нещо за зеления чай(на англ)

  • 626
  • 2
  •   1
Отговори
  • Враца
  • Мнения: 5 199
Нямам време да го преведа, от вчера се чудя дали  да го пусна. ровейки се из форумите на ФФ намерих това:
This article is in the July 2005 edition of American Baby magazine on page 20.

Here is the article:

" With its heart-healthy and cancer-preventative antioxidants, green tea is great for your body--but only after you've given birth. Why?
Past research by the CDC's National Center for Environmental Health found that women who consume one to two cups of tea per day within three months of conception and in their first trimester have double the risk of having a baby with spina bifida, a neural tube defect associated with the folic acid deficiency; those who have three or more cups have triple the risk. The data the findings were based on did not differentiate between types of teas.
' This was a primary study that didn't account for factors like the intake of folic acid and multivitamins' says lead author Adolfo Correa-Villasenor, MD.
But a new study finds a closer link between green tea, specifically, and nerual tube defects. Spanish and British researchers found that an antioxidant in green tea inhibits folic activity, ehich is needed for all cell growth, and is critical for a developing embryo in early pregnancy."

# 1
  • Пловдив Белащица
  • Мнения: 1 447
Това преведено на http://webtrance.skycode.com/online.asp звучи така, ако иска някой може да го пооправи


Преводът на вашата заявка е:
Тук е артикулът :

" с неговите здрави и превантивни за рак антиоксиданти на сърце, зелен чай е страхотен за вашето тяло - просто само след като вие дадохте раждане. Защо?

Минало проучване до националният център на CDC за здраве на околната среда намери онези жени които консумират двама без едно за чаши на чаят, на ден в рамките на три месеци на концепция и в техният първи триместър имащи двойник рискът да имаш бебе с SPINA BIFIDA, невронен дефект на тръба излезе с киселият недостиг на FOLIC; тези, които имат три или повече купи правят троен рискът. Данните, които находките бяха основани на не третираха различно видове на TEAS.
" Това беше първостепенно проучване, което не обясни фактори като че ли входната тръба от киселина на FOLIC и MULTIVITAMINS" казва водещ автор ADOLFO CORREA - VILLASENOR, МД.

Но ново проучване намира по-близка връзка между зелен чай, специфично, и дефекти на тръба на NERUAL. Испански и британски изследователи разбраха, че антиоксидант в зеленият чай възпрепятства дейност на FOLIC, EHICH е нужен за целият растеж на клетка, и аз  и е критичен за развиващ се зародиш в ранна бременност."

 

# 2
  • Мнения: 539
" с неговите полезни за здравето на сърцето и превантивни за рак антиоксиданти , зеленият чай е страхотен за вашето тяло - но само след като сте родили. Защо?

Минало проучване на "националният център на CDC за здраве на околната среда" откри че жени, които консумират една до две чаши от чаят на ден в рамките на три месеца прием, в първият триместър от бременноста има двойно по-голям риск да имат бебе с SPINA BIFIDA, невронен дефект на тръба с недостиг на фолиева киселина; при тези, които пият три или повече чаши рискът е троен . Данните за откритията са основани, като не е открита разлика при различните видове чайове .
" Това беше първостепенно проучване, което не обясни фактори като недостига на фолиева киселина и мултивитамини" казва водещият автор Адолфо Кореа - VILLASENOR, МД.

Но ново проучване намери по-близка връзка между зелен чай специфично, и невронните дефекти на тръба. Испански и британски изследователи откриха, че антиоксидант в зеленият чай възпрепятства дейността на фолиевата киселина, която е нужна за целият растеж на клетките,  и е критичен за развитието на зародиш при ранна бременност."

Редактирайте отново. Малко тъпо звучи, но поне му се хваща смисъла

 

Общи условия

Активация на акаунт