Крем "Дипломат" - домашен вариант

  • 19 578
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 558
А ето и любимото кремче на моите гости  Laughing

Крем "Дипломат" - домашен вариант

4 яйца
12 суп.л. пудра захар
2 суп.л какао
4 суп.л. брашно (нишесте)
1 л. прясно мляко
1 ванилия
1/2 пак. масло
може да се прибави и есенция ром

4 белтъка се разбиват с 4 лъжици пудра захар. Прибавя се и какаото и като се получи хомогенна смес се разпределя в 10 чашки (прозрачни). Жълтъците се разбиват с останалата захар, млякото и  брашното, и се вари до рядък крем. Прибавя се прибавя се ванилията и маслото при непрекъснато разбиване.  Сместа се изсипва в чашките.  Отгоре може да се наръси с орехови ядки или настърган шоколад.
 Приятен Апетит!!!

ВАЖНО! Поради това, че белтъците не преминават през топлинна обработка ви съветвам да не правите този крем през лятото! Може да го направите, ако сте сигурни, че яйцата ви са пресни!!!!!!!!

# 1
  • Мнения: 3 251
Пепи,твоят вариянт е по-лесен и ще го опитам!Това е моят,но не знам дали е домашен вариант,става разкошен,но е много "мотаещо"/мотаене в кухнята-б.а./ Joy
Продукти:
0,400л пр.мляко
0,250 кг. захар
3 яйца
желатин-1 пак от 15 гр.
коняк -1-2 с. лъж.
1-2 пак ванилия
350 гр.сметана
бишкоти 1 пакетче
озахарени плодове-100-200 гр. и ядки става,но трябва да се нарежат на ситно
и плодов сироп за гарниране преди сервиране
Начин на приготвяне:
Млякото,разбитите жълтъци и 100 гр.захар се варят на котлона до сгъстяване.След като се дръпнат се слага предварително разтворения желатин .Сместа се прецежда през ситна цедка и се прибавят коняка и ванилията и се оставя да се охлади.Белтъците се разбиват със 100 гр захар на сняг.Сметаната също се разбива с останалите 100 гр.,аз съм използвала и готовата сладкарска сметана"Хопла",там не е нужно да се прибавя захар.2-те смеси се прибавят към изстиналата жълтъчна смес и много внимателно се разбърква.Сервира се в по-дълбоки формички,като се редува:крем-нарязани на ситно бишкоти-крем-озахарени плодове-крем.
Слага се в хладилника да се стегне и преди сервиране  /за да се обърнат по-лесно,ги потапям в топла вода купичките/ се залива с плодов сироп по желание.

# 2
  • Мнения: 1 558
Aми така като гледам каква рецепта си дала съм убедена, че твоя е много по-ефектен и вкусен  Laughing, но си права, че изисква много време. Целта ми действително беше да дам бързо приготвящи се рецепти, за да може да се приготвят честичко. Но пък иска ли да се поглези човек трябва определено да отдели повече от свободното си време, за да си направи някоя невероятна вкусотия Grinning! Разкошна рецепта! Благодаря ти  Laughing!

# 3
  • София
  • Мнения: 3 328
 smile3511на диета съ-ъ-ъ- Wearyм

# 4
  • Мнения: 288
РерІ, опитах да го направя, сега ще споделя впечатления.
Карима, на диета сме вкъщи, но аз намалих количеството захар и вместо масло сложих малко маргарин.

И така - първата част с белтъците стнана по учебник. Чудно се разбиха, идеална консистенция. Нямах пудра вкъщи, но си направих като смлях обикновена захар с кафемелачката и се получи.
Втората част обаче, збравих на котлона за малко и стана твърдичка и на бучки. После дълго я разбивах с миксера, за да се получи горе-долу добра.

Готовите чаши наредих в хладилника. Обаче долначата част с какаото след няколко часа се смеси с вода, избила отнякъде. Вероятно щото сложих по-малко захар ли?
Горната част ми стана много жълта от жълтъците, мирише ми на яйца, въпреки ванилията. Моите мъже си го ядат кремчето и им хареса - но кажете ми как да замажа миризмата на яйце, че съм много капризна и това ми пречи да го ям.

Е това, иначе много бързо става кремчето  - за 10 минутки!
Ако го докарам на консистенция и на вкус - цена няма да има!

# 5
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Обаче долначата част с какаото след няколко часа се смеси с вода, избила отнякъде.
Ами от белтъците е - и на мен така ми се втечняват  smile3511
Моите мъже си го ядат кремчето и им хареса - но кажете ми как да замажа миризмата на яйце, че съм много капризна и това ми пречи да го ям.

Ако си използвала домашни яйца - може от това да е, то купешките и цвят на яйце нямат, какво остава за мирис. Пробвай с повечко ванилия - и 5-10 да сложиш все е хубаво. Аз по толкова слагам, че много я тача.

# 6
  • София
  • Мнения: 897
Някой знае ли как се прави крем брюле?

# 7

Общи условия

Активация на акаунт