Родопско вдъхновение
4 пилешки пържоли
олио или зехтин
сок от един лимон
1 глава лук
250 г пресни гъби
4 домата или 1/2 буркан стерилизирани домати
1ч.л. чубрица
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. сол
2 стръка магданоз
Пил.пържоли се начукват, намазват се с 1 с. л. олио/зехтин, поливат се с лимоновия сок и се посоляват.
Нарязаният на ситно лук се запържва в по-дълбок тиган около минута. След това се прибавят нарязаните на дребно гъби и се запържват около 2 мин. на силен огън. Сместта се разрежда с малко вода. Прибавят се нарязаните на ситно домати, чубрицата, счуканите скилидки чесън и солта. Сосът се вари на тих огън под капак около 10 мин.
Пил. пържоли се пекат на скара или грил тиган по 10 мин от всяка страна. След това се поставят в тигана със соса и всичко се вари около минута. Поръсва се нарязаният магданоз.
Източник "Бон Апети"