90-дневна диета - рецепти

  • 1 219 142
  • 501
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 16
Страхотна диета за мен е най-добрата  Grinning Аз я правих само 1 месец, но свалих 9 кг. и съм много доволна за съжаление я прекъснах през великденските празници  Embarassed Но смятам пак да я започна като я комбинирам с хапчета за отслабване, които подтискат апетита   newsm10

Ето я и моята рецепта :
Ориз на фурна с гъби

500 гр.  ориз дългозърнест
350-400 гр. гъби
2-3 моркова
1 зелена чушка
1 малка тиквичка
1 шишенце доматен сок (домашен ако слагате зимнина)
2-3 скилитки чесън
чубрика
сол
черен пипер
олио
1 с.л. от 10те зеленчука на Маги

Запържвам в малко олио морковите, чушката и тиквичката за около 3 минути. След това добавям нарязаните на едро гъби и ги задушавам до лекото им омекване. Слагам чесъна и 1 с.л.  от 10те зеленчука на Маги. Добавям ориза и го запържвам за около 1-2 минути. Изсипвам 3 и 1/2 купички вода и тогава подправям на вкус. Пече се на 200 градуса до готовност.

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 15:48 от Rissa87

# 451
  • Мнения: 308
Една рецепта за бърза и вкусна пица за въглехидратния ден:
Прави се кексово тесто, но без захарта: 1 яйце, щипка сол, 2 и 1/2 чаени чаши брашно (по-добре е да е пълнозърнесто), 1/2 чаша кисело мляко и една чаена лъжичка сода за хляб, 1/3 чаена чаша олио. Всичко това се разбърква. Оставя се малко да почине.
През това време задушаваме с малко олио и вода пресния спанак (може и замразен), кромид лук и една скилидка чесън. Ако имате киселец, лапад или някакви други листни зеленчуци, може да сложите и от тях (въпрос на вкус, аз слагам каквото имам), добавяме малко сол, черен пипер.
Когато плънката е готова я махаме от котлона.
В намаслена формичка (аз имам такива за пици, къдрави), поръсени с брашно, разпределяме тестото, отгоре и плънката. Слагаме в гореща фурна за 10-ина минути. Станаха невероятно вкусни

# 452
  • Мнения: 154
Здравейте!

Да се престраша и аз:

Белтъчен ден:
Зеленчуци със сирена
Чушки, броколи, моркови, домати (може и белени от буркан), гъбки (мариновани или сурови), тиквички и какъвто друг зарзават имате. нареждате ги в тавичка, натрошавате сирене върху тях, по желание може и топено сирене да сложите тук-там. Заливате с разтоврена във вода готварска сметана. Печете за около 20 мин., на финалната права настържете и кашкавал за разкош.


Добър апетит!

# 453
  • Мнения: 1 078
Ето и моето предложение за въглехидратен ден :
ТАРТА С ГЪБЕНА ПЛЪНКА

Продукти :

за тестото :
 3,5 ч.л. олио /зехтин/
 1 яйце
 1 ч.л. сол
 200 мл. вода /за предпочитане минерална, изворна или преварена/
 около 400-450 гр. типово брашно
 1 ч.л. суха мая
 2 щипки черен пипер и 2 щипки ронена чубрица

за плънката :
 3 глави стар лук
 около 500 гр. гъби
 1 суха червена чушка
 копър ( 2- 3 с.л.)
 сол и черен пипер на вкус

Приготвяне :

Лукът се нарязва на полумесеци, гъбите на шайби. В широк тиган сипваме 2- 3 с.л. олио и прибавяме гъбите и лукът.
Задушават се до готовност. Малко преди да бъдат свалени от котлона се добавя нарязаната суха чушка, черния пипер, солта и  копъра.
Желателно е да се сложи повече копър  ( 2- 3 с.л.), защото именно той придава хубавият аромат и завършек на ястието.
Плънката се оставя да се охлади. Преди да бъде използвана, ако мазнината е повече се прецежда.

Тестото го замесвам в машина за хляб, но нищо не пречи това да стане и на ръка.
След като втаса в машината се изважда и се премесва с още брашно докато спре да лепне и се получи хубаво меко тесто.
Готовото тесто се разточва на средно дебела кора /като за пица / с размери малко по-голяма от тавата, в която ще се пече.
Тавата се намазнява и се покрива с хартия за печене. От горе се разполага разточената кора. Върху нея плънката, като краищата на
кората се завиват красиво, покривайки около 2 см. от плънката.
Фурната преди да се постави тавата трябва да е студена.
Пече се около 30 мин. на 180 градуса, на горен и долен реотан, скарата на която се слага тавата да е по средата на фурната.

