Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 21-та тема

  • 77 393
  • 363
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 818
Ние още дояждаме от Коледа-бяхме 15 човека в нас,а аз сьм готвила като за 25.Имахме 3 пьлнени с дреболии и ориз пилета,сварени с кисело зеле и пьржоли  и запечени след това вьв фурната.Освен това питка,която обаче се изяде още тогава ,торта и сладки.В суматохата забравих да снимам яденето.





# 301
  • Мнения: 293
И след Коледните празници, след печените пуйки, кокошки, баници и сладки- нещо лесничко:
Кюфтета в доматен сос:

Кътми с кренвирш и кашкавал:                                         и с малиново сладко:

# 302
  • Мнения: 940
Снимки:

шарените пурички с кори, маслинова паста и сирене Амадеус и салатата Сельодка под шуба:



Основното, което е Шницели по виенски поднесено на канапе от хляб, с лимони по средата. Понеже ми се видяха малки, направих и по една пържола на тиган с деми глас с каперси и кедрови ядки. Гарнитурата е задушени зеленчуци със соев сос:


Само виенския шницел:


Серворах и два соса--млечни майонези (без яйца)--едната с магданоз, а дргата със синьо сирене.

# 303
  • Мнения: 4 358
Esy за свекърва така се готви Wink Wink Wink Браво Peace.
Бамбинка Малинка невероятна питка Peace Peace и тортата също.
Нели бих си хапнала от катмичките със сладко Heart Eyes
КрасиМира правила си короната на Лабрекс Peace Peace Peace.От кога и се каня ooooh! То не може човек да насмогне.
Мама Криси, Гелева чудесни трапези.Въобще всички сте били невероятни.Блазе на близките ви Hug Hug Hug.Добре си живеят покрай вас Wink
Да си покажа питката за Коледа  - невероятно вкусна, но малко прегоря отгоре Embarassed.

Диди ще следвам съветите които си получила другия път дано се получи.Аз меся и втасвам в машина за хляб.После след като оформя слагам питката на 50 градуса във фурната да довтаса и после пека първо без фолио после я покривам.Но винаги така доволно прегаря Embarassed
Показвам и АКК-то от близък план
 
Днес с кафенцето си хапнахме Щоленче и сладки.


А днес готвих домашно Пиленце със ориз, гъби и стафиди.

И бобец за милото Mr. Green

# 304
  • Мнения: 1 313
Бъни, и тя ме посреща жената винаги с пълна трапеза, доволна съм и аз се постарах Wink
Ти също много вкусни сладкиши си спретнала, браво! Hug

# 305
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Е, момичета, колко неща само сте приготвили! Браво на вас! Всичко изглежда много изкушаващо!
Аз днес се отчитам само с един  Шоколадово-млечен крем  Laughing


# 306
  • Мнения: 2 641
момичета всички пишете за този английски коледен кейк - моля ви дайте ми линк към рецептата, тя една и съща ли е за всички кейкове , които сте снимали ?

# 307
  • Мнения: 3 770
Anaise , първата рецепта е за АКК  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.0  . Мисля , че има още една по-надолу , но повечето са правили кекса по рецептата на Джемма.

# 308
  • Мнения: 92
esy къде е рецептата на ябълковото руло

# 309
  • Мнения: 1 313
 Embarassed Embarassed Embarassed
Не съм я написала още, ще се поправя Rolling Eyes Peace

# 310
  • Мнения: 1 550
Еси, много стилно и вкусно у вас, както винаги Hug

ilrai78, кремчето изглежда много вкусно!

Бъни, много сполучлив щолен Wink

Bambinkamalinka, страхотни питка и торта Flutter

Аз забравих да снимам това и онова, за това показвам само това, което е снимано:
 Тортата
 Шоколадови меденки
 Скариди с авокадов мус
 Хапки
 И още малко хапки
 Баница с късмети

# 311
  • Мнения: 1 283


Аз забравих да снимам това и онова, за това показвам само това, което е снимано:
Тортата

 Милен@ това човешка ръка ли го е сътворила? Свалям ти шапка  smile3501 smile3501


Бъни , това ми е втората питка в живота.Изпекох я със съветите на Пепика.Вчера направо й скъсах телефона от въпроси !  Mr. Green Пепи , благодаря за съдействието , мила !   bouquet Следвала съм точно нейните напътствия - първо за 10 мин на долен вентилатор и 50 градуса и после увеличих до 150.Покрих я с фолио малко преди да достигне желания от мен цвят и после преди да я изкарам го махнах да се препече още.
Не знам кога я покриваш ти , но ако е след като се зачерви задоволително , другият път пробвай , докато не е съвсем зачервена отгоре !  Peace


Дидони    bouquet, питката ти е много хубава и то втората в живота ти Wink

Мили момичета, браво за подредените ви трапези и ястията приготвени с любов. Радвам се, че ви има и си помагаме взаимно, като едно голямо семейство.
Моите ястия, ще ги покажа на по-късен етап, готвих, да не си помислите, че съм мързелувала  и щракала с пръсти Party.,но тази Коледа, наблегнах повече на шоколада Crazy и пуйката, която я натъпках с домашна наденица, суджук, манатарки. Въпросната - не съм я снимала, че бяхме на една голяма трапеза и нямаше как, като папарак да обикалям около "Обекта".

# 312
  • varna
  • Мнения: 676
Миленка,авокадовият мус как го приготвяш?

# 313
  • Мнения: 1 550
pepika мерси за похвалите Blush
Много се смях за папаракът около 'обекта'.  Grinning

bubina, рецептата е за 4 порции и то доста малки като за предястие (едно от всичките).
Продукти: 3 бр. меко авокадо, 250 мл. сметана на готвене (или просто течна, но не овкусена), 1/2 ч.л. лют червен пипер, 1 скилидка чесън, 125 г. скариди.
Авокадото се разполовява, почиства от костилката и се пюрира с вилицата. Може да запазиш половинките от кората на авокадото и там на сервираш муса. Добавя се пресования чесънът, сол, черен пипер на вкус. Отгоре се слагат скаридите. Аз имах дойно повече от необходимото. Може да припечеш филийки и да сервираш муса като тост. 

# 314
  • Мнения: 4 358
Милена тортата ти е върха Peace Peace Peace.
В тортената не съм се вясвала от безсрамно много време  Embarassed Embarassed Embarassed.Представям си там какви нечовешки неща сте показали Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.
Добре че и тука показвате Hug да се нарадвам задочно Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт