Някой готвел ли е елен

  • 953
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 145
Някой готвел ли е елен
Моля дайте рецепта

# 1
  • Мнения: 4 380
Аз съм хранила години наред семейството само с еленско. Месо като месо, готви се като всяко друго. На вкус малко по-различно разбира се, но каквото и да е ядене което правиш с друго месо, ще стане и с еленско.

# 2
  • Мнения: 13 172
И аз съм приготвяла еленско. Права е Xenia, че става за всякакви ястия. Аз го държа в марината от червено вино, лукчета, дафинов лист, черен пипер, бахар и после го готвя. Най- често го задушавам в тенджерата под налягане, за да стане по- бързо и да е крехко.

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
За месо от елен не мога да кажа, но като живеехме в Коми, често гтвехме с месо от лос. Иска си повече обработка и за това най-често майка ми го правеше задушено на фурна в чугунен съд на бавен огън. Слагаше му морковки, лук, дафинов лист и черен пипер на зърна (а може и бахар да е било). Ставаше невероятно вкусно.

# 4
  • Мнения: 2 005
Съчетава се страхотно със сини сливи.Имам предвид като яхния-с много лук и сини сливи и става.....   eat

# 5
  • Мнения: 707
Аз не съм готвила, но често го ям (при свеки или в ресторант). Единствената особеност е, че месото трябва първо да се маринова и после да се готви.
Свеки го готви като гулаш. Много вкусно  Peace.

# 6
  • Мнения: 1 906
За сърнешко ли говорите  Embarassed ?

# 7
  • София
  • Мнения: 604
тъпо,ама горкият елен Cry

# 8
  • out of space
  • Мнения: 8 569
тъпо,ама горкият елен Cry

горкия вкусен елен  Wink

Общи условия

Активация на акаунт