се видя малко, другия път повече ще сложа... и лука ми остана хрупкав...

# 64
Евала майчици благодаря за рецептата    chef
вече картофите къкрят Simple Smile    Rolling Eyes

# 65
  • Мнения: 2 617
Искам да попитам нещо, понеже не съм много опитна в готвенето  Embarassed. Имам замръзени гъбки в камерата - от тези белите печурки, измила съм ги и съм ги нарязала. Струва ми се, че биха отивали на рецептата, но не зная дали да ги задуша предварително или да ги бухна в йенския съд с другите продукти следващия път, когато реша да правя тези картофки?
Бухвай ги направо във йената и във фурната. Щом лукът успява да се сготви, ще станат и гъбите, още повече пък замразени - те се готвят по-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт