Черен списък на храни и хранителни продукти - Бг

  • 269 551
  • 1 823
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
  • Мнения: 4 576
За прясното мляко ЕЛЕНА - подкрепям с две ръце - не взимайте!!! newsm11 И не само от Била, отвсякъде е така - в Била поне можеш да го върнеш

# 106
  • Мнения: 2 332
Олио "Папас". Моя близка е завършила биология и се е занимавала малко с хранително-вкусова промишленост, та от нея знам, че при термична обработка това олио образува "двойна връзка" в съединението. Това го прави карциномно. Пак от нея знам, че и маргарините са гола-вода. По препоръка купувам маргарин и олио на Калиакра. Били най-добрите на пазара в момента.
Мнооого мерси за информацията - ние напоследък само "Папас" ползваме, защото е много удобно с тази капачка. Но вече няма...

# 107
  • Мнения: 2 332
Също така да добавя на Данон не само прясното, но и киселите млека - нямат нищо общо с истинското кисело мляко, сигурно са нафраскани със сгъстители.

# 108
  • sofia
  • Мнения: 8 937
Няма нищо здравословно, ама аз ще ви кажа моите правила за пазаруване, които се опитвам да прилагам:
1. Минимално да е преработено, не се купуват кренвирши, салами, пастет; напоследък избягвам и пушените меса и шунката, главно луканка и подобни суровосушени колбаси. Купувам риба - прясна и студено пушена; пилешко чат-пат(то е ясно, че ги хранят с какви ли не боклуци). Наблягам на телешко, свинско
2. Никакъв маргарин, сухи супи, бульони, сухи картофени пюрета и пр.
3. Абсолютен бойкот на всичко данонско и подобни кремчета. (кис. мляко с плод или нишесте и аз си правя кремчето) - дет се вика по-малкото зло.
4. Само Студено пресован зехтин, за готвене-олио и то в минимални количества, ако искам мазна манджа - купувам по-тлъсто месо. Изобщо не пържа - освен яйца и гъби в масло. Варено, на скара или фурна, или грил.
Е някой път фамилията ме измародерства за пържени картофи. Confused
5. Купувам вафли, шоколад, сладолед и подобни гадости, ама гледам да ги ограничавам.
6. Случва се да купя и топени сиренца (кръглите кутийки), иначе само саламурено сирене и кашкавал.
7. И ако някой си има баба на село да вика УРААААААА

Та по този начин ограничавам максимално черните списъци

И все си мисля, че след толоква години еволюция, все някога организма на човека ще се нагласи и към "вредните" работи и ще започне да ги преработва и усвоява ефективно Mr. Green
СПОКО!!! Никой не е вечен Laughing

# 109
  • In transit
  • Мнения: 11 821
За прясното мляко ЕЛЕНА - подкрепям с две ръце - не взимайте!!! newsm11 И не само от Била, отвсякъде е така - в Била поне можеш да го върнеш

И аз подкрепям за това мляко. Оня ден го купих от Бурлекс във Варна , беше с 1% масленост, която бяха достигнали от прекалено разреждане с вода!! Отврат!! Повече няма да купя такова.

# 110
  • Мнения: 4 176
За прясното мляко ЕЛЕНА - подкрепям с две ръце - не взимайте!!! newsm11 И не само от Била, отвсякъде е така - в Била поне можеш да го върнеш

И аз подкрепям за това мляко. Оня ден го купих от Бурлекс във Варна , беше с 1% масленост, която бяха достигнали от прекалено разреждане с вода!! Отврат!! Повече няма да купя такова.
Аха. Така е. Подписвамс е с девете ръце. Гадория.

# 111
  • tardis
  • Мнения: 329
Първо: За аспартама - напълно вярно, много е вреден! Неприятното е, че вече не смея да си взема никакви дъвки - почти всички са с аспартам, с изключение май на Huba Buba, които са със захар Confused
А на повечето бози, поне при нас (ВТ) пише, че са "с изкуствен подсладител", което си е доста коварно, защото не е ясно какъв и най-вероятно пак е аспартам, по-евтино им е да използват него Close

Второ: Сухите супи по принцип не ги харесвам много, но тези на Chef's Best са отврат ooooh!

