Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 50-та юбилейна

  • 33 782
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Албена страхотно изглежда, ама аз имам въпроси. Извинявам се ако са тъпи но това с рисуването на торти ми е много чужда материя.
Как приготвяш сметаната с която покриваш тортата? С какъв материал правиш контурите и после как и с какво точно запълваш цветната част - с крем или желе или не знам и аз какво и с какво нанасяш оцветяването защото от снимките ми се струва че го изсипваш с лъжичка.

# 211
  • София
  • Мнения: 2 658
и аз искам да питам Албена, понеже съм рисувала моделираща маса. Рисувала ли си и ти и ако да, как по-точно?

# 212
  • Мнения: 492
АЛБЕНА много се кефя за рецептата newsm44 веднага направих един блат, получи се невероятен, точно това, към което толкова се стремях, но никога не постигах, хииииииииилллляяяяяядииииииии благодарности  bouquet а ако правиш шоколадови блатове в кой момент слагаш шоколада и какво количество
тортата ти е превъзходна smile3501

# 213
  • Мнения: 634
Правя пореден опит.

# 214
  • Мнения: 634
Ако е шоколадова вместо 5 с.л. брашно слагам 4 и една с.л.какао.Става невероятно.Радвам се,че ти помогнах.Ако друго те интересува питай.

# 215
  • Мнения: 634
shemet neveroiaten ,отговарям моментално на твоите въпроси.Ползвам готова сметана в кутии,която разбивам с малко захар.Тя е подсладена,но аз слагам допълнително на 400мл. 8 с.л. захар.Рисувам,както бях описала по долу с клечка за зъби и след това минавам с разтопен кувертюр върху контурите.Като застине запълвам с разтворен желатин:едно пакетче с 100мл. вода,след като набъбне го разтварям на водна баня. Отцветявам и като се охлади леко, наистина с малка лъжичка заострена от пред за да не се разтича запълвам.Ако нещо не ти е ясно питай.
Petia,аз не ползвам готови моделиращи маси.Правя си марципан варна ,но не зная за какво рисуване питаш.Върху него може да се рисува ,защо не направо с разтопен кувертюр.

# 216
  • Мнения: 1 271
Албена, тортите ти са невероятни!
На всички омичета правили торти в последните дни-Прекраснитворения сте сътворили.Нямаше лоша торта.Сега ще се върна да ги разгледам в детайли, защото до днес нямах нет и сега ги прегледах набързо.
А ето и днешната торта от мен-нея успях да нимам-да не повярваш фотото ми взе,че се смили над мен и започна да работи

А ето тук може да видите и останалите снимки, както и детайли.
http://s144.photobucket.com/albums/r196/silrai/Cakes/

По ъсно ще се включа с обяснения, ащото сега тръгваме за купона.  PartyНадявам се на рожденничката да и хареса  Praynig

# 217
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Албена много благодаря за разяснението. Особено тази част с желатина ми беше мътна индия.

silrai радвам се че фотото е проработило иначе как щяхме да видим тази красота.

# 218
  • Мнения: 634
 Д а видя дали ще стане

# 219
# 220
  • Мнения: 634
най накрая вижте стъпките.      
Е това е справих се .Благодаря на Пепи.  bouquet

# 221
  • In the jungle out there..
  • Мнения: 1 252
Здравейте момичета!

За първи път ще правя покритие от маршмелоус и имам някои въпроси:

1. Имам боя на прах. В кой точно момент се слага боята?
2. Ако оцветя тестото днес, а го точа утре, проблем ли ще е?

Много ще се радвам и на вашите практически съвети - къде да внимавам, какво да не сбъркам и т.н..

Поздрави и благодаря предварително!

# 222
  • Мнения: 1 965
Ехееееееееееее,
А пък аз си мислех че само аз се потя в почивните дни....  Joy
В тази наша юбилейна тема, слаба торта не видях!!!! Само така!!!!
Албенка, Колата е невероятна.... Стъпките също!!! Поздравявам те и за изпълненията и за отзивчивостта с която откликваш на въпросите.....
silrai - Ама, време ти беше...... къде се затри!!!! Супер композиция, как няма да не я хареса рожденничката......
Пропуснала съм гараша на МИМИто.... Embarassed Срамота..... Бих си хапнала.... Да дойда на гости, а? Хем, ще напазарувам малко от Илчовски??? Wink
Ласкова- ДиноБАГЕРОзавъра е страхотен.... Гледах го незнам колко време..... и си го приватизирах..... Очаквам повече разяснения за оцветяването.......
Rumya - Страшна торта.... Езерото е супер просто.... А това жабче защо е така самотно????? Sad

Ето ви и нещо от мен:
И ОЩЕ
Има и стъпка по стъпка и даже и две клипчета направихме с дъщеря ми. Кофти формат са, затова сега ще ги конвертирам в още един формат. Който както може - така да ги отваря.... ще ги кача след малко.....

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 09:19 от van444eto

# 223
  • Мнения: 2 185
Здравейте момичета!

За първи път ще правя покритие от маршмелоус и имам някои въпроси:

1. Имам боя на прах. В кой точно момент се слага боята?
2. Ако оцветя тестото днес, а го точа утре, проблем ли ще е?

Много ще се радвам и на вашите практически съвети - къде да внимавам, какво да не сбъркам и т.н..

Поздрави и благодаря предварително!



Когато тестото ти е готово, разделяш на порции според проекта ти и оцветяваш в различни цветове. Внимавай да не разтвориш боята в много течност, защото ще ти се развали тестото. Към разтворената боичка, можеш да добавих малко нишесте за да стане на кашичка преди да замесиш.

Ако ще правиш само един цвят можеш да го добавиш още при замесването.
На първа страничка има много линкове с полезна информация, включително и практически филмчета, които много ще ти помогнат за първия опит. Успех  Peace

Момичета, много ви благодаря за милите думи за калинската ми торта. Не е нищо особено, но бях в абсолютен творчески застой и липса на муза  Confused . Сега ми дойде вдъхновение, пък нямам поводи вече...няма угодия   Laughing

Аз не мога да ви изброя по именно, но наистина страхотни тортички видях в последно време, но покрай организацията все не ми оставаше време да пиша.
Помня тортичките на Бадем- наистина строхотни   bouquet
Торта с книга- много впечатляваща   bouquet
Ласкова готин звяр  Peace
Видях торта с лилия- поздравления.
Силрай, на твое място не бих се притеснявала, всяко момиченце ще лудне по тази торта   bouquet
Леле Ванче какви са тея гуми, отивам да глеам стъпка по стъпка, че хич не ми е ясно как стават тез номера  newsm78   bouquet

Последна редакция: нд, 21 сеп 2008, 19:13 от Clairette

# 224
  • In the jungle out there..
  • Мнения: 1 252
Мерси, Clairette Hug

А дали 200гр бонбони + 400гр. пудра захар ще ми стигнат за една малка торта със съвсем проста украса. Нещо като горния етаж на това произведение Simple Smile

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт