Зелен боб-сега му е времето

  • 22 956
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Докато да получа съвети, купих жълт боб!  Thinking  После видях на пазара от кръглия, жълт, но вече бях купила и няма какво да правя толкова боб... Да видим как ще го наготвя и как ще си го ям сама...
Няма да си сама, викни ни нас!  Hug

# 31
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Докато да получа съвети, купих жълт боб!  Thinking  После видях на пазара от кръглия, жълт, но вече бях купила и няма какво да правя толкова боб... Да видим как ще го наготвя и как ще си го ям сама...

Точно щях да пиша, че оня ден на Колхозния видях кръгъл жълт. Не се притеснявай, че ще имаш много боб, винаги може да го замразиш, аз задължително си замразявам всяко лято няколко по пакета за зимата.

Иначе рецептите, които съм правила са си класическата яхния, слагам в супи понякога, както и салата от зелен боб, моят мъж я обожава.

# 32
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
..........
Иначе рецептите, които съм правила са си класическата яхния, слагам в супи понякога, както и салата от зелен боб, моят мъж я обожава.
Дай твоята рецепта за салата!  Hug

# 33
  • Мнения: 5 001
Зеления боб и у нас най-често се прави на яхнийка със или без картофки.На салата по-рядко,но ето моя вариант за салатка:
Леко се посварява както е показал по-горе Ася....Охлажда се,после се добавя зехтин или олио,пресован чесън на вкус,сол,копър и се залива с кисело мляко(ако няма да слагам мляко просто го заливам с олио,чесън и оцет)....

Втори вариант - топла салата.Докато е топъл се залива с препържено масло,добавят се чесън,копър и отгоре се настъргва кашкавал...

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 13:42 от TheNMaster

# 34
  • Мнения: 11 747
Направих боба, по начина който е описала Линдита!  Hug Разкош!  Hug
То се получава подходящо за гарнитура или дори като топла салата, но аз си го хапнах ей така. Толкова вкусен зелен боб не бях яла, не ми е бил любим никога, не знам сега как се заинтересувах и се реших да пробвам. Не съм фен на манджите с много доматен сос, яхниести разни, та затова се ориентирах към този вариант. Мисля да пробвам по-натам и паниран, вече съм убедена, че ще е много хубаво!  Peace

# 35
  • Countryside
  • Мнения: 11 626

Втори вариант - топла салата.Докато е топъл се залива с препържено масло,добавят се чесън,копър и отгоре се настъргва кашкавал...
Аз го правя така, ама вместо масло слагам зехтин и малко балсамико за вкус. Доовкусявам с орехи и/или ленено семе .

# 36
  • Мнения: 5 001

Втори вариант - топла салата.Докато е топъл се залива с препържено масло,добавят се чесън,копър и отгоре се настъргва кашкавал...
Аз го правя така, ама вместо масло слагам зехтин и малко балсамико за вкус. Доовкусявам с орехи и/или ленено семе .
И сусамче(леко препечено на сух тиган) също върви.... Wink

# 37
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
когато го замразявате варите ли го?

# 38
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
когато го замразявате варите ли го?
Аз лично не, суров, нарязан го слагам във фризера.  Peace

# 39
  • София
  • Мнения: 607
Аз съм правила суфле по рецепта от един кулинален форум. Зеленият боб се сварява в подсолена вода. После се изсипва в тава и се разбърква с масло и разбити яйца с прясно мляко (количествата са на око). Слагат се сол, малко чесън, магданоз или копър по вкус. Запича се във фурната.

Салата правя от сварен зелен боб размесен с майонеза и кисело мляко + сол, копър и чесън.

За яхнията е ясно.

Супата е само със зелен боб, стар лук и зелени джанки (за киселичък вкус).

# 40
  • Мнения: 592
Скоро опитах за първи път и много ми хареса следната рецепта-  зелен боб (като от снимката на asyalein) една консерва (или предварително сварен, ако е пресен) се слагат с 1:1 зехтин и топено серене в съд за микровълнова и се пуска за 20 мин. на пълна мощност. Същото може да се направи и на котлон разбира се. Подправя се с черен пипер. Ако някой иска зехтина да преобладава може да увеличи дозата за сметка на топ.сирене и обратно. Според вкуса на всеки. Много хубава гарнитура и мезе за студено винце Peace Точното количество на зехтина/топеното сирене немога да дам. Аз слагам 3 парченца от сирененто и 3-4 лъжици зехтин. Според колечеството боб.

# 41
Горещо ви препоръчвам този зелен фасул с яйца на Бордовски!

# 42
# 43
  • Мнения: 11 747
на мене ми се въртеше в главата, че съм чувала и виждала зелен боб с яйце, но не изглеждаше като това на бордовски  Thinking  Някой ако знае някаква такава рецепта да казва, пък аз може и да си я измисля...  Simple Smile

# 44
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
О, задължително! Аз съм му голяма фенка!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт