Панирано филе от хек - къде бъркам?

  • 13 579
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Ами това е. Направих панировката (някаква вариация на паста патафри  Laughing загрях олиото, метнах филетата в тигана и после се наложи да ги събирам с решетъчната лъжица.
Разпаднаха се, м......а им. Всичко стана на трохи от хек  Mr. Green. Къде бъркам в цялата ситуация?

# 1
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
Не бъркаш ти. Филето хек е било дълбоко замразено много дълго време. При тази ситуация то не може да се пържи, панира и т.н. направо се пръска в тигана.

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Мошеници  #Cussing out
Пържи се, ама само с брашно, панировката ще я позвам за нещо друго.
Овалях ги с брашно, пак има някои парчета, които правят опити за разпадане, ама е къде къде по-добре.
Знаех си, че не може да съм чак толкоз некадърна  Mr. Green

# 3
  • Мнения: 2 018
Пробвай с корфлекс. Но когато ги потопиш в яйце и после в брашното от корфлекса, ги остави малко време да стегнат. Аз поне полвин час ги оставям така.  Peace

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Не купувай филе от хек.Отскоро съм фен на рибата "пангасиос"- казват че това било китайски сом.Ако намериш купувай.Страхотна е.Аз я панирам само с яйце и брашно.Пробвай,няма да съжаляваш.

# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Знам я таз риба, според свеки била аржентинска.  newsm78
Аз за такава отидох де, ама имаше само две малки филенца и се отказах. А със замразеното филе приключихме.

# 6
  • София
  • Мнения: 12 554
Лалка просто не купувай дълбоко замразена риба. Все още има рибарски магазини, в които има охладена риба. Аз последният път купих от Кауфланд хек - ами по същия начин стана - изхвърлих 500 мл вода, а другото стана на трохи. Оттогава купувам риба само от един рибарски магазин на пазара в Слатина. Панирах мерлуза - става страхотна.

# 7
  • Мнения: 9 093
Филе от хек купувам и аз. От Метро. Дълбоко замразено.
Като реша да го правя, изкарвам рибата, измивам я, оставям да омекне съвсееем мъничко - колкото да не е камък - овалвам в панировка за риба и пържа. Дори да я пържа замразена (което понякога се е случвало), изпържва си се цялата.. Много вкуно става, лесно, бързо, парчетата си стоят цели, не се разчупва. Само веднъж ми се случи това, което описваш и то беше, когато я размразих изцяло. Тогава беше навъзможно да я хвана цяла дори...
Според мен нещо рибата не е била читава Thinking

# 8
  • Мнения: 2 926
И аз като .:.Stef.:. пържа филето от хек като не го размразявам изцяло.
Иначе просто е непосилно.

# 9
  • Мнения: 25 615
Боя се, че напоследък в нашия град е трудно да се намери каквато и да е риба, която да не се разпада след размразяване. Имам чувството, че или е размразявана и отново замразявана поне 10 пъти, или някой внася рибната вариация на 20-годишното говеждо...  Sick
Последно така ми се разпадна една скумрия, едва я изчистих от вътрешностите. Вече почти не купуваме риба вкъщи, защото ме е страх да я готвя и ядем такава.  Confused

# 10
  • Мнения: 9 093
Ние редовно купуваме риби от метро...досега, да чукна на дърво, не сме попадали на бъгава риба Crazy
Но пък куяуваме предимно филета, а там няма какво толкова да се "обърка"...

Винаги съм искала да мога да приготвям риба, която е прясна...ама толкова ме е гнус, а и да убия животинката...не мога просто.

# 11
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Права е Как' Сийка, трудно се намира свястна риба. От Метро пък съвсем не рискувам да купувам замразени филета, все ми се струва, че там застояват повече.

Но пък купуваме предимно филета, а там няма какво толкова да се "обърка"...

Ами аз баш филе купих де. Обърка се и още как.  Mr. Green

Може би, наистина трябваше да не я размразявам изцяло, а само да се поотпусне леко. А иначе, на вкус и нямаше нищо. Снощи ядохме, днес няма жертви.  Mr. Green

# 12
  • Мнения: 9 093
За Метро ти гарантирам качеството Wink
А и винаги си пише срок на годност.

За объркването имах предвид, че филето е нещо простичко и при покупка няма какво да се обърка - не е като някои специфични риби Crazy
Иначе, здраве да е, другия път. Ако се престрашиш да куяиш пак, пробвай с леко размразяване Hug

П.П. Аз колко резили имам в готварската ми история...ама здраве да е Laughing

# 13
  • Мнения: 140
Често панирам хек - купувам го от Пикадили или Метро ,проблем не съм имала.Оставям я да се размрази напълно.Както и по-напред са написали може да е размразена и замразена безброй пъти и затова да става на каша.

# 14
  • Мнения: 2 018
При мен не се е разпадало филето никога, но за сметка на това, когато я размразим се оказва, че почти половината е вода. Последния път от Метро, претеглихме на кантарче - почти половината беше вода! Рибата ми излезе двойно по-скъпа от обявената цена.  Sick

# 15
  • Мнения: 140
Е това за съотношението вода -риба си е точно така,много вода,много нещо,наистина като пресметнеш цената уж обикновена риба,а пък цената луксозна.

# 16
  • София-България, Израел - където си поискам
  • Мнения: 2 856
за да не се разпадне при панирането, филето не трябва да се размразява предварително. Аз като го извадя от фризера го оставям 10-15 мин.на стайна температура и след това го панирам. До сега не съм имала проблеми Peace

# 17
  • Мнения: X
И при мен 2-3 пъти хека ми стана на кайма...
Оттогава купувам фипе капитан,риба-тон,паламуд...месото им е по-твърдо,като пържола,с тях проблем не съм имала,макар,че ги размразявам напълно.

# 18
  • Мнения: 525
Не съм имала подобни проблеми.Филето от хек е едно от любимите в къщи.
Ето как го приготвям:
Още замразено нареждам в тавичка и поръсвам с черен пипер и лимонов сок.
Оставям да престои час-два,зависи с колко време разполагам.
Нарязвам по диагонал парчета около 2см широки.
Овалвам парчетата в галета (докато стигна до последното първото вече е "дръпнало" и
галетата не пада като ги топя в яйцето).
Потапям в разбито яйце и пак в галета(по същия начин докато направя последното,
първите вече са готови за пържене).
По този начин приготвям и пилешки хапки.
Добър апетит!

# 19
трябвало е да го подсушиш добре

Общи условия

Активация на акаунт