Кремки

  • 6 786
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 853
Търся рецепта за кремки-дето ги продават по закусвалните-със пълнежа от крем

# 1
  • София
  • Мнения: 1 341
Моето предложение е от бутер тесто изрязваш квадрити,печеш в загрята фурна на 180 градуса.Те се надуват и стават кухи вътре.Отрязваш капаче и пълниш с крем без варене на д-р Йоткер.Накрая отгоре поръсваш с пудра захар.Време за приготвяне - около 40 мин.

# 2
  • Мнения: 853
Моето предложение е от бутер тесто изрязваш квадрити,печеш в загрята фурна на 180 градуса.Те се надуват и стават кухи вътре.Отрязваш капаче и пълниш с крем без варене на д-р Йоткер.Накрая отгоре поръсваш с пудра захар.Време за приготвяне - около 40 мин.

Да но няма да е същият вкус

# 3
  • Мнения: 3 036
Каква е разликата
между Кремка и еклер?

# 4
  • Добрич
  • Мнения: 5 457
Оригинално еклера се прави от парено тесто с обикновен яйчен крем / яйца, мляко, захар, брашно /, а кремките са от бутер тесто. По магазините съм виждала и еклери и кремки с нишесте. Правила съм от бутер тесто кифли с крем, но крема го слагам, когато кифлите са вече опечени - шприцовам го вътре в тестото, като пъхам шприца между гънките. Слагам крем от нишесте с мляко и стават много сполучливи. Гостите ми въобще не разбират, че не са купени докато не им кажа, че съм ги приготвяла сама.

# 5
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
тези кремки съм ги яла едно време като малка, по дупница, като ходих в маминия край Heart Eyes
много ми харесваха, мисля че са тамошни, по източна бг не съм ги засичала.
сякаш не бяха от бутер тесто, а кремът  имаше вкус на домашен.

и аз ще се навъртам за рецепта.

# 6
  • Мнения: 884
тези кремки съм ги яла едно време като малка, по дупница, като ходих в маминия край Heart Eyes
много ми харесваха, мисля че са тамошни, по източна бг не съм ги засичала.
сякаш не бяха от бутер тесто, а кремът  имаше вкус на домашен.

и аз ще се навъртам за рецепта.
Аз също...

# 7
  • Мнения: 6 017
Бях пуснала рецепта преди време, но така и не получих желаният отговор. Дано сега се намери накои, които знае. 

# 8
  • София
  • Мнения: 1 341
Не мога да се сетя от тесто ли бяха или от кори!Спомням си само ,че бяха поръсени обилно с пудра захар!

# 9
  • Мнения: 1 021
И аз съм правила от бутер тесто. Първо оформям кремките и ги пека,а след това пълня с крем от яйца и мляко.

# 10
  • Мнения: 853
имат вид на мекици но по дебели и вътре са със крем

# 11
  • Мнения: 6 017
имат вид на мекици но по дебели и вътре са със крем
да  Peace

# 12
  • Мнения: 324
имат вид на мекици но по дебели и вътре са със крем
да  Peace

Ако са като мекици, не са ли тези, дето се правят с парено тесто, пържат се и се пълнят с млечен крем/ крем Ванилия?

# 13
  • Мнения: 247
Моля, Naughty който ги направи,да ги снима!

# 14
  • София
  • Мнения: 1 341
Дали ще стане мекици и вместо сирене да се сложи крем и тогава да се пържат?

# 15
  • Добрич
  • Мнения: 5 457
Те се пекат, не се пържат. Пържат се поничките.

# 16
  • Мнения: X
Така, както ги описвате ми приличат на едновремешните понички с крем, които се продаваха по закусвалните.  Thinking
За такова нещо ли иде реч?

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 19:27 от Анонимен

# 17
  • София
  • Мнения: 1 341
Така, както ги описвате ми приличат на едновремешните понички с крем, които се продавах по закусвалните.  Thinking
За такова нещо ли иде реч?


Еврика!Точно така беше! Понички с крем!!!
А рецептата?Как се правят понички?

# 18
# 19
  • Добрич
  • Мнения: 5 457
Да това са понички, но авторката пита за кремки.

# 20
  • София
  • Мнения: 1 341
Точно на това се казваше кремки - поне по моите спомени!

# 21
  • Добрич
  • Мнения: 5 457
Тези понички и сега ги продават в Добрич. Има ги с мармалад и с шоколад. Много рядко с крем, както едно време. И преди и сега надписите в магазините са за понички. Кремката е нещо друго, което отдавна не съм виждала. Вижте какво намерих тук. Но пак не са същите.

# 22
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Ако спомените са ви отскоро то са правенис бутер тесто.
Ако сте ги яли преди 15 године със сигурност са понички пълнени с крем ванилия.
Аз мисля ,че двете неща са доста различни  и кой както предпочита.
Ако не ви се яде пържено направете си с бутер тесто.

# 23
  • Добрич
  • Мнения: 5 457
Моите спомени са от преди около 25 години. Още от тогава много обичам и поничките и кремките, обаче наистина не съм виждала сега да продават кремки и рядко улучвам понички с крем. Обикновено са или с шоколад или с мармалад. Кремки с бутер тесто съм правила, но поничките не мога да ги докарам като купените. Обаче с тази тема така ми се приядоха кремки, че сигурно скоро ще се хвана да направя. Нищо , че няма да са съвсем като едновремешните.

# 24
  • Добрич
  • Мнения: 958
Поничките са си понички, а кремките бяха нещо съвсем друго. В източна България също ги имаше. По моите спомени са нещо като банички с крем. Може би ако се направят от листи за баница и вместо пълнеж от яйца, сирене и мляко се сложи крем ще се получи нещо по-близо да стария вкус.
Едно време имаше и "Шопски закуски". Аз ги харесвах много. И те бяха вид баничка.

# 25
  • Добрич
  • Мнения: 5 457
kemi, виждам, че и ти си от Добрич. Явно с теб като говорим за кремки имаме предвид едни и същи закуски.

# 26
А при нас в момента правят кремки от козуначено тесто завито като охльов и пълно с крем-мисля нешесте.Кремките са страхотни,но как се изпичат с този крем не ми е ясно!






# 27
  • Добрич
  • Мнения: 5 457
В бутер тестото вкарвам крема с шприц, когато са вече опечени. Виждала съм, че и на кроасаните има дупчици, ако се загледаш.

Общи условия

Активация на акаунт