Черен списък на храни и хранителни продукти - Бг

  • 269 491
  • 1 823
  •   1
Отговори
# 120
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Студено пресовано слъчогледово олио - "Шарлан", български производител - "Балчо" #2gunfire
По принцип си купувам студено пресован зехтин за салатките и за готвене на малката; реших да разнообразя и да купя слънчогледово олио, но исках да не е рафинирано. Е, въпросният "Шарлан" на Балчо е отвратително горчив, изхвърлих си салата заради него и замина в кофата. А, по цена не остъпва на зехтина - 1,80лв. за 500гр.
Не го купувайте!

О, нееееее.Вчера си купихме 2 бутилки, но още не сме го опитвали

# 121
  • Мнения: 5 539
Не трябва да се купува кисело мляко с висок процент масленост. Кравите 3,6 % масленост не могат да докарат. Производителите слагат една маса приличаща на лой /бежово-сива/ за да вдигнат маслеността. Мирише ужасно! И това става в MEGLE - уж немска фирма! Аз повече от 2% не купувам!
Извини ме, но това за кравите е пълна глупост hahaha Да не мислиш, че кравите дават обезмаслено мляко?! Нормалната масленост на кравето мляко е около 6-7% /не съм сигурна точно/, но тази масленост се отнема, за да се произвежда кравето масло.
Проблемът е, че това вече обезмаслено мляко някои производители се опитват да ни го пробутват като по-високомаслено като добавят към него някакви други мазнини. Това ти е направило лошо впечатление Grinning

# 122
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Студено пресовано слъчогледово олио - "Шарлан", български производител - "Балчо" #2gunfire
По принцип си купувам студено пресован зехтин за салатките и за готвене на малката; реших да разнообразя и да купя слънчогледово олио, но исках да не е рафинирано. Е, въпросният "Шарлан" на Балчо е отвратително горчив, изхвърлих си салата заради него и замина в кофата. А, по цена не остъпва на зехтина - 1,80лв. за 500гр.
Не го купувайте!

О, нееееее.Вчера си купихме 2 бутилки, но още не сме го опитвали
Опитах олиото, много си е хубаво, явно твоето е било гранясало

# 123
  • Мнения: 46 516
Не трябва да се купува кисело мляко с висок процент масленост. Кравите 3,6 % масленост не могат да докарат. Производителите слагат една маса приличаща на лой /бежово-сива/ за да вдигнат маслеността. Мирише ужасно! И това става в MEGLE - уж немска фирма! Аз повече от 2% не купувам!
Извини ме, но това за кравите е пълна глупост hahaha Да не мислиш, че кравите дават обезмаслено мляко?! Нормалната масленост на кравето мляко е около 6-7% /не съм сигурна точно/, но тази масленост се отнема, за да се произвежда кравето масло.......

Не знам, но в другите държава "пълномаслено" се води млякото 2%, но ние винаги сме по-различни  Laughing
Тук има някаква класация  newsm78

# 124
  • Мнения: 4 546
лилита е права. даже мисля, че може кравите може да докарват и 9-10% масленост, но не съм 100% сигурна.

# 125
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
саламът САНЧО е отврат! има вкус на кисело и е ужасно опушен! като го нкусих само и си предсавих ония некъпан мазник от рекламата Sick. и отиде в коша!

подкрепям за "Санчо"  Sick Sick Sick

# 126
Здравейте,
Имам задълбочено понятие за стоките от които се оплаквате, и ще Ви дам информация .

1.Прост тест за киселото мляко,остави го да изсъхне и гледай.
С Елена,Здравец и Маркели няма проблем.

2.Ах този зехтин ...
EXTRA VIRGIN OLIVE OIL означава че е най-чист (0-0.5%),и че е добит от много добри маслини.

VIRGIN OLIVE OIL е със  0.5-1%

OLIVE OIL е със (1-5%) ,зехтин за масова консумация.

POMACE OIL ?? POMACE значи буквално плодова маса,кюспе.
Иди сега гадай колко  процента има на киселинност ,и дали се ползват И костилките за извличане на олиото.Или кюспе.
На запад има зехтин само от костилките на маслините,струва наполовина ,мирише като зехтин и е полезен колкото св.мас,например. (Абе не се умира от него,ама ...)

