за кюфтетата

  • 3 528
  • 34
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 222
здравейте!
искам да ви попитам на колко градуса и колко време пържите кюфтетата във фритюрника,защото на мен винаги са ми изпечени отвън и сурови отвътре... Rolling Eyes
благодаря

# 1
  • Мнения: 5 026
Рядко пържа и то на тиган. Когато са врели изглеждат като твоите. После,поизстинали , не са сурови вътре.

# 2
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
не пържа кюфтета във фритюрник, само на тиган. Намали температурата.

# 3
  • Мнения: 5 001
И аз пържа кюфтета само в тефлонов тиган на умерена температура.Никога не съм имала сурови кюфтета....

# 4
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Аз пък не ги пържа,а ги пека във фурната,на грил.

# 5
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239
Никога не съм ги пържила във фритюрник. Изобщо не ги пържа, пека ги в тава или на тиган без мазнина. На слаб огън.

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 21:09 от ЛЮБИМА

# 6
  • Разград
  • Мнения: 2 102
Никога не съм ги пържила във фритюрник, а само в тиган.

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 481
Никога не съм ги пържила във фритюрник. Изобщо не ги пържа, пека ви във тава или на тиган без мазнина. На слаб огън.

# 8
  • Мнения: 1 122
На тиган или на скара ги правя. Явно температурата на фритюрника е била висока.

# 9
  • Мнения: 950
 Thinking  да не са много големи или обемисти  или е  малко времето им на фритюрника
Аз ги правя на тиган ,но щом ти за по-лесно и бързо пробвай варианта на скара или на фурната щом там не се получава  Peace

# 10
  • Мнения: 222
благодаря много за отговорите.и аз ги изпържих в тигана и станаха мн хубави...е явно ще си ги бучкам до печката  Close а на фурна имат ли разлика?никога не сам опитвала  Rolling Eyes

# 11
  • Разград
  • Мнения: 3 110
благодаря много за отговорите.и аз ги изпържих в тигана и станаха мн хубави...е явно ще си ги бучкам до печката  Close а на фурна имат ли разлика?никога не сам опитвала  Rolling Eyes

Много отдавна не съм яла пържени кюфтета и съм забравила какви са на вкус,но на фурна много ни харесват.Не вярвам да е голяма разликата.

# 12
  • Мнения: 4 406
Аз почнах да ги правя в микровълновата.
Стават разкошни

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз ги правя само на фурна - супер са!  Peace

# 14
  • Мнения: 70
Аз почнах да ги правя в микровълновата

Ъ, това пък как става  newsm78 Не съм почитател на този тип готвене, ама това ми прозвуча като за работещи жени. Открехни тайната, плийз   bouquet

# 15
  • Мнения: 4 406
Та около 500 г. кайма, магданоз, лук и т.н. каквото си трябва се омесва.
После в капака на йенската тенджера обърнат нагоре ги нареждам кюфтетата.
В зависимост от микровълновата все си знае как да се пекат, при мен е около 10 мин на 500  вата. После 3 минути грил и това е.
Лесно и бързо става и лесно е миенето след това.

# 16
  • София
  • Мнения: 7 044
Като ги печете на фурна слагате ли мазнина и колко?  newsm78 никога не съм яла кюфтета на фурна.

# 17
  • космополитно
  • Мнения: 941
Като ги печете на фурна слагате ли мазнина и колко?  newsm78 никога не съм яла кюфтета на фурна.

АЗ САМО НАМАЗВАМ ТАВАТА С ОЛИО, ПОДРЕЖДАМ КЮФТЕТАТА В НЕЯ И ПЕКА!  ПОНЯКОГА ГИ ОВАЛВАМ В БРАШНО, ДРУГ ПЪТ НЕ. ВИНАГИ СТАВАТ!НЕ ВИНАГИ Е НЕОБХОДИМО ДОРИ ДА ГИ ОБРЪЩАМ! КОГАТО КАЙМАТА СЪДЪРЖА И СВИНСКО МЕСО СИ ПУСКА МАЗНИНА.
СПОРЕД МЕН ПО ВКУС НЕ СЕ ОТЛИЧАВАТ ОТ ПЪРЖЕНИТЕ , А ПЪК СА ПО-ЩАДЯЩИ СТОМАХА!...
А, ДА!... И СИ СПЕСТЯВАШ СОБСТВЕНОТО ПЪРЖЕНЕ КРАЙ ТИГАНА! Wink

# 18
  • София
  • Мнения: 10 858
О, следващият път ще пека кюфтетата, няма да ги пържа  Naughty
Хем по-лесно, хем по-нискокалорично Heart Eyes

# 19
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
И аз ги правя като Venecias Peace

# 20
  • София
  • Мнения: 10 858
А на колко градуса печете, на 200 или по-малко? Без вентилатор, или? С вентилатор ще изгорят отгоре, а вътре ще останат сурови, моята печка с вентилаторната програма направо всичко изгаря, много е силна newsm78

# 21
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
А на колко градуса печете, на 200 или по-малко? Без вентилатор, или? С вентилатор ще изгорят отгоре, а вътре ще останат сурови, моята печка с вентилаторната програма направо всичко изгаря, много е силна newsm78
На 220 градуса, на грил програмата за 20 мин.  Peace
Тази вечер ще пекна и едни кърначета по този начин!  Wink

# 22
  • Мнения: 4 406
Да Ви попитам - слагате ли фикс за пържени кюфтета за кюфтета, които ги правите на фурна?
Аз ако имам слагам

# 23
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Да Ви попитам - слагате ли фикс за пържени кюфтета за кюфтета, които ги правите на фурна?
Аз ако имам слагам
Не, не слагам!  Peace

# 24
  • Мнения: 327
напоследък ги пържа в масло стават вкусни

# 25
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
напоследък ги пържа в масло стават вкусни
А не стават ли много тежки?  newsm78

# 26
  • София
  • Мнения: 10 858
Снощи изпекох кюфтета във фурната. Супер вкусни стават, как до сега не съм ги пекла така ooooh!
Вече така ще ги парвя, и не са толкова вредни и мазни Crazy

# 27
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Снощи изпекох кюфтета във фурната. Супер вкусни стават, как до сега не съм ги пекла така ooooh!
Вече така ще ги парвя, и не са толкова вредни и мазни Crazy
Ми така де!  Peace Аз ги правя така от години..........

# 28
  • Мнения: 147
    И аз пека кюфтетата на фурна. Така ги харесваме повече, пък и за мен е по-лесно. Подмазвам тавичката с олио и нареждам леко оваляните в брашно кюфтета. После слагам бира - на око, но да не ги покрива и пека. Не ги обръщам. Стават много вкусни.   chef

# 29
  • София
  • Мнения: 10 858
Не стават ли като варени с бирата? Или слагаш просто на дъното на тавата?

# 30
  • Мнения: 147
     Вивиан, не стават варени кюфтетата. Бирата е на око. Не трябва да ги покрива, а да е малко по-надолу. Бирата им придава допълнителен аромат. Ако решиш да опиташ, можеш да сложиш малко за проба.   bouquet

# 31
  • София
  • Мнения: 10 858
     Вивиан, не стават варени кюфтетата. Бирата е на око. Не трябва да ги покрива, а да е малко по-надолу. Бирата им придава допълнителен аромат. Ако решиш да опиташ, можеш да сложиш малко за проба.   bouquet

Добре, ще пробвам следващият път с малко биричка  Heart Eyes

# 32
  • Мнения: 327
напоследък ги пържа в масло стават вкусни
А не стават ли много тежки?  newsm78

Цитат
не стават тежки на по бавен огън

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 18:08 от еими

# 33
  • Пловдив
  • Мнения: 481
    И аз пека кюфтетата на фурна. Така ги харесваме повече, пък и за мен е по-лесно. Подмазвам тавичката с олио и нареждам леко оваляните в брашно кюфтета. После слагам бира - на око, но да не ги покрива и пека. Не ги обръщам. Стават много вкусни.   chef

Интересно.не съм се сещала да слагам бира в тавичката когато пека кюфтета,но ще пробвам.







# 34
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Не стават ли като варени с бирата? Или слагаш просто на дъното на тавата?
Стават страхотни с биричка, такъв аромат...мммм!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт