Амонячна и хлебна сода - разлики?

  • 35 457
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Абе изобщо не ми мирише, честно. Докато го пекох не отварях фурната, но след като стана го изкарах и кусах и никак не ми миришеше. Но бая ми се наду с бакпулвер и сода и мая дори не ми се е надувало така. Половината излезе извън формичката, а беше на половината форма преди да го сложа да се пече.  Shocked Ако го пробвам да сложа в питки или кифлички или в нещо което изисква да се надуе повечко дали ще се получи същия ефект се чудя.  
Еми,те това ефекта на амонячната Wink
Друг път щеше да се надигне така със сода бикарбонат Mr. Green
Незнам за питки и кифли как ще стане newsm78Нямам и на представа,но по добре не опитвай,май няма да е подходящо.
Блонди,не съм те забравила за формите,тези шматки още не са заредили.какво толкова им е дефицитното незнам Twisted Evil

# 16
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


 Съгласна съм с danidji .Правила съм едно и също нещо с двата вида соди и стават адски различнио на вкус.Естествено с амонячната са много по-хубави.Има едни соленки на Pep-4o с амонячна сода, страхотни са.Ако при отварянето на фурната си мушнеш главата вътре, няма как да не ти се умирише душата Simple SmileНо след изстиване на тестото, миризмата изчезва.

# 17
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
А дали мога да заменя бакпулвера в мъфините с амонячна и ще мирише ли после? Хлебната сода ми скърца на зъбите и не ми харесва

# 18
  • Мнения: 11 747
А дали мога да заменя бакпулвера в мъфините с амонячна и ще мирише ли после? Хлебната сода ми скърца на зъбите и не ми харесва
да, ще мирише. Мъфините са дебели и миризмата ще остане в изделието. Амонячната е само за тънки изделия - бисквити, корабии, тънки платки.
Как содата за хляб ти скърца между зъбите? Да не би да правиш нещо странно? Тя се разтваря и е невъзможно да ти скърца между зъбите  Thinking

# 19
  • На небето
  • Мнения: 5 530
А дали мога да заменя бакпулвера в мъфините с амонячна и ще мирише ли после? Хлебната сода ми скърца на зъбите и не ми харесва
да, ще мирише. Мъфините са дебели и миризмата ще остане в изделието. Амонячната е само за тънки изделия - бисквити, корабии, тънки платки.
Как содата за хляб ти скърца между зъбите? Да не би да правиш нещо странно? Тя се разтваря и е невъзможно да ти скърца между зъбите  Thinking

Ами всъщност при мен не се получи така. Вярно, че беше пръв опит с амонячна сода и не е правило..., но нито миришеше нито нищо, а рулото ми се получи доста дебеличко Между мармалада имаше 2 пръста блат.

# 20
  • Мнения: 11 747
Не знам, досега не съм случвала амонячна сода да не мирише. Мирише та се не трае цялата стая. По принцип си е така.

# 21
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
pina, не че самата сода скърца, а това което ям ми оставя такъв ефект. При тестата с мая го няма това усещане Hug

# 22
  • Добрич
  • Мнения: 5 452
От хлебната сода / натриев хидроген карбонат / при печенето се отделя само въглероден диоксид, от който бухва тестото. Затова е подходяща за по - редки / кашкави / теста. От амонячната сода / амониев хидроген карбонат/ освен въглероден диоксид  се отделя и амоняк. Т. е. отделят се едновременно два газа, затова е подходяща при по - гъстите теста / например за курабийки /. Ако количеството амонячна сода не е в повече не би трябвало след като изстине печивото да мирише.

Общи условия

Активация на акаунт