Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 243 753
  • 657
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 19 473
Аз имам чугунен грил тиган на Лава и чугунена тенджера на Крюзе, ама много трудно се навивам да ги ползам, защото миенето после ми е кошмар. Тежки, неудобни за пренасяне. Грил тиганът като се запече после трудно се отмива, накрая завършвам с домакинска хартия, за да обера влагата и ако нещо е останало от мазнината в грила. Иначе става вкусно няма спор. Но се улавям, че избягвам да готвя в тях.

# 646
  • Мнения: 13 184
И аз не ги ползвам. Красиви са, но така тежат, че не ги вадя изобщо. Но пък стават за трошене на орехи, даже кокосови ще успеят да счупят.

# 647
  • София
  • Мнения: 2 298
Аз имам грил тиган на Лава, не е много голям и затова не е от най-тежките.
Но почистването му е кошмар и затова е рядкост да посегна към него.

# 648
  • Мнения: 18
Здравейте,
Изпопрочетох няколко от десетките теми по въпроса във форума, но въпреки това нещо не успях да си избистря нещата до там, че направо да поръчвам и се надявам да ми помогнете в следната ситуация. Развали ни се тенджерата под налягане и аз се заех да купувам нова. По край нея реших, че е време да купим и нови и по-качествени тенджери, тави и тигани за предпочитане от една марка, но може и различни ако е необходимо. Знам, че веднага ще кажете, че обикновено това е работа на човека, който готви или поне не става без той да участва по някакъв начин, но жена ми не би дала повече пари(условно казано), а аз имам желание да взема нещо по качествено за по-дълго време. Разбира се ако са и здравословни още по-добре, но доколкото прочетох, тези които да речем поне за момента се водят безопасни изискват голяма грижа за поддържане, изпичане и т.н. – все неща, които не мога да причиня на SWMBO. Котлоните, които предимно използваме са на газ, ако има значение.
Та търсенето е за :
1. Тенджера под налягане 6,5 -7 литра – използва се често, разглеждах разни из amazon, например WMF https://www.amazon.de/gp/product/B000UAOJ2A/ref=ox_sc_act_title_ … R8XB7XF&psc=1
2. Тави, размерите и формите аз ще си ги намеря, по скоро ми трябва марка и изпитана серия. Те са най-използваните при готвене у нас. Знам, че жената държи задължително да има такива с незалепващо покритие.
3. Тигани :
- за задушаване – използва се често
- за пържене – използва се рядко
- за палачинки – 2-3 пъти в месеца, имаме един на delimano вътре е син, не знам коя серия е, но след няколко пъти използване започна да залепва
Има някаква серия на Джейми Оливър на тефал - https://www.amazon.co.uk/Tefal-Oliver-Anodised-Premium-Frying/dp … er%2Bpan&th=1 , те може ли да се каже, че стават ?
4. Тенджери обикновени – също доста използвани, но да кажем, че в момента не са чак такъв приоритет спрямо предните три.
От това което прочетох сте доволни и от SKK - https://www.amazon.de/skk-5324-Titanium-2000-Plus/dp/B00LFL59BS/ … ;keywords=skk+pan
Ако предположим, че най-скъпото е и най-хубаво от прочетеното марката Le Creuset би следвало да добра, но и там отзивите НЕ са едностранно положителни(то къде ли са).
От години пазарувам от чужбинските сайтове почти всичко, но не и подобни неща, вие от къде ги поръчвате, амазон DE и UK, стават ли или някой по-специализиран сайт ?
Напълно разбирам всички условности на моето запитване, но ще се радвам да ме насочите малко, ако може да отделите време по моя казус.
Благодаря предварително.

# 649
  • Мнения: 38
Моля мнение за този компект:  https://edigital.bg/sdove-za-gotvene/tefal-b815sb74-simpleo-p594555 промоцията е до 24 часа нa16.11 . Другият на който сме се спрели е  https://www.krc.com.tr/urun/karaca-brown-wood-stone-bio-granit-7 … arca-tencere-seti Нямат отвор за пара на капаците,проблем ли е това?

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 16:55 от zeow

# 650
  • Мнения: 40 737
Че те са съвсем различни, не са алтернатива едно на друго newsm78

Иначе за турското нищо не мога да кажа, но ми изглеждат тежки, а и си имам едно наум.

За първия линк - изглеждат супер, от картинка какво повече да се каже? Не знам и къде е този титан, но по принцип от титана по-добро няма - това е най-физиологично съвместимия метал. Стига да не е само маркетингов трик. Една забележка - моите са на Wmf  и имат изолация между дръжките и самите съдове и затова дръжките никога не парят. Тук не виждам такова, а то такива дребни неща правят разликата мебду две тенджери от неръждавейка.
Давам снимка на моите за да видиш червената изолация на дръжките.
https://media.pazaruvai-lesno.bg/media/catalog/product/cache/1/i … eef7a99188ecd.jpg

П.П. Не видях и да пише, че стават за индукционен котлон. За мен модерни съдове от такъв клас да не стават е безумие, но никъде не пише. Увеличих снимката на кутията, но и там не видях знак за индукционен котлон.

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 17:39 от Черна станция

# 651
# 652
  • Мнения: 38
Ние ползваме тази https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00NB2XRVI/ref=oh_aui_detail … ie=UTF8&psc=1  доволни сме купена за £ 37.99. Сега преди черния петък е завишена цената.

# 653
  • Мнения: 2 641


Аз имам SIlit от около година. Много хубави са, но на мен всички тенджери и тигани са ми Sillit, много ги харесвам.

# 654
  • София
  • Мнения: 3 285
Silit Sicomatic (втората под налягане от линковете) може да се намери и в България за същата цена.

На моята капакът и замина много бързо ( за 3-4 години) и сега я ползвам като обикновена тенджера.

# 655
  • Пловдив
  • Мнения: 687
Аз имам грил тиган на Лава, не е много голям и затова не е от най-тежките.
Но почистването му е кошмар и затова е рядкост да посегна към него.
Аз пък много се навих на чугунена тенджера.
Нали на Лава са емайлирани? Защо залепва и се почистват трудно?
Аз се чудя дали да е емайлирана или само чугун. Като изключим почистването, мислите ли че обикновенния чугун е по-добре, в смисъл дали храната в него е по-вкусна ?

# 656
  • Мнения: 13 184
Не.
Зависи от продуктите най-вече.
Толкова е тежък, че и сам да готвеше, пак щях да го оставя най-навътре в шкафа.

# 657
  • Мнения: X
Аз имам грил тиган на Лава, не е много голям и затова не е от най-тежките.
Но почистването му е кошмар и затова е рядкост да посегна към него.
Аз пък много се навих на чугунена тенджера.
Нали на Лава са емайлирани? Защо залепва и се почистват трудно?
Аз се чудя дали да е емайлирана или само чугун. Като изключим почистването, мислите ли че обикновенния чугун е по-добре, в смисъл дали храната в него е по-вкусна ?


ivka, nati_nat, papi6

заповядайте тук
http://www.bg-mamma.com/?topic=1067406.new#new

Лично аз не намирам почистването на чугунен тиган за кошмар. Точно обратното - чисти се по-лесно от всеки друг тиган. Тежестта не е проблем когато тиганът има правилната конструкция и се ползува правилно.
Може би в темата ще намерите отговори на въпросите, които имате. В нея пишат много запалени ‘‘чугунки‘‘, някои дори изровиха тежкия чугун от задната част на шкафа и вече обмислят следваща покупка на чугунен съд.

Общи условия

Активация на акаунт