Продукти:
200 г пилешки гърди
15 чери домати
3 глави пресен червен лук
2 люти чушки
2 портокала
1 грейпфрут
1 радичо
1 червена салата
1/2 салата айсберг
1/2 връзка рукула
кората от 1 лайм
кората от 1 портокал
4 - 5 с. л. зехтин
захар и сол на вкус
за мариноване на месото:
10 - 15 листа розмарин
1 глава чесън
сокът от 1 лайм
Начин на приготвяне:
1. Чесънът се нарязва на едро, полива се с лимоновия сок, ароматизира се с наситнения розмарин. Вътре се мариноват пилешките гърди и се оставят да престоят два часа. След това се изпичат на грил тиган.
2. Салатата и рукулата се накъсват в купа. Добавя се портокаловата кора и филетираните портокали и грейпфрут, като накрая останалият сок на портокал се изцежда. Добавя се накъсаното радичо, наситнената салата "Айсберг" и нарязаните на половинки чери домати. Полива се със зехтин и се добавя настърганата кора на лайма, наситнената зелена част на лука, тънките ивици люти чушки, посолява се.
3. Главите на лука се нарязват на тънки ивици, запичат се върху сух тиган /този, на който са изпечени пилешките гърди/, като се поръсват със сол и захар.
4. Салатата се сервира, като се декорира с парчета пилешки гърди и ивици изпечен лук.