Продуктите бяха 2 кг грозде без семки/моето имаше малко/
1 кг. захар
1 ч. л. лимонена киселина.
Прави се, като всяко друго сладко. Слагаме захарта в съда, в който ще варим сладкото и прибавяме около четири пръста вода./правя го на око, затова така обяснявам/ и го слагаме на котлона да се разтопи захарта. Дърпаме от котлона и слагаме изчистеното грозде, леко разбъркваме и оставяме около час да постои, като отвреме на време разбъркваме с дървена лъжица.
Слагаме сладкото да ври на умерен огън, докато се сгъсти сиропа. Разбъркваме леко да не загори. Когато е готово, преди да го свалим слагаме лимонтозуто и аз слагам винаги две-три стръкчета индрише за аромат.
Наливаме още топло в бурканчетата и затваряме, без да варим.
Добър апетит.
Като си взема фотоапарата от чичо Доктор, ще ви го снимам, за да видите какво представлява на живо