Дайте идеи за хапки или мезета моля

  • 14 488
  • 8
  •   1
Отговори
  • Plovdiv
  • Мнения: 612
Момичета и аз ще правя кръщене на Анджи, но не навън, а в къщи. И тъй като гостите са доста, реших да е на коктейлен принцип.
Дайте ми някакви идеи за хапки, или други дребни мезета, че нещо съм запецнала доста откъм мисловна дейност  #Crazy

# 1
  • Мнения: 6 243
виж хапките тук: http://www.100gr-sladki.com/
на мен ми бяха от полза като идей, като правихме прощъпулката на Ирина

# 2
  • Мнения: 6 472
Ми хайде сега да видим:
- малки кюфтенца
- панирани пилешки хапки със сусам и кокос
- коктейлни доматчета и малки топчета моцарела на клечка
- пълнени франзели (много са ефектни)
- всякакви сандвичи
- солена торта
- солен кайк
- фаршировани варени яйца
- всякакви сирена и колбаси
- киш
Това са солените неща.
За сладките правиш някакви дребни сладки, руло, кекс или просто купуваш готови:)

# 3
  • Plovdiv
  • Мнения: 612
Ми хайде сега да видим:

- пълнени франзели (много са ефектни)
- всякакви сандвичи
- солена торта
- солен кайк
- фаршировани варени яйца

- киш

Ще ми кажеш ли как се правят пълнените франзели, и какво е киш?

# 4
  • Мнения: 6 472
Ето казвам веднага:

ПЪЛНЕНИ ФРАНЗЕЛИ
Франзелите се разрязва на 2 части и се издълбават от вътре (все пак да не остане само кората). После хубаво се натъпкват със следните плънки:

1-ВИ ВИД
100 гр. масло, 1 връзка магданоз, 200 гр нарязана на ситно шунка, 1-2 ч.л горчица и 1/2 от трохите на съответната франзела

2-РИ ВИД
100 гр масло, към 300 - 400 гр обезкостени и нарязани на ситно маслини, 2 сварени яйца, сока на 1/2 лимон и пак 1/2 от издълбаните трохи на франзелата

3-ТИ ВИД
150 гр пастет, 200 гр телешки салам на кубчета, 2 ч.л горчица, 1-2 кисели краставички на малки кубченца, 2 яйца, черен пипер, 1/2 от трохите на франзелата.

4-ТИ ВИД
100 гр масло, 1 пак. крема сирене, 200 гр саламурено сирене, 2 кисели краставички, черен пипер, 1/2 от трохите на франзелата

След като са напълнени се увиват стегнато с домакинско фолио и се оставят за 24 часа в хладилника. Малко преди сервиране се нарязват на филийки с дебелина около 1,5 см.


Киша е нещо като пай, само че със солена плънка вътре. В повечето случаи за основа има маслено или бутер тесто. Ето тук има една примерна рецепта:)


# 5
  • Мнения: 2 596
Аз се сещам, че можеш да направиш солена торта с палачинки. Между 10 палачинки слагаш лютениза, майонеза, кисели краставички, маслини - редуват се, като накрая, най-отгоре завършваш с майонеза. После режеш като торта и оставяш гостите да си вземат парченца.

# 6
  • Мнения: 6 472
А ако имаш мерак за палачинки - аз за сватбата на брат ми бях правила солени:) Натъпках ги с пилешко,кашкавал, гъби, царевица и честно казано вече не помня с какво, полях ги със сос бешемел и ги запекох в тавичка Grinning

# 7
А ако имаш мерак за палачинки - аз за сватбата на брат ми бях правила солени:) Натъпках ги с пилешко,кашкавал, гъби, царевица и честно казано вече не помня с какво, полях ги със сос бешемел и ги запекох в тавичка Grinning
и поръсени с малко кашкавал - стават божествени  Wink Grinning

# 8
  • Plovdiv
  • Мнения: 612
Мерси момичета, преписах си всичко и нощта на събота срещу неделя, ще е нощ на яки кулинарни геройства.   chef
Ще давам отчет после

Общи условия

Активация на акаунт