Шопска домашна баница - за неуверените в точенето

  • 29 129
  • 80
  •   1
Отговори
  • Мнения: 27 524
За тестото:

1 яйце
3 с.л. олио
1 ч.ч. хладка вода
брашно и сол

За намазване:

 250 гр масло

Плънката:

 3 яйца и 300 гр натрошено сирене

Сипвате в голяма купа яйцето, солта, олиото и водата. Започвате да прибавяте брашно, докато получите тесто, което можете да месите с ръце, без да ви се лепи много. Не се притеснявайте - и по-малко, и повече брашно да сложите - пак ще стане  Simple Smile
Разделяте тестото на 3 топки. Стопявате си маслото. Всяка топка разточвате толкова, колкото са ви уменията  Grinning, намазвате я обилно с масло и я сгъвате на 4, като носна кърпа. Така и трите топки.
Разбивате си яйцата със сиренето - може заедно, може поотделно - за всяка кора по едно яйце и по 100гр сирене. Приблизително, разбира се, може и повече, но по-малко не, за да не ви се сплъстят корите после.
Взимате всяка от корите, разточвате я пак, както е сгъната, пак колкото можете - толкова. Поръсвате пак с масло и със сместта. Важно е да разпределяте, дори на тънко да е, сместта да е почти по цялата кора, така няма да се получат тестени участъци. После навивате и завивате в тавата, да е свободно.
Поливате баницата с останалото масло. Печете в умерена фурна до зачервяване.
Изваждате, напръсквате обилно с вода (около една цяла чаена чаша хладка вода), завивате с хартия и след това с кърпи.
Става страшно вкусно и с овче сирене.  Peace

                                 






Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 19:05 от Блонди

# 1
  • Мнения: 58
Страхотна е тази баница!Бабата на мъжа ми я прави и наистина е много вкусна.Зимата мазнината е 50:50 масло,мас.Става калорична бомба,но си заслужава!

# 2
  • Мнения: 1 176
Ето рецепта, която ще ме накара да се развъртя с точилката. Не ме бива много, но Блонди, така окуражаващо си го написала, направо ръцете ме засърбяха. Имам, обаче два въпроса. Това количество продукти за какъв размер тавичка е подходящо? И мога ли да точа направо върху кухненската маса, като я наръся предварително с брашно? Всъщност, сигурно  може, но бабите ми точеха на една голяяяма кръгла дъска с крачета, сложена върху масата. Майка ми също така разточва кори, та затова питам. А, и още един въпрос-имам мас вкъщи, дали да пробвам 50:50 мазнина, както е казала samotnika?

# 3
  • Мнения: 2 926
Задължително ще пробвам - обичам да точа, а в къщи са и на почит баниците.
Благодаря,Блонди   bouquet

# 4
  • Мнения: 27 524
1. Това количество продукти за какъв размер тавичка е подходящо?
2. И мога ли да точа направо върху кухненската маса, като я наръся предварително с брашно?
3. имам мас вкъщи, дали да пробвам 50:50 мазнина, както е казала samotnika?

1. На мен ми стана идеално в диаметър 30  Peace

2. Да, разбира се, аз не точа на нищо специално  Simple Smile

3. Пробавай, баничката ще стане по-мека и ще трае мека и пухкава по-дълго време.
Аз имах мас, ама я хвърлих, че сме със завишен холестерол  Tired

# 5
  • Мнения: 3 036
Блонди,
И от мен хиляди благодарности,
че каквато съм си вързана в ръцете,
а пък обичаме баница
ще е истинско пиршество.   bouquet
Имам и брашно и почвам това ще ми е вечерята.

# 6
  • Мнения: 1 176
Мерси за поясненията Блонди. Опасявах се аз, че количеството определено ще е малко за моите хора, та затова попитах. 30 см в диаметър ще им се стори хм, само като разядка  Joy Ще удвоя продуктите и ще се поупражня с точилката. Сега обаче видях, че брашното ми е малко. Значи няма да я правя днес, но в близките дни непременно.
desi_minkova, пиши после как е станала твоята баница, лесно ли е?

# 7
  • Мнения: 27 524
30 см в диаметър ще им се стори хм, само като разядка  Joy Ще удвоя продуктите и ще се поупражня с точилката.

