яйца на бебета

  • 8 632
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
  • Мнения: 1 787
Явно всичко при захранването е въпрос на гледна точка и на личен избор.

Точно.Аз още жълтък не съм въвела,а бебето е вече на девет месеца.Но тъй като му готвя сама прецених,че има време да стигнем до него.Но ако ще се записва дете на ДК е добре да е захранено с жълтък преди това както и с всичко,които дават от ДК.Така вече ще се знае дали няма да има реакция към нещо. Peace

# 16
  • Мнения: 1 572
аз давам вече цял жълтък и половин белтък , на запад са малко по-смели от нашите доктори , жълтъка се дава защото е много хранителен и трябва да се въведе на една определена възраст, т.е не прекалено късно

# 17
  • Мнения: 27 524
Не си мислете, че след като вие захранвате на 6м това задължително е единственото правилно решение.

Не мислим, доказано правилно е!  Grinning
Иначе, разбира се, всеки сам решава  Peace

# 18
  • Мнения: 239
Здравейте!Разбира се,че всеки сам решава кога да захрани детето си.НИе също сме захранени на 6 месеца,но жълтък въведох на 7 и съм много доволна.Жълтъкът е много ценен източник на желязо.По-добре си го захрани със сварен жълтък.

# 19
  • Мнения: 1 449

Белтък:
- въвеждане след 1 год. е стандартна препоръки (педиатричните школи са единодушни)
- има единични официални препоръки около 10 м.
- силен алерген (заради него яйцето е сред топ-алергените)
- важна хранителна стойност (отложеното въвеждане при неалергично дете не е оправдано)
- първоначално се въвежда в храна (в застройка, кекс или нещо подобно)

Жълтък:
- въвежда се 7-10 месец
- няма съвременни официални препоръки преди края на 6 м. или след 1 год.
- рядко алергизира (на теория след 6 м. се толерира от организма)
- въвеждане около 7 м.: важен хранителен състав (хемово и нехемово желязо, мазнини, ценни витамини, калоричност и др.)
- въвеждане около 9-10 м.: спорен хранителен състав (не толкова ефективно усвояване на желязото, 'лоши' мазнини като холестерол, вероятни белтъчни следи и др.)
- възрастта зависи като цяло от подхода на захранване и къде логически е мястото на жълтъка спрямо включването на другите протеинови храни (месо, желязосъдържащи каши и т.н.)

Жълтъкът в детското хранене не е ценен само заради желязото.
Холестеролът не е толкова много и не е проблем, ако се спазват съвременните препоръки в детското хранене за не повече от 2-3 пъти яйца/жълтък седмично.

# 20
  • Мнения: 3 157
Еййй,тъкмо стана весела темата,жалко.
А иначе ето цитат на авторката,който обезсмисля изобщо пускането на темата,но айде здраве да е-
,,А за захранването - има една книжка "Хранене на бебето" от Лиляна Трифонова - има я по детските магазини и в интернет. Чудесна е и много просто и прегледно со дадени нещата. Аз след като изчетох в нета 1 тон информация и както се сещаш съвсем се обърках сега само книжката гледам. А за времето на захранване моят съвет не слушай никого. Всеки си има собствено мнение по въпроса и не е доказано кое е правилното,,
........хем не иска да слуша никого,хем си има прекрасна книжка,а пита?А кажете какво е това?

# 21
  • Мнения: 4 447
Всеки се обърква понякога, знам ли...

Обаче книжката за захранването и храненето на
детето е меко казано непрепоръчителна. Peace


Общи условия

Активация на акаунт