Забележка:количеството на продуктите е според броя на гладниците.
Необходими продукти:
6 тиквички(около 1 кг)
500 г кайма(смес)
3-4 моркова
3-4 средно големи глави кромид лук(може и пресен)
1 връзка копър
сол
черен пипер
1 кубче зеленчуков бульон или супена лъжица Пикантина за супи
Начин на приготовление:
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките.После се разрязват на две по дължина и с лъжица се изгребва част от вътрешността,за да се получи лодка,в която се слага пълнежа.Издълбаната вътрешност не се изхвърля,а се нарязва на кубчета и се използва за пълнежа.Нарязаните и издълбани тиквички-лодки се подреждат в тавичка.
След това измивате,почиствате и нарязвате морковите, лука и копъра.
На котлона в дълбок съд с капак се задушават най-напред каймата и лука,без допълнително мазнина,а само с 1 кафена чаша вода.След това се прибавят нарязаната вътрешност на тиквичките и морковите.Задушавайте,докато омекнат,а каймата покафенее(да изглежда готова).Добавете копъра,сол и черен пипер на вкус,кубчето бульон или Пикантина.Разбъркайте добре и свалете от огъня.
Напълнете лодките и запечете в предварително загрята до 220 градуса фурна.
По желание можете да направите заливка от 1-2 разбити яйца и кофичка кисело мляко,която се добавя около 5-10 минути преди да извадите ястието.
Да ви е сладко!