Шопска домашна баница - за неуверените в точенето

  • 28 946
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 433
Супер баница си направила Hug

# 16
  • София
  • Мнения: 12 551
Непременно ще я пробвам, само да ми остане 1 час свободен  Wink

# 17
  • Мнения: 952
Блонди, страхотно изглежда баницата ти.
Скоро не сме хапвали баница, а твоята направо ме съблазни.
Благодаря за споделената рецепта и хубавите снимки.   bouquet

# 18
  • Мнения: 112
Благодаря за за рецептата на тази вкусна баница!Снощи я правих днес няма нищо.Малко снимков материал



Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 13:34 от stefi.1979

# 19
  • Мнения: 27 524
Стефи, браво   bouquet, справила си се по-добре от мен, по моята имаше доста сплъстени и залепнали участъци  Embarassed

# 20
  • Мнения: 112
Аз ти благодаря,не знаех че мога да точа!

# 21
  • Мнения: 320
Блонди, баничката изглежда страхотно и ще се прави в най-скоро време, ама я кажи за брашното, то на око на око ама горе долу колко брашно отива килограм ли, половинка ли, ориентирай ме малко  Rolling Eyes
А ако остане за следващия ден пак ли е мекичката и така пухкава, дали ако я направя единия ден и да я нося на следващия в работата на колегите ще си е хубава  newsm78

# 22
  • Мнения: 27 524
По-малко от килограм  Peace И повече от половин.
Ок си е няколко дни, само след изстиване я завий в кърпи и прибери в плик или в кутия  Simple Smile

# 23
  • Мнения: 320
Мерси Блонди    bouquet

# 24
  • Мнения: 952
Стефи - твоята баница изглежда прекрасно.   bouquet
Вероятно на вкус е още по-хубава.
И тъй като съм настинала, а като гледам вашите снимки и на мен ми се прияде такава баница се чудя дали да не я замеся в машинката за хляб. Пък аз само с точенето да се заема.  Thinking

# 25
  • Мнения: 3 641
Малии, как ми се прияде. Ще се ходи до магазина за продукти.
Тенкю за рецептата ,страхотно изглежда  bouquet

# 26
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Аз къде съм гледала толкова време, че не съм видяла тази чудесна рецепта newsm78 Току-що я виждам, обаче  Блонди, да знаеш, веднага и хвърлих око Wink Тъкмо като за мен - неуверена в точенето hahaha Що ли едно време не съм щяла да се науча от баба ми... Но това е друга тема Laughing

Благодаря   bouquet

# 27
  • Мнения: 27 524
Тъкмо като за мен - неуверена в точенето hahaha Що ли едно време не съм щяла да се науча от баба ми... Но това е друга тема Laughing

И аз съм от не толкова неуверените, колкото искащите, ама неможещите  Blush О, баба ми, на баща ми майката, Царица беше с главно Ц  Heart Eyes Такива питки, такива баници, такивя ястия... всичко... мисля, че подсъзнателно от нея чак сега, на дърти години ми се яви това желание да готвя. Аз готвя от около година, преди това можех само сандвичи и яйца  Laughing Майка ми също е страхотна готвачка, но някакси - уморена от готвенето. На баба ми й доставяше истинско удоволствие, въпреки умората, болките, заетостта. На майка ми й идваше малко като по задължение може би... Бба ми мяташе на ръце и подхвърляше корите, до това чак не вярвам някога да стигна  Simple Smile

# 28
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Като чета това, което си написала за баба си и майка си, все едно, че става дума за моите Laughing
Да знаеш, че сме се метнали на бабите си Hug Ти определено си МНОГО талантлива  bouquet

# 29
  • София
  • Мнения: 2 019
Блонди, голямо благодаря и от мен!  bouquet
Днес направих баницата и въпреки, че никога не съм точила корите ми станаха направо прозрачни. Тестото е много хубаво и много лесно се работи с него. Само, че направих 4 кори вместо 3. Като разточих кората, пъхнах си ръцете под нея някъде до средата и изтеглих към себе си. Така от 4-те страни, като накрая опънах само краищата. Първата кора я завих на руло и стана по-сбита. Другите просто хващах от края и замятах на вътре, като по този начин между слоевете тесто остана въздух и корите бяха по-пухкави. Маслото ми се струва, че е много. Следващия път ще сложа по-малко.
Това са ми забележките. Баницата е фантастична.

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 21:18 от shoshi

Общи условия

Активация на акаунт