90-дневна диета - рецепти

  • 1 218 930
  • 501
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 48
Печени чушки с Моцарела и доматен сос

Продукти:8 зелени чушки
4 топки сирене Моцарела
3 с.л.зехтин
3 листа босилек
олио за намазване

за соса:300 г домати от консерва
100 г моркови
2 скилидки чесън
3 листа босилек

1.Чушките се почистват от семките,като се отрязва капаче при дръжката.Запържват се в сгорещения зехтин от всички страни.
2.Босилекът се накълцва,а сиренето се нарязва на парченца.Разбъркват се и с получената смес се пълнят чушките.Нареждат се в намазнена с олио тава и се пекат 180 градуса до златисто или докато сиренето се разтопи.
3.Морковите за соса се режат на кубчета и се задушават с доматите за 15 минути.Добавя се чесънът,пасира се и се поръсва с накълцания босилек.Преди сервирането чушките се заливат със соса.Пълнените чушки могат и да се запекат,залети със соса.

Задушено брюкселско зеле с пушено сирене и бадеми

Продукти:800 г брюкселско зеле
200 г пушено сирене
2 с.л.краве масло
150 г чери доматчета
50 г филирани бадеми
4-5 стъка див лук
сол на вкус

1.Зелето се бланшира в подсолена вода 3-4 минути и се поставя в намазана с маслото кръгла форма за торта ( с подвижни стени ) или със за печене.
2.Сиренето се нарязва на кубчета и се реди върху зелето.Пече се на 190 градуса до разтопяване на сиренето,след това температурата се засилва до 200 градуса.Добавят се нарязаните на половинки доматчета,поръсва се с филирани бадеми и се пече до златисто още 4-5 минути.
3.Ястието се сервира украсено с перата див лук.


Източник:Бон апети,70 икономични рецепти,Букмарк пъблишинг ЕООД,2010

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 15:51 от Такома

# 436
  • Мнения: 48
Пилешко филе с билки

Продукти:4 пилешки филета (800 г)
1 ч.л.естрагон
1 ч.л.риган
1 ч.л.босилек
4 с.л.зехтин
1 лимон
сол на вкус

1.Пилешкото филе се посолява и се залива със зехтина.
2.Подправките се смесват и филетата се натриват с тях.Оставят се да престоят в хладилник около 30 минути и се пекат на скара или в намазнена тава на 200 градуса 10-15 минути.
3.Ястието се поръсва с лимоновия сок и се сервира.

Наденица със зелен фасул на фурна

Продукти:4 сурови наденици
450 г замразен зелен фасул
300-350 г домати
2 скилидки чесън
2 пече но чушки
1 лава черен лук
1 морков
10-12 стръка магданоз
2 с.л.олио
1 ч.л.червен пипер
1 ч.л.чубрица
2 щипки кимион
сол на вкус

1.Лукът и морковът се почистват,нарязват се на едро ( лукът на полумесеци,морковът на кръгчета ) и се запържват за 2-3 минути в предварително загрятото олио.
2.Запърежните зеленчуци се дръпват от огъня и се поръсват с червения пипер и кимиона.Наливат се пасира не домати и малко отпа вода така,че течността да е на нивото на продуктите.
3.Загрява се отново,посолява се,Добавя се зеленият фасули се оставя да къкри на слаб огънпод капак 15-20 минути.
4.След Това се добавят наситнените магданоз,че съм и печени чушки,поръсва се с чубрицата и се разбърква.Зеленчуците се прехвърлят в йенски съд.
5.На всяка наденица се правят разрези и се Нареждат върху зеленчуците.Ястиео се пече около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рибен кебап

Продукти:600 г филе от риба
2 глави лук
4 червени чушки
3 големи домата
50 мл олио
1 ч.л.червен пипер
4-5 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

1.Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се оставя за 30 минути в хладилник.
2.Ситно нарязаният лук се задушава в сгорещеното олио и 50 мл вода.Прибавят се нарязаните на лентички чушки,посолява се и се поръсва с червения пипер.Разбърква се и се добавят доматите,нарязани на кубчета.
3.След около 2-3 минути към зеленчуците се прибавя нарязаната на хапки риба и кебапът се задушава на бавен огън около 15 минути.



