Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 63

  • 55 717
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 2 112
Ей, Стаси, разкошна торта...Ако пуснете още няколко такива и зарязвам коледни приготовления и торти за ДГ на малкия и всичко и си правя една, елегантно и семпло украсене (ако мога, де) и си я изяждам и...както ми се е събрало напоследък - лягам и заспивам до догодина:)))))

radinna, много добре! Много хубав и интересен цвят на покритието - този преливащ ефект аз ли го виждам, или наистина го има, че е много деликатен и не съм сигурна...

# 61
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Пепи, той си беше опечен, но се сви Confused Явно нещо пак не съм направила както трябва ooooh!
Дими, да има преливащ ефект - едните бонбони бяха зелени, а другите двуцветни - правих го на два пъти, че първия ми се стори малко и ги смесих, но не напълно и се получи това.

# 62
  • Мнения: 1 485
Добър ден! Laughing
Да не си помислихте,че няма да се появя Joy
БТК ме оставиха без нет цели 16 дни,и днес взеха,че го пуснаха и ето ме пак при вас. Пропуснала ужасно много със сигурност! Sadно ще наваксам) Wink
И да се разпиша с три торти,които правих през това време.
 тази е за именния ден на кръщелника ни
 за рожденния ден на снахата на мъжа ми ,но тя пожела да бъде детска Wink
 и една за подарък........(от благодарностbouquet

И последното,което не е по темата,обаче аз ще го пусна-коледна къщичка


Повече снимки тук

# 63
  • София
  • Мнения: 2 112
Лелее, Фиор....!!!!! Много ме зарадва! Какви красиви неща, колко добре изпипани...коледната къщичка е невероятна....детската, за етърва ти е толкова майсторска...браво за кончето, аз с този северен елен видях доста зор и като погледнах кончето, то ми се наби на очи....Какви материали използва? Какво има в тортите - нещо ново?

# 64
  • Мнения: 186
Моят първи опит за торта е почти към края си. Опитвам се да намеря информацията, която ми е нужна и да не ви досаждам с излишни въпроси, но май няма да ви се размине.  Grinning HugТа покрих с марципан Варна тортата, доста успешно, макар че си нямах вяра, но дали защото беше тънко разточен пое всички неравности, не стана така гладко като вашите торти. От материала ли се получава така или от дебелината? И другото ми питане е с какво се лепят цветята след като са се втвтърдили? Надявам се някойда ми отговори. Иначе количеството ми стигна, понеже тортата е малка. Ще пусна утре снимка за критика  Grinning

# 65
  • София
  • Мнения: 2 112
Моят първи опит за торта е почти към края си. Опитвам се да намеря информацията, която ми е нужна и да не ви досаждам с излишни въпроси, но май няма да ви се размине.  Grinning HugТа покрих с марципан Варна тортата, доста успешно, макар че си нямах вяра, но дали защото беше тънко разточен пое всички неравности, не стана така гладко като вашите торти. От материала ли се получава така или от дебелината? И другото ми питане е с какво се лепят цветята след като са се втвтърдили? Надявам се някойда ми отговори. Иначе количеството ми стигна, понеже тортата е малка. Ще пусна утре снимка за критика  Grinning

Най-важното условие за равно покритие е, преди да се метне покритието, да е изравнено с масления крем (шипков, кайсиев мармалад или шоколадова заливка), после, да - по-дебелото покритие изравнява по-добре. Лепи с вода, или белтък и пудра захар на каша или третото какво беше не помня...(Леле как съм се смахнала напоследък...) Чакаме тортата утре:)))))

# 66
  • Мнения: 186
dimitrina73, мерси! Сложих маслен крем под покритието (масло и пудра захар), но друг е въпроса колко добре успях него да загладя... Thinking

# 67
  • София
  • Мнения: 618
Fior страхотни торти, левскарската е много фенска Peace

violetblue ти направо ме разби с твя мъж, ама как не ги е срам тези мъже #2gunfire И как опостушиха тези размери за 15 минути Shocked

Радина пеперудките от светещите ли са правени, представям си ги оцветени колко ще са хубави Peace

barcela тортата ти е чудна, но ако беше по-кафявичка плетката щеше да се открои всичко още по-добре Wink Да кажа,че и на мен лъскави ми харесват Peace

Ванчее унииикална торта, но и мен ме шокира това, че е за домашна употреба Rolling Eyes

Пепи ти ни удиви всичките с тази сметана Laughing изненада ни в гръб Mr. Green но пък се е получило много хубаво Wink И да ти кажа че очаквах да се съберете с Албенка, след като показа онзи комплект Party Party

Silrai влюбих се в Мики, такова настроение, толкова сладък, великолепен е.

Крисче дупето замина по направление hahaha ама първата реакция беше мълчание Rolling Eyes и след като загря човека какво е това, легна от смях икато взе да се вайка как така съм го направилакой знае какво,та това беше

# 68
  • Мнения: 1 461
radinna, пандишпан не се проверява с шишче. По принцип си личи кога е готов и при леко пипване отгоре с ръка. Ако го печеш общо около 20 мин няма как да не е готов. Това не е кексово тесто и всяка инвазия спрямо него по време на печене може да го съсипе  Wink Вади се, чака се напълно да изстине, а за рязане е най-добре да е опекан от предната вечер.



аз щях да задавам същия въпрос Пепи благодаря за отговора ,а след  ваденето от фурната трябва ли да се извади от формата или е хубаво да се извади след като изстине .Каква е подобрената рецептата за руска мастика за кято споменавате

Силрай благодаря за отговора ще чакам да ми дадеш линк  Hug

# 69
  • Мнения: 2 039
Момичета, имам въпросче  Praynig Направих коледни сладки с покритие от марципан, приготвен от вода, масло, брашно и пудра захар. Оцветих със степчета, защото нямам бои. Та, каква трайност има този вид марципан? В смисъл, до Коледа ще може ли да се яде още? Благодаря предварително за вниманието   bouquet

# 70
  • Мнения: 1 173
Нови , стари - всички творите , а ( освен мен  Mr. Green)
Имена няма да споменавам , че коментара ми ще стане адски дълъг...
Ванче хехе , как си ги наредила тези цветчета , браво . Знаех си аз че ще измислиш нещо. Това с тиксото и инжектора и аз ще го пробвам  Mr. Green. Иначе издай тайната - кои ню-нюта направи? Само не ми казвай че са били от най-малкия размер ...

Блат - пандишпан или какъвто и да е , оставям поне 10 мин да поизстине и след това вадя от тавата. Докато е още топъл блата е крехък и може да се сплеска.
 Отивам да забъркам един сух микс за децата утре в училище. Украса кой знае каква не очаквайте сутринта трябва да ходим пак до детската болница в Колумбия, дано няма спукани гуми .... Не че времето не е гадно ...мразя тази зима Close

Силрай ей на твоето червено се казва "червено" Не някакви ми пастелни смехории на Уилтън. Как така изядохте торбата и шЪ оставиш децата без подаръци. Бързо друга да спретнеш

# 71
  • Мнения: 1 271
Рая, ти остави, че я изядохме, ами и се наложи аз да я разрежа.Добре, че не ме накараха да нарежа и Мики аз...  Tired

Карчита, http://www.clubcocina.net/tienda/  заповядай!   bouquet

destini, благодаря!   bouquet

Фиор, тортите са страхотни!  Heart Eyes Обаче много ме впечатли медената къщичка!Невероятна е, то си е цяла приказка!  Crazy

LEI, нищо му няма на марципана!Ще издържи, обаче не мисля, че сладките ти ще изтраят до Коледа!  Crazy Като знам в къщи как още от тавата изчезват...Трябва много да ги пазиш до Коледа  Twisted Evil

# 72
  • Мнения: 2 708
Вайълет и Краси, Hug Hug Hug благодаря ви. То е елементарно, ама да се сети човек. Аз явно не съм от сещащите си, или поне не още Wink Краси златния кант го рисуваш ли? щото като гледам е по един мм и от едната и от другата страна, + върху тястана, там където е отрязана лентата newsm78 Ама и колко е равномерно нанесено.....

Фиор ти направо ме зашемети. Такива невероятни фигурки. Аз досега припадах по тези на Тандури и Пепи , особено като се сетя за маймунките й - много ми хареса, ама не само те (за Жар птицата надали някой може да не ахне). Сега като гледам твоите - невероятно изпипани. Ама пък и къщичката, пък шейничка, пък еленчета.... върхът просто.

# 73
  • Мнения: 56
Здравейте на всички, направо ме разбихте Grinning супер торти, няма да ви изброявам.Фиор скри ми шапката.Особено тортата с животинките и еленчетата , май са ти най -добрите и тази с кухнята -върха са. Ти май си професионалистка а?   chefЕй аправо  се размечтах , искам и аз та кива торти Crossing Arms

# 74
  • Мнения: 1 965
Йеееееееееее..... Фиор се появи..... newsm44 След тези шедьоври, направо великодушно ти прощавам  отсъствието  hahaha....... Къщичката е уникална!!!!!!
Аз за кратичко прелитам, че тази вечер ще започвам да покривам тортата  и да сглобявам елхата..... Нещо ми беше домъчняло за ВАРНА-та, а и хлапетата я харесват,.... а и белия кувертюр ми се свиди..... та снощи забърках 2 дози Варна.... оцветих ги отровно зелени.... и тази вечер ще си играя..... Нямам търпение да я завърша тая торта....... тортище.....  Joy
Райче, не са най-нюню цветлетата. Следващите са. Тези дето Пепи ги ползва най-често. Ама и дребните ще спретна някой път...... Сега са наред панделките. Снощи врътнах 200 бройки червенички и 100тина гълъбчета..... Опитах се да убедя щерката че Коледа с бели гълъбчета не е много подходящо, ама тя - Искам, та искам гълъбчета...... Е, ще си ги получи. Все пак е поръчителка на тортата и след като съвестно си е събрала парички от останалите.... значи е клиент.... ще я уважим!!!!
Относно това, че тази торта беше за домашна употреба, бях обещала парфе за в къщи, оставиха ме без бебе тази седмица, та време ми остана да си поиграя. Имах изостанало по едно топче тесто от двата цвята, имах и мерак, бях дала и обещание, даже май се клех..... тааа..... стана тортата..... Wink

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 20:46 от van444eto

Общи условия

Активация на акаунт