Руло от зелен боб
550 грама зелен боб от тънкия
1 голям сварен картоф,
2 яйца,
пармезан,
галета
магданоз
В подсолена вода се сварява зеленият боб. Отцежда се и се нарязва на парченца. Запържва се 1 глава лук и се
добавя зеленият боб. Прибавя се свареният катоф, нарязан на кубчета. Прибавят се 4 филийки хляб, накиснат в прясно мляко.
Слага се 2 -3 лъжици пармезан и ситно нарязан магданоз. Тази смес се премества в дълбока купа и се прибавят 2 яйца. Обърква е и се добавя още веднъж 2-3 лъжици пармезан, сол на вкус. Разстила се готварска хартия и се посипва с галета, отгоре се изсипва сместа. Завива се на руло като отгоре не се затваря хартията, а се оставя леко отворена. Върху рулото се посипва още галета. Поставя се в тава за кекс /от тези дългите стандартните/ и се пече на 180 градуса. Добре охладено се нарязва на филии.