Източник:Бон апети,70 икономични рецепти,Букмарк пъблишинг ЕООД,2010

# 437
  • Мнения: 1 777
Брауни в чаша




1ч.ч.=240мл

1/4ч.ч.брашно
1/4ч.ч.захар
2с.л.какао
2с.л.зехтин
3с.л.вода
щипка сол

Разбъркваме в чаша(подходяща за микровълнова) сухите съставки.След това добавяме зехтина и водата.Разбъркваме хубаво и слагаме в микровълноната за 1 минута и 40 секунди.

# 438
  • Мнения: 2 532
1минута и 40секунди на каква мощност   newsm78

# 439
  • Мнения: 48
Леща плакия

2-3 ч.леща
1/2 ч.олио
2-3 глави зрял кромид лук
2-3 моркова
1/2 ч.л.доматено пюре
80-100 г корен от целина или няколко стръка с листата
1-2 корена пащърнак
2-3 домата
8-10 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
2-3 чушки
3-4 сухи люти чушки по желание
1/2 връзка прясна чубрица или 2 с.л.изсушена
1 лимон
5 ч.вода
сол и оцет

1.Залейте лещата с 5 чаши вода и я варете на тих огън в продължение на 20 минути.Отцедете я.
2.Загрейте мазнината и в нея,с малко сол и вода,задушете ситно нарязания лук,нарязаните на ивички или кубчета моркови,целината,пащърнака,чушките,доматите и добавете доматеното пюре.
3.Смесете задушените зеленчуци с лещата,прибавете почистения и нарязан на едро чесън и подправките,посолете на вкус и разбъркайте.
4.Прехвърлете сместа в намазнена тавичка и отгоре наредете шайби от обеления лимон.Запечете в умерена фурна за 15 минути.
Поднесете лещата поръсена с накълцан пресен магданоз.

Източник:Българска кухня,ИК Кибеа,София

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 09:30 от Такома

# 440
  • Мнения: 135
Досега протеиновия ми ден беше от най-омразните,но откакто измислих тази салата ми е любим

Млечна салата със сирене и кашкавал

Няколко лъжици сметана заквасена
сирене
кашкавал
прясна краставица
черен пипер
Голяма вкусотийка Simple Smile

# 441
  • Мнения: 1 517
Мерси, Тинки, но линка е повреден...
Извинявам се.
 Предлагам следните 3 вариант:
1. сготвен като леща (трябва да се накисне предварително и варенето е продължително) с морков, лук и подправки
2. Нахут с ориз по манастирски
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
нахут - 400 г; ориз - 80 г; лук - 100 г ;домати - 150 г; магданоз - 1/2 връзка; черен пипер - 10 - 12 зърна ;олио - 80 м лсол;
почистете и измийте нахута в топла вода, задушете продъуктите, сварете нахута като смените водата и сложете всичко в тавичка. запечете.
http://mandja.com/meniu-recepti-za/menu-recepti-postni-s-nahut и още

# 442
  • Мнения: 34
Здравейте, идвам с рецепта за баница с праз, маслини и орехи. Днес си направих баница с готови кори, който иска може да си разточи сам тесто- има варианти в други рецепти. Празът се задушава с малко мазнина, не съм прибавяла сол заради маслините. Самите маслинки не бяха много солени, тях ги почистих от костилките и ги прибавих към готовия праз. Орехите предварително ги запекох леко и ги натроших. Като допълнителна подправка сложих гьозум, може да се променя по избор. След като плънката стана готова, навих корите една по една, като на всяка кора добавях и горещо олио. Пече се до готовност на 180 и готово.

# 443
  • Мнения: 0
Здравейте. Ще предложа 3 рецепти - едната не знам до колко е режимна, но вие ще кажете дали да я махна. И трите рецепти са в темата ми за изпитани рецепти, така че ще дам само линкове.

Пиле със зеленчуци

Катртофи запечени на фурна с чесън

Ябълково-канелени мъфини

# 444
  • Мнения: 160
Здравейте на всички!

Ето и едно лесно и супер вкусно предложение от мен за въглехидратен ден:

2 ябълки се обелват и настъргват, към тях се прибавя около 50 гр разтопено масло(зехтин) 2 с.л. фини овесени ядки и 2 с.л. грис. Всичко се смесва добре и се добавят по избор: канела, ванилия, джинджифил...каквото ви е вкусно, но става супер и без нито едното. Пече се в малка тавичка в/у хартия, докато придобие златиста коричка. После си го нарязвате на квадратчета и това е! Става много вкусно и бързо.
Извинявам се предварително ако не му е мястото тук,но рецептата ми допада и искам да разбера дали могат да се смесват ябълки с овесени ядки,грис и масло за да е в режима?Благодаря

# 445
  • Мнения: 5 344
За белтъчния ден-вариант на яйца по панагюрски:
Слага се вода в тенджера да заври. Добавяме щипка сол и пръскаме съвсем малко оцет от бутилката. Чукваме яйцата от ниско във врящата вода. Когато се забулят, се изваждат  с решетъчна лъжица в плитка чиния, поръсват се с червен пипер и се заливат леко  с гореща растителна мазнинка, така че да се чуе "пссс". Оригиналната рецепта е като върху яйцата се натроши обилно сирене, ама нали не трябва да се смесват белтъци, та затова може и без него. Най-вкусни са със салата от маруля и краставици.
Да ви е сладко! И не слагайте сирене! Вреди на резултатите. Аз днес не устоях на оригинала, за съжаление!

# 446
  • Мнения: 138
aliyn89, много ми допадна тази рецептичка за мъфините, ама не е ли малко множко захарта Thinking Ако пробвам с мед дали ще стане Rolling Eyes Напоследък доста съм се закръглила, че съм и миньонка, не ми се мисли какво кюфтенце ще се заформи от мен, ако си хапвам все така с апетит Sad

# 447
  • Мнения: 5 344
За ден с варива
 Картофена чорба: задушават се  в съвсем малко олио ситно нарязани  глава лук, 1 прясна чушка и един морков. Добавят се  около 1 кг. нарязани на кубчета  картофи, малко червен пипер и се  обърква добре. Сипва се  топла вода, сол, зърна чер пипер, 1 дафинов лист. Ври около 20-25 мин. Добавя се купичка обелени нарязани домати. Ръси се  с чубричка и джоджен. Ври още 5 мин.
 Уверявам ви, че е много режимна и вкусна.

# 448
  • Пловдив
  • Мнения: 1 428
За ден протеини
Млечна салата с морков

Цедено кисело мляко - аз купувам с чесън, но може и да се добави на прах, няколко - 2-3 настъргани моркова. Млякото, морковите и чесъна(ако млякото е натурално) се смесват, разбърква се добре, посолява се на вкус. Разхлажда страхотно, вече я предпочитам пред салата снежанка.[/color]

# 449
  • Мнения: 0
Много ароматен сос за спагети

*предупреждавам, че в рецептата има и червено вино. Подозирам, че не всеки е склонен да го използва по време на диетата, но въпреки това споделям рецептата.

1 малка глава лук
1 малък морков
1/2 червена чушка
скилидка чесън
малко целина
1 консерва домати (или доматен сок, или нарязани пресни домати - според сезон и наличност)
150-200мл червено вино
няколко листа босилек
стрък мащерка

Лукът, морковът, чушката, чесънът и целината се накълцват на ситно. Задушават се в малко зехтин за около 5 мин - по-добре да са по-препечени. Добавят се доматите и се разбърква хубаво. Оставя се за още 3-4мин, след което се добавя и виното. След като около половината от него е извряло, се слага 1 ч.ч. вода, добавят се и босилекът и мащерката. Оставя се да къкри на котлона 20-30мин. Ако е необходимо, долейте още вода.
През това време се сваряват спагети/макарони/талиатели. Варят се, докато станат почти готови, след което водата се излива и се слагат в соса да се досготвят там. Ако сосът се е сгъстил много, се добавя малко от водата, в която е вряла пастата.

За недиетуващи, можете да сервирате с щедро количество настърган пармезан. А ако не сте на диета - след задушаването на зеленчуците и преди добавянето на доматите, сложете 500г кайма. Става невероятен сос Болонезе Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт