може да е обсъждано някъде, но не можах да го открия
Ако някой прави зимнина във фризера нека сподели как.
Става въпрос за чушки, патладжани, моркови, тиквички. Попарват ли се или се замразяват сурови
А дали може да се съхранят по някакъв начин във фризера ябълки, круши, сини сливи, праскови или други плодове
Питам защото декември-януари ми предстои захранване и много ми се искаше да е с домашни пюрета. Обаче много голяма част от плодовете и зеленчуците няма да им е сезон и просто не ми идва на акъла как за ги запазя до тогава.
Печени чушки-обелени и в плик.
Можеш да си нарежеш на кубчета и тиква/жълта/ и пак сурова в пликове.
За плодовете аз лично слагам боровинки/измити, да не са мокри/ направо в плик.
Няма пречка да си сложиш и сини сливи/без костилки/.
За другите плодове не съм слагала и не мога да ти бъда полезна.
Зимата когато ми трябва домат за някоя манджа направо вадя от фризера, слагам домата под течаща вряла вода на мивката и веднага го беля с една ръка. Люспата пада без проблем. После в купичка го оставям настрани докато дойде време за него за да омекне малко. Не го чакам да се размрази съвсем, а леко да омекне. Когато го режа се троши на сол и става като рендосан. Супер е . Вкуса му е на свеж домат, а и цената лятото е в пъти по-евтина дори от консервените зимата, а и е по-здравословно все пак.