90-дневна диета - рецепти

  • 1 219 021
  • 501
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 1 136

Въглехидрати

Равиоли спанак
Пакет готови равиоли , ако желаете сами можете да ги приготвите/ отнема много време:)/
Приготвям сос Арабиата
Запържват лук , слагам за около две три минути филии патладжан / предварително отцедени/ да се задушат и много леко запържат , добавям чушки , гъби, люти чушки - зелено и червено Чили и заливам с доматен сос . Оставям го да ври , докато се сгъсти и малко преди да го сваля от огъня добавям около125-250 мл червено вино , босилек и малко магданоз като босилека преобладава .
Равиолите се слагат във вряща вода , отцеждат се и се заливат със соса.

# 466
  • Мнения: 11
Ето и две рецепти от мен за въглехидратния ден:


Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 16:51 от bubanka

# 467
  • Бургас
  • Мнения: 5 679
Една вкусна рецепта за белтъчния ден

Долма

Задушава се в малко олио глава лук нарязана на ситно, добавя се 0,5кг кайма и се разбърква докато стане на трохи и си смени цвета. Слагат се 2 домата настъргани на едро ренде и се подправя с малко сол, черен пипер, босилек и магданоз и се отделя настрана. В друг съд се задушават пак в малко олио 2-3 моркова нарязани на колелца, 300 грама гъби нарязани на филийки и 2 тиквички нарязани на полукръгчета. Подправят се с малко сол и черен пипер. В дълбока тавичка се слага половината от месната смес, а отгоре се разпределя половината от зеленчуковата смес, после пак месна и пак зеленчукова. Добавя се малко гореща вода и се запича в умерена фурна.
Да ви е вкусно Simple Smile


# 468
# 469
  • София
  • Мнения: 565

Пълнени домати

Тази рецепта е супер лесна, мисля, че е гръцка- с МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

Избирате 2-3 по-големи домата, отрязвате отгоре и изваждате вътрешността, защото ще се пълнят.

За плънката:

1. Нарязват се на малки парчета печени червени чушки и зелени маслини (без костилките). Те се смесват с катък (може да смесите цедено мляко и натрошено сирене), една скилидка счукан чесън или лъжичка чесън на прах, лъжичка зехтин, бял пипер и сол на вкус. С тази смес се пълнят доматите и задължително се слагат поне за час в хладилника.

Последна редакция: пт, 15 авг 2014, 23:40 от deny

# 470
  • София
  • Мнения: 565
Домати и чушки на фурна- с ЯЙЦА

Нарязана на ситно глава лук и един настърган по-голям морков се запържват добре в мазнина, добавя се чаена лъжица червен пипер. Към тях се добавят пет шест нарязани на ситно червени печени чушки, както и към 600-700 грама нарязани на парчета домати. Оставя се да омекнат, слага се половин лъжичка захар, като през цялото време се бърка. Ако има нужда от сгъстяване, се добавя доматено пюре или лютеница и лъжица-две брашно. Сместа се маха от котлона като в нея се добавят още сол, черен пипер, малко риган и чубрица, скилидка счукан чесън. Разбърква се отново и се изсипва в леко намазнена тавичка, слага се във фурната на 180 градуса. Когато заври и водата се изпари, тавата се изважда. В нея се чукват 4-5 яйца (най-отгоре като на гювече), връща се във фурната, докато яйцата станат готови. След това се поръсва с магданоз и се хапва топло.

# 471
  • Over the rainbow
  • Мнения: 127
Риба тон с пресен лук

Продукти
черен пипер на вкус
1 връзка пресен пук
1 с.л. зехтин
250 г риба тон от консерва

Начин на приготвяне
Изсипваме рибата в купа.
Почистваме и нарязваме зеления лук и го прибавяме към рибата.
Добавяме зехтина и черен пипер на вкус.
Разбъркваме и сервираме.


# 472
  • Мнения: 607
Запеканка от чушки  и няколко вида сирена. В йенска тенджерка нареждам няколко печени белени и разкъсани на 2 чушки. Върху тях дробя сирене, слагам малко сирене за мазане на Жоси и стържа кашкавал. Така правя няколко реда като добавям и сирене Президент.Завършвам с кашкавал.Пека на фурна с вентилатор за 20 мин. Направо си облизах пръстите и горещо препоръчвам

# 473
  • Мнения: 41
Зелник

1 кг. брашно
1/2 кубче мая
4–5 супени лъжици олио
2с.л. оцет
1 с.л. сол
хладка вода за средно меко тесто
Омесва се хубаво тестото, отрязва се една кора по голяма за най отдолу на тепсията, другото топче да бъде много малко за покриване на лука и останалото тесто се режат 6 топчета, оставят се да отпуснат докато се нареже лука . Точат се корите, накрая се ръси с царевично брашно оставят се да изсъхнат докато се източат всички кори.
 Точи се най голямата кора наръсва се тавата с горещо олио и се поставя кората като трябва да излиза отвън ,лука се смачква със сол и царевично брашно да не се разводнява и се поставя в средата на топка,отгоре се ръси с олио, точи се  най –малката кора и се поставя върху лука. взимат се една по една корите,поръсват се с олио и се слагат около лука ,като свършат се взима кората която излиза от тепсията и се нагръчква върху корите, ръси се пак с олио и се поставя в фурната да втаса малко на 50 градуса, след това се пече на 180 градуса около 40 минути.

