Риба- копърка и цаца, как?

  • 8 481
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 6 017
Как става такава хрупкава и невероятно вкусна, както по морските курорти лятото? Това ми е въпроса. Благодаря за отговорите предварително  Hug

# 1
  • Мнения: 5 001
Овалваш в брашно и оставяш върху вестник около 10-15 мин. После бухаш в много олио и добре да е загрято....Да ви е вкусничко!

# 2
  • Мнения: 6 017
Овалваш в брашно и оставяш върху вестник около 10-15 мин. После бухаш в много олио и добре да е загрято....Да ви е вкусничко!
Така съм правила, но не става такава, каквато аз искам  Cry

# 3
  • Мнения: 1 117
Овалваш в брашно и оставяш върху вестник около 10-15 мин. После бухаш в много олио и добре да е загрято....Да ви е вкусничко!
По същият начин и аз я правя , само ,предварително я осолявам, нанизвам на клечки . Малко по-дълго като се попрепържи става хрупкава и много вкусна.
Само ,че много ме е яд да я пържа ,че освинвам цялата печка Twisted Evil

# 4
  • Мнения: 7 474
На морето е по-вкусна, защото не е замразявана Wink

# 5
  • Мнения: 5 001
Ами по морето овалват в брашно и пържат в дост олио или изобщо не овалват в брашно и мятат във фритюрника.....Де да знам....При мен става хрупкава....

# 6
  • Мнения: 3 036
Да не говорим ,че на морето олиото във фритюрника го наливат в началото на сезона и го изхвърлят в края,без да го сменят.

# 7
  • Мнения: 5 001
Да не говорим ,че на морето олиото във фритюрника го наливат в началото на сезона и го изхвърлят в края,без да го сменят.
Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Така е....

# 8
  • Мнения: 6 017
 
На морето е по-вкусна, защото не е замразявана Wink


Може и от това да е....
А дали я овалват галета, за да става по- хрупкава?
Пробвала съм всички варианти, които сте изброили досега, но не става същата, като по морето.... Crossing Arms

# 9
  • Мнения: 5 001
В галета - не. А пробвала ли си да я топнеш в брашното,да я оставиш да постои и непосредствено преди пърженето пак да я топнеш в брашно?

# 10
  • Мнения: 6 017
В галета - не. А пробвала ли си да я топнеш в брашното,да я оставиш да постои и непосредствено преди пърженето пак да я топнеш в брашно?
Ами не...Трябва да пробвам. Утре, ако имам време, де! Но както се очертава няма да имам много време... Cry оставам сама вкъщи и имам много ангажименти покраи семейния бизнес. Но при първия удобен вариант ще я пробвам. Ще се надявам това да е утре, защотото ми се яде много...ако ли не-ще ми донесат неделя от Варна прясна рибка, да видим дали ще стане, като по морето...  Wink

# 11
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Едната от тайните вече са я писали- мизерните фрутюрници, втората е морският въздух, от който се огладнява и третата е, че друг ти я приготвя- от това по-вкусно няма. Grinning

Б-рр, аз пък мразя трицона в заведение, у дома си е супер. Ама на мен ми я носят току що уловена.

# 12
  • Мнения: 6 017
Едната от тайните вече са я писали- мизерните фрутюрници, втората е морският въздух, от който се огладнява и третата е, че друг ти я приготвя- от това по-вкусно няма. Grinning

Б-рр, аз пък мразя трицона в заведение, у дома си е супер. Ама на мен ми я носят току що уловена.
Страшно определение даде  Laughing
На рибния пазар във Варна дали има?

# 13
  • Мнения: 354
Джемма го е казала  Peace
Да добавя и хигиенните условия  Twisted Evil

# 14
  • Мнения: 187
Едната от тайните вече са я писали- мизерните фрутюрници, втората е морският въздух, от който се огладнява и третата е, че друг ти я приготвя- от това по-вкусно няма. Grinning

Б-рр, аз пък мразя трицона в заведение, у дома си е супер. Ама на мен ми я носят току що уловена.
smile3501 smile3501 smile3501  Peace
Джемма го е казала  Peace
Да добавя и хигиенните условия  Twisted Evil
newsm10 Sick

# 15
  • Мнения: 2 199
Овалва се в царевично брашно за да е хрупкаво  Laughing
 Party

# 16
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Едната от тайните вече са я писали- мизерните фрутюрници, втората е морският въздух, от който се огладнява и третата е, че друг ти я приготвя- от това по-вкусно няма. Grinning

Б-рр, аз пък мразя трицона в заведение, у дома си е супер. Ама на мен ми я носят току що уловена.
Страшно определение даде  Laughing
На рибния пазар във Варна дали има?

