Всичко ново-е добре забравено старо!-silrai

  • 5 187
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 271
Парченце  от България, резенче от Испания, щипка от Англия,  поръсваме с  Италия, украсяваме с Франция  и ето ти вечеря

# 1
  • Мнения: 1 271
Средиземноморска салата в ананас



Необходими продукти:
200 гр рулца от раци, 100 гр царевица от консерва, две кръгчета ананас от консерва, майонеза - 3 с.л., настърган морков.
1 ананас, сух копър(може и пресен), 50 гр.кашкавал-настърган
Приготвяне:
Разрязвате ананаса на две части по дължина.Издълбавате го с ножче и обръщате върху чиния да се отцежда.
Размразявате рулцата от раци, нарязвате ги на парчета с големина 2 см.Добавяте царевицата, нарязаният ананас от консервата и обърквате с майонезата, настъргания кашкавал  и поръсвате с копъра.
След като се е изцедил ананаса, го обръщате в чиния и попивате сока със салфетка.След това постилате настърган морков на дъното и пълните със салатата.Украсявате с резенче лимон.

Забележка:Всички продукти трябва да са студени!Салатата се поднася студена!

# 2
  • Мнения: 1 271
Чийзкейк за летни жеги


Необходими продукти:
2 крема сирена
около 300-400 грама кондензирано подсладено мляко
100 мл течна сладкарска сметана
 1 лимон и половина(сока изцеден и кората от половинката)

Технология:
Крема сиренето се разбива с кондензираното мляко с тел, добавя се сметаната течна и се бърка до хомогенност.След това се добавя пак при непрекъснато бъркане сока от лимона и кората.Бърка се до сгъстяване.Изсипва се върху блата или там както си правите чийзкейка и слагате в хладилника-стяга около 3-4 часа и после слагате каквото си искате отгоре.Аз сложих сладко с цели ягоди.
Стана много приятен лимонов крем.Дано ви хареса.   bouquet

Забележка: Не е необходимо използването на миксер, защото много разбиване се втечнява

# 3
  • Мнения: 1 271
Кокосови таралежчета и не само...

     
 

200 гр кондензирано подсладено мляко
300-400 гр кокосови стърготини
2-3 с.л. пудра захар

всичко се замесва и се оставя в хладилника да стегне около половин час.Или става тесто подобно на марципан.От тази смес се взима топче колкото орех, слага се ядка в средата(лешник) и се моделира на таралежче.Оставя се пак в хладилника да стегне и след това се маже с разтопен шоколад там където се предполага, че са му бодлите.Добавят се носле и очички(имаме тук една цветна захар на топчета).Оригиналното оформление на тези бонбони е пак с ядка в средата, обаче кръгли и продълговати.


От същата смес се приготвят и бонбони.Кръгли, буренца, продълговати, с ядка или без, в шоколад или в ядки...Зависи от фантазията ви!    chef

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 10:22 от silrai

# 4
  • Мнения: 1 271
Шоко-кошнички пълни с карамелен мус



Разтопява се шоколад и се намазват формички.Оставят се да стегнат в хладилника.През това време се прави муса-карамелизира се захар около 200 гр и се добавя към врящото мляко-внимателно(половин литър прясно мляко).След като се разтопи карамела в млякото се добавя пудинг размит в малко мляко също карамел.Ако нямате пудинг карамел, може и ванилия.Оставя се да изстине, като се разбърква от време на време и след като е изстинал напълно се добавя масло около 100 гр разбито с пудра.Шприцова се в кошничките и отгоре се слага ядка или се поръсва с шоколадови пръчици.

# 5
  • Мнения: 1 271
Пилешки гнезда


Кайма около половин килограм-овкусена, царевица -1с.л., кисели краставички -2 бр, кашкавал -рендосан около 3 с.л.

Каймата се прави на топчета, колкото за обикновенно кюфте.Взима се всяка топка и се разплесква на дланта, в средата се слага от плънката-ситно нарязаните кисели краставички, царевицата и 1 с.л. настърган кашкавал.Свиват се топките, плънката да остане по-средата.Редят се в тавичка намазана с масло и се поръсват с останалият настърган кашкавал.Сипва се съвсем малко водичка и се слагат да се пекът до готовност на каймата.
Сервират се с картофено пюре и салата.

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 12:56 от silrai

# 6
  • Мнения: 1 271
Торта Гараж по сладкарски


Продукти
250 гр масло-размекнато, 300 гр ситно смлени орехови ядки, 3 с.л. какао, 1 и половина чаена чаша пудра захар, 6 яйца, 1 бакпулвер

Технология
Маслото се разбива с пудрата захар до пухкавост.Добавят се един по един жълтъците и продължава да се разбива до усвояване на последните.Добавя се какаото и се размесва много добре.Отделя се две трети от тази смес за крема.Към останалата една трета се добавят разбитите белтъци на сняг, смлените орехи и бакпулвера.От тази смес се изпичат 4-5 платки-за форма с размер 18 см.Всяка платка се маже с крем, като последната платка се обръща с дъното нагоре(за равна повърхност)

Глазурата
150 гр шоколад, 2 с.л. сметана-течна, 50 гр масло.
Шоколада се стопява на водна баня, добавя се сметаната и маслото и се бърка до хомогенност.

Тортата се залива след като е стегнала в хладилник.
Торта Гараж не се украсява-може единствено да се поръси кръг с кокосови стърготини.

Общи условия

Активация на акаунт