От етикета не можеш разбра нищо.
Албания,Египет,Турция изнасят зехтин,не само Гърция,Испания,Италия.
Италианците тарикати купуват от Турция във варели костилков и го БУТИЛИРАТ в ЕС.

В ЕС на бутилките зехтин пише колко им е чистотата .

3.Хелиоса сега лятото няма проблем,не знам зимата кой и къде го съхранява.

4.Купувайте прясно мелена кайма ,пакетираните имат оцветител червена боя.

5.Лещата не увира защото е набрана "неузряла".

6.За "Папас" не е верно

7.За "Жоси" не е верно

8.За РОССО ,поскоро да,отколкото не.

9.Естествено че Тандем правят най-доброто в БГ.
По принцип,кремвирши,пастети,шунки,салами под 5-6 лева не ги яжте.
Кг свинско месо с кокал е 5.50.
Я помислете малко ...
А разходите и печалбата ?


# 127
  • София
  • Мнения: 625
Ей момичета големи сте неверници! Не че съм специалист по кравето мляко, но технолога в завода на Мегле ми е казвал лично че най-добрите крави едва докарват 3% масленост, камо ли за повече! А нали все пак това му е работата! Това за 10 % масленост си е жива лудост!

Последна редакция: ср, 13 юли 2005, 10:38 от anya

# 128
  • София
  • Мнения: 625
Ето какво намерих:

Цитат
400 лв. за литър краве мляко с 3.4 процента масленост и 750 лв. за овче с 6.5 процента масленост ще са преобладаващите в страната изкупни цени от 1 април.

Ето го и източника: http://www.eunet.bg/media/show_story.html?issue=15117834&med … mp;story=89190386

Щом овчето мляко е 6.5% дето е толкова маслено не знам как изобщо се говори за краве с масленост 7-10%!


# 129
  • Мнения: 7 821
Щом овчето мляко е 6.5% дето е толкова маслено не знам как изобщо се говори за краве с масленост 7-10%!

Това са цедени кисели млека, както и сметанови млека и др. То и на маслото му е по-голям процента на масленост, нищо че е от краве мляко с масленост 3%  Wink

# 130
  • Мнения: 5 622
А за каймата и изобщо за месото баща ми ходи и купува цяло теле някъде от село, за което вече са проучили с какво са го хранили и прочие, колят го, докарва го в София и си го разфасоваме и си мелим кайма.
УЖАС.Това не бих го направила,пък ако ща и от глад да умра! #Crazy

# 131
  • Мнения: 160
Лично  ние никога не ползваме продукти на Данон (включително  киселите  млека  "На баба"  които също  са техни).  Това е откакто преди  известно време забравих кофичка кисело  мляко през лятото в кухнята и  след 3  дни (!!!) нищо  му  нямаше! После си направих опит и с други продукти на Данон и резултата беше почти същия. Сами преценете каква  част в тези продукти е мляко и каква -  консерванти.

# 132
  • София
  • Мнения: 2 623
Иакам да напиша за салама Санчо. След доста кандърми от продавачката да го опитаме си купих и бях приятно изненадана - уж шпек и не много скъп, а с вкус на луканков /то така и пише на опаковката/. Втория път като купих нямаше нищо общо - твърд, мазен, кисел ........ Вчера в друг магазин видях 3-ти вид на същия салам и щях да падна вече.

# 133
sladuri, pomognete
moyat bebo e na 7 meseca i se prinudih da mu davam kiselo mlyako zashtoto samo to ni izlekuva zapeka, oba4e nemoga da si go kvasya i mu davam "Mle4en put"
daite ideya dobro li e ne e li, i ako ne e s koe e dobre da go hranya
blagoda  bouquet :bottle:rya Vi predvaritelno

# 134
  • Мнения: 4 176
sladuri, pomognete
moyat bebo e na 7 meseca i se prinudih da mu davam kiselo mlyako zashtoto samo to ni izlekuva zapeka, oba4e nemoga da si go kvasya i mu davam "Mle4en put"
daite ideya dobro li e ne e li, i ako ne e s koe e dobre da go hranya
blagoda  bouquet :bottle:rya Vi predvaritelno
Сладур Simple Smile според мен е рано за кисело мляко, защото можеш да навлечеш алергия към всички млечни продукти. Внимавай. Има много теми в хранене и захранване.
Малко си объркала къде да напишеш.

Общи условия

Активация на акаунт