Има, как да няма Simple Smile.
Овалва се в царевично брашно за да е хрупкаво  Laughing
 Party
Peace, точно това мислех да пиша и аз Simple Smile.

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 23:15 от Tedulina

# 17
  • Мнения: 3 621
На морето е по-вкусна, защото не е замразявана Wink

ето това е верния отговор,

когато цацата е била замразена, за да стане по-хрупкава след като се размрази и осоли, преди да се оваля в брашното , трябва да се остави поне за 15-20 минути върху домакинска хартия, "да и излезе водата" и след това в брашното и в силно загрято олио. Не прекалявайте с брашното, така няма да стане по хрупкава, а по-тестяна.

П.П. а на който му се яде хубава цаца, да заповяда в Бургас  Wink

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 22:48 от Nefertity

# 18
  • варна
  • Мнения: 1 830
Живея точно до рибния пазар - цаца има много Peace.Аз не вземам често - мързи ме да я пържа, а и на мен на заведение ми е по вкусна Wink

# 19
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Мими кажи , моля те , къде се намира във Варна този рибен пазар - идваме понякога и незнам къде да го търся .
Благодаря !

И аз знам от морски хора , че цацата е най-вкусна прясно уловена - беличка , казваше бабката .

# 20
  • Мнения: 27 524
Цаца /трицона/ овалвам в малко сол и много, много брашно и мятам в силно сгорещената мазнина във фритюрника, като преди това кисна рибките в прясно мляко и вегета. Винаги става хрупкава и вкусна, но е факт, че на морето ям всякакви гнусотии и все ми е вкусно, ех...  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 01:12 от Блонди

# 21
  • Мнения: 6 017
И на мен ми е по- вкусна на морето. Колко ли пъти съм правила с брашно, но все не става същата... Жалко! Ще пробвам варианта с царевичното брашно и този на Блонди. Дано да стане същата, дано.  Wink

# 22
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Мими кажи , моля те , къде се намира във Варна този рибен пазар - идваме понякога и незнам къде да го търся .
Благодаря !

И аз знам от морски хора , че цацата е най-вкусна прясно уловена - беличка , казваше бабката .

Рибният пазар е на Кооперативния пазар, викаха му битака по едно време.
Да, рибата трябва да е бяла и твърда, с бистри очи, да не е нарушена целостта и, да не е кашкава. Самото тяло като го пипнете е трърдо, не меко. Но на пазара са прекупвачи и не винаги може да се улучи на прясна трицона. В БАлчик хората си купуват от лодките директно, слизат на марината и чакат , директно от далянджиите взимат прясна , прясна. Дори не я теглят с кантар, пълнят ти една торбичка , т.е слагат повече от 1 кг. Laughing

В заведенията я овалват в пшенично брашно, не в царевично. И аз така правя, повече ми харесва.

# 23
  • Мнения: 6 017
В БАлчик хората си купуват от лодките директно, слизат на марината и чакат , директно от далянджиите взимат прясна , прясна. Дори не я теглят с кантар, пълнят ти една торбичка , т.е слагат повече от 1 кг. Laughing

Да, това е така. На 100% мога да го потвърдя...и от там сме си купували прясна  прясна ребка, но не цаца, а попчета... Crazy . Ще пробвам с царевично брашно и с пшенично. Дано поне от единият от предложените варианти да се получи това което аз искам.

# 24
  • Мнения: 3 251
Ако я пържиш във фритюрник няма как да не стане хрупкава, но трябва да е прясна. Другото решение е да вземеш от замразената, но тя е минала вече през селитра> Sick . Овалваш я в брашно, предварително загрято олиото на 170* и ги пускаш 1 по 1. Става като по "капаните".

Общи условия

Активация на акаунт