 Правя и един сладкиш който съм го видяла по телевизията :
  
     Сладкиш
  1,5 кг. обелени и настъргани ябълки
1 чаена чаша брашно
1ч.ч. грис
1ч.ч. захар
1 ч.лъжичка сода
1ч.л. канела
олио за между корите
пудра захар и ванилия за поръсване
 В купа се слагат сухите съставки, а към ябълките се добавя канелата
  Форма за торта се подмазва с олио и се слагат на пластове –ябълки върху тях суха смес– ябълки, докато свършат но последно отгоре се слага от сухата смес и се ръси с олио между пластовете и отгоре.
Пече се на 180 градуса около 40–50 минути, да се зачерви. След като изстине се ръси с пудра захар и ванилия.

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 19:49 от ADELINA179

# 474
  • Мнения: 5 346
За плодов ден 
Варена тиква, 3 ябълки, стафиди,  счукани орехи, малко канела, кокосови стърготини,
За нашия режим: намачканата тиква и смачканите на пюре пресни  ябълки се смесват, добавят се стафидите и орехите. Слага се в купички като крем и се поръсва с кокосови стърготини.
Леко профирно, вкусно и засищащо. Да ви е сладко!

Скрит текст:
В оригинала ябълката се реже на кубчета и леко се запържва в малко олио. а  после се намачква на пюре. Освен това  в този "крем"се слага захар или мед.

# 475
  • морето и сините вълни :)
  • Мнения: 1 404

Печени картофи със микс зеленчуци.
5-6 картофа според зависи от тавата ви
Микс /замразен/ карфиол,броколи,моркови,червена чушка,зелена чушка.
Обърквам в тава-слагам подправки: девисил,олио ,ч.пипер,малко чубричка,малко шарена сол и олио за вкус.Пека и става идеално Peace

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 11:25 от ЗлаВещица

# 476
  • Мнения: 4 393
Намерих една рецепта, която чудесно пасва за белтъчен ден и смятам още утре да хапна.

Кашкавалена супа
Необходими продукти:
150 г кашкавал
180-200 мл прясно мляко
2 глави кромид лук
50 г краве масло
3 кубчета зеленчуков/гъбен бульон (1200 мл. бульон)
2 с. л. пшенично нишесте
1 с. л. горчица /без захар/
1 ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне:
Лукът се реже наситно и се задушава под капак при умерена температура в разтопеното масло. Добавя се горчицата, разбърква се и се поръсва с червения пипер. Отново се разбърква, залива се с бульона и се оставя да ври 5-10 минути.
Постепенно към нея се прибавя настърганият кашкавал и се бърка, докато се разтвори напълно.
В купа се разтваря нишестето с млякото. На тънка струйка се сипва към готовата супа и се разбърква. След като кипне, се оставя да поври 2-3 минути, като периодично се разбърква.

# 477
  • Germany
  • Мнения: 1 581
Дип Гуакамоле

1 узряло авокадо
1 чили чушка (или Шипка)
1 скилидка чесън
малък домат, на който са отстранени семките
сол
сокът на половин лимон
зехтин

Авокадото се разрязва, изважда се от кората и се намачква с вилица. Добавят се нарязаните на ситно чили и домат,  скилидката чесън се пресова. Добавя се сол и лимонов сок на вкус, полива се с половин лъжица студенопресован зехтин и се разбърква леко. Оставя се покрит в хладилника поне 1 час, да поеме ароматите.

Идеално допълнение към хляб за въглехидратния ден, ако ви е омръзнала лютеницата  Wink или към запечени на фурна картофи за варивата.

# 478
  • София
  • Мнения: 2 324


Постна зеленчукова супа

Скрит текст:
Продукти:

300 г гъби (печурки при мен, но можете да замените)
1 голям морков
100 г замразен грах или от консерва
около 300 г картофи
1/2 к.ч. ориз
10-15 черни маслини
2 с.л. олио
сол
черен пипер

Гъбите, морковите и картофите се почистват и нарязват. Оризът се измива. В тенджера се слагат гъбите, морковите и граха, ако е замразен (ако е от консерва, се слага заедно с картофите). Залива се с вода (около 1,5л) и се посолява. Слага се да се вари. След като продуктите омекнат, се добавят картофите, оризът, маслините и олиото.  Супата се вари до готовност на продуктите, подправя се с черен пипер.
[/color]

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 01:50 от ЗлаВещица

# 479
  • Мнения: 373
Ето ви една чудна рецепта за плодов ден, надявам се да ви отвори клипчето, за съжаление го намирам само във Фейсбук

https://www.facebook.com/video.php?v=789108764476898

Общи условия

Активация на акаунт