Трето: Фъстъци Bonita  (и не само, случвало се е с почти всички марки, които сме купували, включително и Детелина...) - мухлясали отвътре, което освен, че е гадно си е и доста вредно; ако не греша - канцерогенно; не знам само това с мухъла от производителя ли е, или просто са зле съхранявани по магазините... все се чудя Thinking

Колкото до "Хелиос" - май никога не съм купувала развалено/мухлясало, а по едно време доста го ядяхме...

# 112
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
изобщо не яжте кренвирши. Аз тях ги купувах за кучето ми и то само на тандем. Други не искаше да яде, явно в кренвиршите на танден има няй-много месо

# 113
  • Мнения: 8 462
изобщо не яжте кренвирши. Аз тях ги купувах за кучето ми и то само на тандем. Други не искаше да яде, явно в кренвиршите на танден има няй-много месо
Абсолютно вярно.Отвратително нещо са кренвиршите-Дори онези,които ги рекламират,че са от месо,май не са! bowuu

# 114
  • София
  • Мнения: 625
Не трябва да се купува кисело мляко с висок процент масленост. Кравите 3,6 % масленост не могат да докарат. Производителите слагат една маса приличаща на лой /бежово-сива/ за да вдигнат маслеността. Мирише ужасно! И това става в MEGLE - уж немска фирма! Аз повече от 2% не купувам!

Последна редакция: чт, 07 юли 2005, 10:56 от anya

# 115
  • Мнения: 1 250
Здравейте.

Щерката има непоносимост към млякото, или по-точно към мазнините в млякото. Затова и купувам нискомаслено. Зарадвах се като видях на Верея 0,1%. Обаче като оставих неизмита чашата, като засъхна стана на прах! Е, вероятно няма никакво мляко в тази смес.

Затова пък купих Пършевица 2% - и щастие, щерката го понася вече!

Обаче понеже нали съм си малко "чалната" - така поне мислят около мен, щото чета редовно държавен вестник, та прочетох изискванията за съдържание на маргарини (ако някой ги спазва). Е, за мое съжаление, допускат съдържание на свинска мас!

И сега си търся маргарин без свинка мас. Някой да знае такъв?

# 116
  • Шумен
  • Мнения: 1 348

И сега си търся маргарин без свинка мас. Някой да знае такъв?
Защо маргарин? Пълен е с гадости. То по-добре свинска мас - поне е натурална  newsm78

# 117
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650

И сега си търся маргарин без свинка мас. Някой да знае такъв?
Защо маргарин? Пълен е с гадости. То по-добре свинска мас - поне е натурална  newsm78

И аз мисля така

# 118
  • Мнения: 4 546
Та...за всичко, което се приготвя от мляно месо, иде реч.
 Вземат се кожи, сухожилия и прочие субпродукти /ако изобщо могат да бъдат наречени така/ от съответното животно и се накисват за срок от 24 до 48 часа в специални разтвори, в които набъбват, удвояват и утрояват обема си и след това се смилат по-лесно, а и вече изглеждат по съвсем друг начин. После се смилат, към тях се добавя малко смляно месо и сланина, боя за цвят и аромати вместо подправки и опушване - и ето ти го колбасът. Никаква соя, казал, не слагат, защото соята е скъпа.  Close
това и за каймата ли важи или само за колбасите?аз купувам кайма на Била или на Кристоф /последното май е местна фирма, не знам дали се разпространява в цяла БГ/ и съм доволна.
саламът САНЧО е отврат! има вкус на кисело и е ужасно опушен! като го нкусих само и си предсавих ония некъпан мазник от рекламата Sick. и отиде в коша!

# 119
  • Мнения: 704
Студено пресовано слъчогледово олио - "Шарлан", български производител - "Балчо" #2gunfire
По принцип си купувам студено пресован зехтин за салатките и за готвене на малката; реших да разнообразя и да купя слънчогледово олио, но исках да не е рафинирано. Е, въпросният "Шарлан" на Балчо е отвратително горчив, изхвърлих си салата заради него и замина в кофата. А, по цена не остъпва на зехтина - 1,80лв. за 500гр.
Не го купувайте!

Общи условия

Активация на акаунт