Прадукти като за крем карамел, но може с по-марко яйца, зависи каква количество желаете
6-8 яйца
800-1000 мл. прясно мляко
1 и половина чаена чаша захар
1 ванилия
3 кроасана с шоколад
яйцата се разбиват със свареното прясно мляко, захарта и ванилията. Кармелизирате на котлона 1-2 суп. лъжици захар. Във форма за кекс с дупра в средата изсипвате готовия карамел, нареждате кроасаните и заливате със сместта. Кроасаните ще изплуват на повърхността, понатиснете ги малко в сместта, за да накипнат. Печете в предварително загрятя фурна до 200 градуса на водна баня. Сладкиша е готов, когато придобие златист цвят. Изваждате го от фурната и се слага в хладилника за няколко часа, така както си е в кексовата форма. След това се изважда и се обръща върху тортена чиния или друг някакъв плосък поднос. Може да поръсите с настърган шоколад, кокосови стърготини или да си го хапнете просто така.
Да ви е сладко