Да ви е сладко !

# 454
  • Мнения: 5 346
За въглехидратна вечеря:
Бисквитена торта с плодове /моя измишльотина, която правя вече 3 пъти за 2 седмици, защото много ми хареса/.
За 6 порции по един пакет бели и кафяви бисквити "Закуска".
Сварена тиква с чаша мед и малко канела се разбиват на крем с миксера.
Същото се прави с настъргани на ситното ренде ябълка и дюля с 2-3 с.л. пудра захар и 1 ванилия.
Бисквитите се топят за секунда във вода. Върху първия ред-тиквен крем, след втория ред-ябълково-дюлев крем, след третия  може и от двата пълнежа. Може и четвърти ред бисквити.  Отгоре разбита с миксера суха  сметана. Украса - резенчета плодове или по ваш избор.
Тази рецепта споделих и в темата за 90-дн. диета. Опитайте! Ще ви хареса.

За белтъчен ден
Пълнени гъби
Едри гъби, на които се махат пънчетата. В тях се слага по парченце топено сирене и кашкавал. Редят се в тавичка, пекат се в загрята фурна 10 мин.

Последна редакция: сб, 02 ное 2013, 20:47 от K.A.G.

# 455
  • Мнения: 1 314
Запечени тиквички с ароматни сирена
тиквички, нарязани на филийки
няколко лимона
тънко нарязан зелен лук
риган, босилек /подправки по желание
чесън 
моцарела, пармезан, топено, пушено, крема сирене, краве бяло саламурено
кашкавал
сол и прясно смлян черен пипер на вкус




# 456
  • Sofia, Bulgaria
  • Мнения: 7
здравейте за плодовия ден си правя тиква със стафиди и канела става много вкусно и засищ.Тиквата се настъргва и задушава докато омекне споле слагам стафидите и малко канела може и малко орехи.

# 457
  • Мнения: X
Ден 3 - Въглехидрати

Спагети с доматен сос и гъби
Запържва се 1 глава лук до златисто, добавя се червен пипер, след това домати от буркан (нарязани на ситно) и малко вода. Добавя се сол, черен пипер и джоджен. Отделно се разтапя малко маргарин, в който се задушават нарязани печурки, с малко водичка и чубрица. Готовите гъбки се прибавят към доматения сос, след това се добавят спагетите.

Бисквитена торта
В тавичка се нареждат 2 пакета обикновени бисквити, напояват се малко с топло прясно мляко. Нарязват се 2 банана на шайби върху бисквитите. След това се прибавя половината от крем нишесте (например ягода или шоколад, приготвен с 600ml прясно мляко, 1 ванилия и захар на вкус). Добавят се още 2 пакетчета обикновени бисквити и другата половина от крема. Тортата се аранжира с шоколадови пръчици. Поднася се охладена.[/color]

poli8851, бульон може, да добавиш към обяда, но само ако е приготвен от неутрални зеленчуци (чушка, морков, лук, гъби и др.) Банани може само за закуска. Има друга тема, за подобни въпроси Simple Smile  Hug

Добър апетит   bouquet[/color]

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 21:27 от Анонимен

# 458
  • Мнения: 3
1-ви Белтъчен ден

Спанак (Лапад) с яйца на фурна

за тавичка с размери 25см/25см

1 връзка спанак(лапад)
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън
4-5 яйца (според големината)
сол, черен пипер, кимион

Спанака (лапада) го готвим на пара до омекване. След това го нарязваме на дребно. Лука нарязваме на полумесеци или по-едро, счукваме чесъна(или стържем на ситно ренде). В тиган с 1-2 с.л. олио запържваме лука до омекване, прибавяме спанака и чесъна и подправките(не солим много, защото спанака си е малко солен). Изключваме котлона и прибавяме добре разбитите с вилица яйца, разбъркваме добре всичко. Изсипваме в тавичка, намазана с олио. Печем на 180°С до изпичане на яйцата.

# 459
  • Мнения: X
Супа от лапад/спанак/коприва

Запържваме леко лук с червен пипер, добавяме нарязания на ситно задушен лапад/спанак/коприва, слагаме водичка и подправяме на вкус - сол, черен пипер, джоджен, чубрица, магданоз (по избор). При поднасяне подправяме с малко оцет.

Белтъчен ден - консумира се супата със сиренце, кашкавал.
Бобов ден - добавя се малко ориз в супата.
Въглехидрати - хапва се супата с хляб.

# 460
  • Мнения: 87
палачинки без мляко и яйца
Необходими продукти:
1 и 1/2 чаена чаша брашно
5 чаени лъжички бакпулвер
2 и 1/2 чаени чаши газирана вода
1 супена лъжица захар
1 пакетче ванилия
щипка сол
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Разбъркайте брашното с газираната вода, захарта, ванилията, бакпулвера и солта. Разбийте съставките с миксер до получаване на рядка каша.

Добавете 1 супена лъжица олио и разбийте сместа още малко. В тиган с незалепващо покритие сипете няколко капки олио и когато то се сгорещи, разстелете първата палачинка. Щом едната ѝ страна се изпържи, обърнете я от другата.

Преди пърженето на всяка палачинка, слагайте на дъното на тигана по няколко капки олио.

По ваш избор поднесете готовите палачинки с плодове, сметана, течен шоколад, сирене, кашкавал, колбас или конфитюр.

# 461
  • Мнения: X
Гювече
На дъното на гювечето слагаме малко мазнина, на ситно нарязан домат (може и от буркан), печен пипер, по вкус - люта чушка, сирене няколко парченца (може и да е натрошено), настъргваме кашкавал и подправяме с чубрица и черен пипер. Пече се до готовност, може и в микровълнова фурна за около 5минути, в зависимост от мощността.

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 15:24 от Анонимен

# 462
  • Шоколандия
  • Мнения: 123
Гъбена супа: (с тези пропорции са 4 порции)

500 гр. пресни печурки
3 с.л. олио (става и зехтин)
2-3 с.л. с куп брашно
шепа фиде
черен пипер, сол на вкус
вода (слагах я на око, така че да ми хареса съотношението вода:гъби. Малко повече от литър може би...

Задушават се в мазнината нарязаните гъби, докато им се изпари водата и започнат да издават цвърчащ звук (все едно се пържат). Добавя се брашното и се бърка, докато не замирие на препечено брашно (не изгоряло). Постепенно започва да се добавя вода/ гъбен булюн при непрекъснато бъркане, за да не стане брашното на бучки. Като заври се слага фидето и се доварява според указанията на пакета на фидето. Подправя се със сол и черен пипер.

Аз я консумирам с хляб/ пърленки

# 463
  • Мнения: 1
Бонбони "Рафаело"

Необходими продукти за 5-6 бонбона:
100 сурово кашу
3 големи сушени смокини (накиснати във вода, за да омекнат)
2 супени лъжици разтопено кокосово масло
мед на вкус
ванилия

Начин на приготвяне:
Всички съставки се смилат в блендер, оформят се топченца с големината на орех и се овалват в кокосови стърготини.
Цитат
[/color]

# 464
  • София
  • Мнения: 10
Постен гювеч

Ястието може да е приготви и в тава, ако нямате глинен гювеч. Аз лично, го правя в тава.

Необходими продукти:

1 кг. картофи
1 глава лук
2 средно големи моркова
около 300 грама зелен фасул (замразен)
две чушки сиврия
доматено пюре (или пресни пасирани домати)
сол; чубрица; черен пипер; червен пипер и др. подправки по ваш вкус
олио

Начин на приготвяне:

Зеленият фасул се бланшира – вари се в осолена вода до полуготовност и се залива с ледена след това.
Задушаваме настъргания лук и нарязаните моркови и чушки в тава с олио (да покрие дъното) и малко вода, като покриваме отгоре с  алуминиево фолио.
Когато зеленчуците се позадушат, прибавяме картофите и заливаме с вода, да покрие картофите. Прибавяме сол и разбъркваме. Слагаме фолиото обратно и печем докато картофите са почти готови.
След което прибавяме бланширания зелен фасул, доматите и подправките. При необходимост добавяме още малко вода.
Връщаме във фурната с фолиото за още десетина минути, след което запичаме без фолио.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 15:57 от Elina Chendova

Общи условия

Активация на акаунт