Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 244 263
  • 657
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 18 036
Има символа за индукция на етикета

# 571
  • София
  • Мнения: 4 732

Мнение ....на Сапиршоп е ,намалена от 26 лв на 19лв .....? Мраморно покритие ,20 см

# 572
  • Мнения: 2 600
Абсолютно не препоръчвам "мраморно" покритие .... Аз си мислех под влияние на думата "мрамор", че е някакво керамично покритие едва ли не, а то се оказа залепен найлон върху метала.   :/

# 573
  • Мнения: 1 483
Да, това е полимер с каменни частички вътре, подобно на мивките от полимермрамор. Това не означава, че е кофти де, аз имам разни такива тавички и съм доволна.

# 574
  • Мнения: 2 600
Първата тава /за мъфини и не мраморна/ купих от обикновени домашни потреби и като отлепих мъфините заедно с найлона, си казах, че съм купила боклук. След това купих "тефлонови" тигани "тефал" от Метро, като не знаех, че е найлон.  Пробила съм ги с метална вилица и "тефлона" се накъса на парцалчета, всяка палачинка излезе с найлон в нея си. Купих нови тигани, пак от метро,  с някакво италианско знаме, реших повече никакъв найлонов "тефлон" - този път "мраморни" поради описаната по-горе причина, колкото и да е глупава. Обаче като ги разпечатах по ръба на единия тиган имаше отрязани при производството, но неизбърсани найлонови реснички, така разбрах, какъв е този "мрамор". Научих се да ползвам само дървена лъжица, но за два месеца вече има много малка дупчица в найлона, явно някоя пържола с кокал е драснала.....
Да не говорим, че това е пластмаса, която се нагрява   Sad   Малко ни е останалата пластмаса в ежедневието, че сега и да пържа в пластмасов тиган   Sad
А най-тъжното е, че първите уж тефлонови тигани купих, защото имам една стара 10-годишна тефлонова тавичка, която е перфектна и не залепва.

# 575
  • Мнения: 1 483
Много странно, имам съдини с различни видове незалепващи покрития, но нямам такива проблеми. Е, старая се и да ги ползвам с пластмасови/дървени прибори, за да не се нараняват.

# 576
  • Мнения: 4 779
Здравейте,ще подменям всички съдове ,а нищо не рабирам ,сега сядам да се ограмотявам в форумите Cold Sweat бях си харесла този комплект https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=11 … d%5D%5B244%5D=244  какво мислите за материала -лят алуминий ,мраморното покритие ми стана ясно от 2-3 стр.  че не е черешката на тортата .

# 577
  • София
  • Мнения: 9 959
Някакви идеи как да мия тази форма?
Старата също беше от ILag покритие (вид тефлон), но от сладката (кейксове) се обезобрази и даже не пека вече.
Тази е на няколко кекса (гледам да не слагам вече течни сладка, а само стафиди..), но пак започна да се образува тънкия филм в горната част. Спрях да пека, докато не я измия като нова, но освен със сода каустик - не се сещам друго.
Омазнявам и поръсвам с брашно преди наливане на сместта.
За миене ползвам Pur и меката част на обикновена гъба, но поради трудното миене на тези форми - все по -рядко правя кекс. С хартия не става, освен в някоя тава да започна.


Другият вариант е да взема друг тип форма от нетефлоново покритие? newsm78

# 578
  • Мнения: 13 207
Накисваш я с вряла вода, може малко сода за хляб да добавиш и след половин час с гъбка се измива много лесно.

# 579
  • Мнения: 22 867
Накисваш я с вряла вода, може малко сода за хляб да добавиш и след половин час с гъбка се измива много лесно.

 Peace

Това е алуминиева форма, ако не бъркам, поне на такава ми прилича. Моята алуминиева си остана на петна, но я ползвам сигурно от сто години. Аз накисвам с препарат и жуля с тел, от тези щадящите, но все едно не може да се лъсне като нова. Но пък ми пече най-добре кексовете в сравнение с двете тефлонови /или пък съм си въобразила newsm78/, но най-често нея използвам, другите ми стоят......само място да ми заемат по шкафовете. Така че накисни я, ще се измие, няма къде да ходи. Peace

# 580
  • Мнения: 13 207
Да, в алуминиевите и кексовете , и баниците стават най-вкусни.
И аз имам такава и ми е любима.

# 581
  • Мнения: 2 600
И аз пека в алуминиева форма за кекс и в електрическа алуминиева тенджера. Даже сега ще купувам още една, че старата сигурно е на 30 години вече  Simple Smile   Много вкусно става.

# 582
  • София
  • Мнения: 9 959
Старата ми беше алуминиева...но отдавна не готвя в такъв метал.

Ще пробвам с тези гъби за тефлон...

# 583
# 584

Общи условия

Активация на акаунт