Продукти:
4 банана
1 пакетче суха сметана
120-150 мл прясно мляко за сметаната
1 к. ч. прясно мляко за карамелизиране
5-6 с. л. захар
3 с. л. кокосови стърготини
2-4 капки есенция ром
1 пакетче бисквити

Начин на приготвяне:
1. Захарта се поставя в малка тенджерка и се карамелизира, като се разбърква. Щом е готов карамелът се оттегля от котлона. Стяга за кратко и се сипва прясното мляко. Тенджератата се загрява отново, така че захарта да се разтвори в прясното мляко. След това се изсипват кокосовите стърготини, тенджерата се оттегля от котлона. Престояват 5- 10 минути.
2. Сухата сметана се разбива с прясното мляко.
3. 2 от бананите се смачкват. В готовото бананово пюре се прецежда карамелено – кокосовата смес, като се натиска с лъжица, за да се извлече екстрактът на продуктите. Ароматизира се с есенцията ром. Постепенно се добавя сметаната, като се бърка непрекъснато в една посока. Кремът се охлажда в хладилник за около 20-30 минути.
4. Бисквитите се счупват на големи трохи.
5. Останалите два банана се нарязват на колелца.
6. Десертът се сервира във високи чаши, като се нарежда пласт бисквити, пласт крем и колелца банан. Процедурата се повтаря