Eclat, много ще е  Thinking
Баницата става дебела, тежка, маслена... хич не е малка, ние сме двама, снощи я правих, ядохме, днес ядохме, дадох и на две приятелски семейства и имаме и за довечера.  Crazy
Пак си помисли  Hug

# 8
  • Мнения: 1 176
Ау,Блонди, наистина ще се откажа да я правя двойна, разубеди ме. Права си, не премислих добре, че е с точени кори и ще стане по-дебела и тежичка. Благодаря още веднъж   bouquet

# 9
  • Мнения: 3 036
Така да докладвам :
Баница вече няма, не остана и троха.
Малко повече се постарах и точих повече да не станат корите дебели и така стана.
Имах мас и наистина направих я 50:25:25.
т .е. 50 олио малко мас и малко олио.
Предполагам затова стана и такава вкусотия.
Отсега нататък поне веднъж в седмицата ще правя .
Благодаря Блонди още веднъж.   bouquet

# 10
  • Мнения: 6 011
Блонди, браво   bouquet Hug
Много, много вкусно изглежда баницата....а да не говорим как ми се прияде.
  chef  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 11
  • Мнения: 1 283
Браво Блонди! Страхотна е баницата. Между другото доста често посещавам твоите любими рецепти. Скоро правих бюрека, солените кошнички, баницата с пиле и бекон. Рулото Стефани вече го правя за втори път по начина, който ти си обяснила. Абе 10+

# 12
  • Мнения: 2 803
Блонди, браво   bouquet Hug
Много, много вкусно изглежда баницата....а да не говорим как ми се прияде.
  chef  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Peace

# 13
  • Мнения: 216
Поздравления и от мен за прекрасната баница,която си направила.Ще я пробвам и аз   bouquet

# 14
  • Мнения: 3 268
Браво,Блонди!  smile3501

# 15
  • Мнения: 4 433
Супер баница си направила Hug

# 16
  • София
  • Мнения: 12 554
Непременно ще я пробвам, само да ми остане 1 час свободен  Wink

# 17
  • Мнения: 952
Блонди, страхотно изглежда баницата ти.
Скоро не сме хапвали баница, а твоята направо ме съблазни.
Благодаря за споделената рецепта и хубавите снимки.   bouquet

# 18
  • Мнения: 112
Благодаря за за рецептата на тази вкусна баница!Снощи я правих днес няма нищо.Малко снимков материал



Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 13:34 от stefi.1979

# 19
  • Мнения: 27 524
Стефи, браво   bouquet, справила си се по-добре от мен, по моята имаше доста сплъстени и залепнали участъци  Embarassed

# 20
  • Мнения: 112
Аз ти благодаря,не знаех че мога да точа!

# 21
  • Мнения: 320
Блонди, баничката изглежда страхотно и ще се прави в най-скоро време, ама я кажи за брашното, то на око на око ама горе долу колко брашно отива килограм ли, половинка ли, ориентирай ме малко  Rolling Eyes
А ако остане за следващия ден пак ли е мекичката и така пухкава, дали ако я направя единия ден и да я нося на следващия в работата на колегите ще си е хубава  newsm78

# 22
  • Мнения: 27 524
По-малко от килограм  Peace И повече от половин.
Ок си е няколко дни, само след изстиване я завий в кърпи и прибери в плик или в кутия  Simple Smile

# 23
  • Мнения: 320
Мерси Блонди    bouquet

# 24
  • Мнения: 952
Стефи - твоята баница изглежда прекрасно.   bouquet
Вероятно на вкус е още по-хубава.
И тъй като съм настинала, а като гледам вашите снимки и на мен ми се прияде такава баница се чудя дали да не я замеся в машинката за хляб. Пък аз само с точенето да се заема.  Thinking

# 25
  • Мнения: 3 641
Малии, как ми се прияде. Ще се ходи до магазина за продукти.
Тенкю за рецептата ,страхотно изглежда  bouquet

# 26
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Аз къде съм гледала толкова време, че не съм видяла тази чудесна рецепта newsm78 Току-що я виждам, обаче  Блонди, да знаеш, веднага и хвърлих око Wink Тъкмо като за мен - неуверена в точенето hahaha Що ли едно време не съм щяла да се науча от баба ми... Но това е друга тема Laughing

Благодаря   bouquet

# 27
  • Мнения: 27 524
Тъкмо като за мен - неуверена в точенето hahaha Що ли едно време не съм щяла да се науча от баба ми... Но това е друга тема Laughing

И аз съм от не толкова неуверените, колкото искащите, ама неможещите  Blush О, баба ми, на баща ми майката, Царица беше с главно Ц  Heart Eyes Такива питки, такива баници, такивя ястия... всичко... мисля, че подсъзнателно от нея чак сега, на дърти години ми се яви това желание да готвя. Аз готвя от около година, преди това можех само сандвичи и яйца  Laughing Майка ми също е страхотна готвачка, но някакси - уморена от готвенето. На баба ми й доставяше истинско удоволствие, въпреки умората, болките, заетостта. На майка ми й идваше малко като по задължение може би... Бба ми мяташе на ръце и подхвърляше корите, до това чак не вярвам някога да стигна  Simple Smile

# 28
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Като чета това, което си написала за баба си и майка си, все едно, че става дума за моите Laughing
Да знаеш, че сме се метнали на бабите си Hug Ти определено си МНОГО талантлива  bouquet

# 29
  • София
  • Мнения: 2 019
Блонди, голямо благодаря и от мен!  bouquet
Днес направих баницата и въпреки, че никога не съм точила корите ми станаха направо прозрачни. Тестото е много хубаво и много лесно се работи с него. Само, че направих 4 кори вместо 3. Като разточих кората, пъхнах си ръцете под нея някъде до средата и изтеглих към себе си. Така от 4-те страни, като накрая опънах само краищата. Първата кора я завих на руло и стана по-сбита. Другите просто хващах от края и замятах на вътре, като по този начин между слоевете тесто остана въздух и корите бяха по-пухкави. Маслото ми се струва, че е много. Следващия път ще сложа по-малко.
Това са ми забележките. Баницата е фантастична.

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 21:18 от shoshi

# 30
  • Мнения: 27 524
Маслото ми се струва, че е много.

Много е  Embarassed  Peace

# 31
  • Мнения: 362
 Блонди страхотна баница Heart Eyes Скоро ще точа то се е видяло Laughing
 Искам само да попитам колко сол се слага в тестото ,че май не видях да пише.

# 32
  • Мнения: 27 524
колко сол се слага в тестото

За самото тесто - една щипка. Иначе - зависи от сиренето. Ако е крайно безсолно - слага се доста. Ако е солено - не се слага изобщо  Simple Smile

# 33
  • Мнения: 952
Да припомня отново тази прекрасна баница.  Wink

Блонди, благодаря за страхотната рецепта.     bouquet
Тестото много бързо се меси, а и цялостното приготвяне на баницата е бързо и лесно.
Вкуса и бе невероятен. Облизахме си пръстите тази вечер.

 

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 13:11 от Ralfieta

# 34
  • Мнения: 11 607
 Naughty Naughty Naughty

Сега тестяно не ям.........а ти ме дразниш с лесна баница........Може да я направя на домашните, те ще ядат, а аз сухо-сухо ще преглъщам.......

# 35
  • Мнения: 1 906
Страхотна рецепта!
Толкова ми хареса, че реших веднага да я направя, но се оказа, че нямам масло, а е студено и не ми се излиза. Дали ще стане вкусна, ако сложа олио  Confused .

# 36
  • Мнения: 7 418
   Много интересно!Непременно трябва да опитам тази баничка с изразен "бутер" дух! Grinning
   Поздрави за чудесното представяне на рецептата! bouquet

# 37
  • Мнения: 1 854
Блонди,
Благодаря ти за споделената рецепта!Много харесвам твоите рецепти и често надничам в страничката ти Hug
Най много ми харесва, че не са трудни, продуктите им са лесни за набавяне, времето им за приготвяне е идеално, само дето изчезват бьрзо Grinning
Като те чета за майка ти и баба ти, все едно аз пиша.Баба(нейната майка, Бог да я прости) беше невероятна кулинарка, такива баници месеше, сама си правеше тестото естествено!И др.неща, но почина рано и ме можа да ми "завещае" занаята си, а майка е от "уморените кулинари"... Cry
Както и да е, намислила сьм да пробвам баничката ти, другия месец живот и здраве.

Поздрави и продьлжавай да си все такьв вдьхновител  bouquet  chef

пс:Колко време отнема печенето, горе долу?При теб например за колко време става?Питам защото ме е страх да не стане глетава, а отгоре опечена

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 17:14 от Оранжево небето

# 38
  • Мнения: 27 524
Incognito, ще стане, ама няма да е същото. По-добре изчакай и тогава  Simple Smile

О, Оранжевата, къде си  Hug Благодаря ти за милите думи  Blush
За печенето - не помня  Embarassed Моята стана леко глетава вътре, но мисля, че не разточих достатъчно тънко корите, както и че маслото идва в повече. Печи на умерена фурна, предварително загрята, неотваряй в началото и гледай да се понадигне и да стане хуууубавко зачервена  Grinning
Дано някой друг ти помогне по-точно от мен  Flutter

# 39
  • Мнения: 1 854
Блонди,мерси,
отговора ти ме ориентира достатьчно newsm51

# 40
  • Мнения: 216
Блонди,направих твоята баница вчера...днес след закуска, тавата вече е накисната в мивката Hug
-въпреки,че за вечеря бях приготвила много вкусно ястие с кайма и гарнитура ориз Hug-аз ,децата и един гост,наблегнахме първо на баничката Party

У нас по принцип, рядко готвим бг манджи,а ако правя баница я правя на децата с готови кори Crazy-никога не съм точила баница(та се изненадах от уменията си-стана мн.тънка-като уя поизтеглих допълнително)
,понеже моят човек уж не обича много баница,а манджи и сладкарски изделия у нас се готвят всекидневно,пък и мъжо е готвач по принци
-Обаче с твоята баниица,си промени мнението за баниците по принцип Heart Eyesказа за пръв път опитвам вкусна баница Crazy
малко намалих количеството масло,а едната част замених с вегетарианска палмова мас(има я в арабските магазини)-придава едно такова приятно очарование на вкуса  chef,а освен това към плънката от яйца и сирене-прибавих сусам...
Най-сърдечни благодарности Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 41
  • Мнения: 27 524
Радвам се  Hug

# 42
  • Мнения: 656
Блонди,това е първата ми баница,която точа.Досега съм правила само с готови кори.
Малко дебелички ми станаха корите,не успях да ги източа много тънки ,но иначе баницата беше вкусничка.Изяде се много бързо.
Благодаря за рецептата.  bouquet

# 43
  • Асеновград
  • Мнения: 1 552
Блонди, благодаря ти за хубавата рецепта.
С това твое заглавие ми даде кураж и аз да се пробвам с точенето.За моя изненада се оказа че се справям доста добре.Вчера след работа направих баницата, стана чудесна, всички вкъщи е харесаха.
Сега познай, като събрах самочуствие че се справям с точенето.......Цяла зима ще пада точене и чудо Hug Hug Hug

# 44
  • Мнения: 34
И аз снощи точих баница  Grinning Малко се притеснявах за пръскането с водата накрая, но се получи много добре!
Благодаря за рецептата, Блонди!  Hug
Дали с това тесто ще станат хубави кифлички?

# 45
  • Мнения: 27 524
Дали с това тесто ще станат хубави кифлички?

Защо не, не знам? С пълнеж или само така?  Thinking

# 46
  • Мнения: 1 906
Аз с тази баница май изживях най-големия си кулинарен провал  ooooh! . Тестото нещо не можеше да се разточи. Ставаше за ядене, но не е това, което очаквах  Sad .

# 47
  • София
  • Мнения: 3 816
Блонди   bouquet

Ето я и моята баничка. Аз я направих с извара вместо сирене. Hug



Много вкусна стана.  Simple Smile

# 48
  • Мнения: 34
Дали с това тесто ще станат хубави кифлички?

Защо не, не знам? С пълнеж или само така?  Thinking

Мисля да пробвам през почивните дни - ще добавя малко повече захар в тестото и ще навия кифлички, а като се опекат ще ги напълня с течен шоколад. Ще докладвам!

# 49
  • Мнения: 1 175
Блонди,отдавна се каня да ти благодаря за чудесните лесни,вкусни и оригинални рецепти!  bouquet Направих баничката ти тази сутрин и въпреки,че това е първото нещо което точа се получи невероятна закуска.Толкова бях доволна,като извадих от фурната хубавата баница,че забравих да я полея с водата.Но това не повлия на вкуса и така си я хапнахме с удоволствие.А да ти призная не вярвах в успеха,мислех си,че нищо няма да се получи.  bouquet

# 50
  • Мнения: 27 524
Радвам се  Hug С вашите мили думи и похвали ме карате направо да мисля, че аз съм измислила пустата баница  Laughing
Голям фен съм на старите, селски рецепти, всичко става лесно и вкусно. Бабите ни едно време са разбирали по-добре нещата с готвенето, отколкото в наши дни мисля  Confused

# 51
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
И аз направих вчера баницата. Вече почти свърши и определено ще я правя пак, но следващия път ще сложа повече яйца. Вчера разточих 4 кори и сложих съответно 4 яйца, но и двамата с мъжа ми бяхме на мнение, че е малко сухичка. Иначе на вкус на мен лично много ми допадна   newsm10 и с тестото се работеше много лесно. Корите разточих доста по-големи от диаметъра на тавата, макар че бяха 4, а не 3. Някой беше питал за брашното - на мен ми пое около 300г. брашно. Може би чаената чаша, с която мерих водата ми е била по-малка Thinking.

# 52
  • Мнения: 1 232
Добре де, ама няма ли някакъв набухвател в тази баница ? Shocked

# 53
  • Мнения: 27 524
Добре де, ама няма ли някакъв набухвател в тази баница ? Shocked

Няма  Simple Smile За какво ти е?  Blush

# 54
  • Мнения: 202
Баницата е прекрасна! Опитахме я! Благодаря Блонди!!!!!!!!

# 55
  • Мнения: 70
Възможно ли е тестото да се замеси вечерта, а самата баница да се разточи и пече сутринта? Защото ми се струва перфектна закуска за много хора, обаче не съм по ранното ставане в почивните дни  Embarassed

# 56
  • Мнения: 27 524
Да, няма проблем, само го сложи в хладилника  Peace

# 57
  • Мнения: 157
  Става наистина много лесно точенето! Тестото е идеално!
Само че нямах масло и сложих маргарин. И както си беше сгънат листът като носна кърпа, СЛЕД ВТОРОТО РАЗТОЧВАНЕ ЗАПОЧНА ДА СЕ ПУКА И ДА ИЗЛИЗА МАРГАРИНЪТ. За другия път ще знам да мажа само с масло или с олио

# 58
  • Мнения: 940
Страхотно предложение Блонди. Много обичам точена баница, а не с кори. Ще взема да направя една този уикенд.

# 59
  • Мнения: 3 804
Блонди-супер си  Hug.децата оби4ат баници,а тук не винаги намирам кори,утре ще се пробвам

# 60
  • Мнения: 11 607
Моя опит и пак и пак.

Блонди, благодаря за рецептата  bouquet. Добре,че удвоих дозата. Плънката ми е праз, сирене и яйца. На първи опит вкуса е страхотен. Мъж и той я одобри, така че очаквам съвсем скоро да няма никой в тавата.

# 61
  • Мнения: 3 804
блонди стана супер   chef
само  един въпрос-за нашият вкус е  малко мазна,ще стане ли нещо ако намаля маслото newsm78

# 62
  • Мнения: 1 639
Баница изглежда чудесна и отзивите също, така че спре ли ми диетата запретвам ръкави. Приви ли я някой с кисело зеле?

# 63
  • Мнения: 157
Баница изглежда чудесна и отзивите също, така че спре ли ми диетата запретвам ръкави. Приви ли я някой с кисело зеле?
Не, досега не съм пробвала. Зелник ли се казва баницата с кисело зеле? Ако знаеш рецепта за плънката, сподели

# 64
  • Мнения: 1 639
Баница изглежда чудесна и отзивите също, така че спре ли ми диетата запретвам ръкави. Приви ли я някой с кисело зеле?
Не, досега не съм пробвала. Зелник ли се казва баницата с кисело зеле? Ако знаеш рецепта за плънката, сподели
Мисля, че не се казва зелник. Майка ми е от Кюстендилско и прави зелник по следния начин:
Запържват се няколко стръка праз лук и сирене.След това в намазнена тава слага на дъното една тънка кора, върху нея в средата слага пържения праз и го покрива с  една тънка кора, след това
отстрани си увива няколко кори баница. За съжаление не знам как го меси, но на външен вид е точно като твоята баница. Ако обичате праз лук, мисля че много ще ви хареса.

# 65
  • Мнения: 11 607
Зелник в този край казват - Югозападна България - казват на баниците с праз. Защо зелник ли? Защото баницата става зелена на цвят, а не защото вътре има зеле. В моя край не е така и докато схвана разликата и аз се чудих по този начин.

# 66
  • Мнения: 157
Зелник в този край казват - Югозападна България - казват на баниците с праз. Защо зелник ли? Защото баницата става зелена на цвят, а не защото вътре има зеле. В моя край не е така и докато схвана разликата и аз се чудих по този начин.

Е, благодаря, днес научих нещо ново!

# 67
  • Мнения: 27 524
Е, благодаря, днес научих нещо ново!

И аз  Shocked
 Hug

dtti, няма проблем  Simple Smile

# 68
  • Мнения: 21
Лелеее момичета,ка ме запалихте,посред нощите се захванах да меся и точа  Crossing Arms вече е 1 часа след полунощ и баницата вече се пече...
Винаги съм мислела,че дом.точените баници са голяма занимавка,никога до сега не съм посмяла и да се замисля да го правя...а ето ме на...в полунощ баници пека...


Ще намина утре да разкажа колко вкусна беше  Joy Joy Joy

# 69
  • Paris, France
  • Мнения: 14 017
Привет,

Отдавна не бях правила баница и реших да се пробвам. Точилката у нас служи за украса и евентуално самозащита или нападение  Joy. Та, замесих аз тестото ей сега и утре ще я точа и ще пиша. А дали тестото може да се замеси в машина за хляб newsm78, че колкото не мога да точа толкова мразя да меся твърди теста. Нямам робот, имам миксер с куки, но с куките твърдо тесто едва ли ще стане.

# 70
  • София
  • Мнения: 436
Оххх лигите ми потекоха направо... следващата седмица ще се прави баницата, няма начин!  Блонди,  bouquet

# 71
  • Paris, France
  • Мнения: 14 017
Изяде се! Стана много хубава. Вместо 300 грама сирене сложих 200гр сирене и 200гр извара. И едно яйце в повече за плънката, че бяха мънички.

Блонди,  newsm10, благодаря ти от сърце за хубавата рецепта,   bouquet!

# 72
  • Бургас
  • Мнения: 103
Това е моя опит за баницата,но не ми се получи както бих искала. Надявам се следващия път да е по-добър. Важното е,че беше вкусна.

# 73
  • Видин
  • Мнения: 4 921
Блонди, слюноотделям доста в момента  Crazy Ще се пробва задължително. Изглежда лесно дори за такива аматьори като мен  Mr. Green

# 74
  • Мнения: 1 352
Баничката е много хубава. И как да не е, с толкова много масло  Crazy.
Като за първи път точене на кори съм доволна, нищо че едната кора с все плънката я изхвърлих. Сложих прекалено много масло и после ми се лепеше по точилката и се късаше. Като я навих стана като една голяма топка тесто. Втората кора ми се получи по-добре, но нея пък навих по-стегнато, а третата беше идеална. С други думи малко опит, търпение и време е важно, за да се получи добре баничката.
Ето снимка:

# 75
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Много лесно изглежда. Тези дни ще опитам и аз да я приготвя. Ако не я напръскам с вода после много суха ли се получава? У дома обичаме по-хрупкави баници, а ако сложа толкова вода при вече изпечена баница ми се струва, че ще омекне много.

# 76
  • Мнения: 1 352
Аз това с водата съм го пропуснала, че пусто бързане... Беше си хубава и хрупкава и без нея, но с толкова много масло идва много тежка. Следващия път ще сложа само веднъж масло, няма да точа втори път корите.

# 77
  • София
  • Мнения: 18 679
Я! Каква интересна баничка Simple Smile Пропуснала съм я, но ще се опита тия дни. Маслото наистина ми се вижда доста, но аз съм малко като Джулия - масло ми дай Blush

# 78
  • Мнения: 233
Аз веднъж питах, но никой не ми отговори и реших пак да питам. Като ги разточваш корите стават дори прозрачни, а като се опекат стават дебели 0,5 дори 1мм. На купешките не стават така дебели. Каква е тайната, как се правят тънки кори, много тънки?

# 79
  • София
  • Мнения: 18 679
Баницата е страхотна! Препоръчвам я на всички, които харесват домашните месени баници, но не умеят да точат кори с дебелината на вестник, като мен  Blush Звездица, тайната е в точенето, разбира се, но се иска майсторлък. Аз съм виждала как от топче, колкото юмрук, правят кора, колкото легло персон и половина Shocked Аз такива работи не умея, нито пък имам условия за чак такива кори, така че тази рецепта за нашето семейство е идеална! Благодаря на Блонди Hug
П.П. Намалих маслото наполовина и добавих 2-3 лъжици мас, много обичам месени неща с мас. Стана божествена Crazy

# 80
  • Мнения: 27 524
Мариета, страхотна ти е станала баницата  Hug

Звездица Уранова, тестото на купешките баници е общо зето само вода, брашно и олио, няма набухватели. Освен, че се разточват, се и въртят над главата, дърпат се и стават супер тънки, а при печенето не набухват  Simple Smile И аз ги обичам, но не мога да ги правя  Crazy

Белинда, радвам се, че ти е харесала  Hug

Общи условия

Активация на акаунт