Въпрос за домашните пюрета

  • 1 322
  • 17
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 623
Днес направих дом.пюре - месно и зеленчуково.Обърнах бурканите с горещата смес да изстинат.И сега се чудя как да позная дали е успешна процедурата и вакуумирани ли са newsm78
Ако реша да ги изваря допълнително, трябва ли водата да покрива капачката при изправен буркан,защото нямам толкова дълбока тенджера ?
Мерси момичета Hug Спешно ми е, да не трябва да го хвърлям!

........... ама и аз съм една, пишман мама Confused

# 1
  • Мнения: 154
Щом си напълнила бурканчетата с гореща смес и обърнала, би трябвало да са се вакумирали. Виж капачката дали е хлътнала навътре, и когато ги отвориш трябва да се чуе нещо като "клик". А ако искаш да ги стерилизираш допълнително трябва водата да е поне два пръста над бурканчетата.
При мен това с обръщането винаги е действало и не съм стерилизирала допълнително, но се старая до 2-3 дни да ги изяде, особено с месото!

# 2
  • някъде там
  • Мнения: 1 698
чудех се за същото записвам се да следя темата

# 3
  • София
  • Мнения: 15 222
За да стане номерът с обръщането, храната трябва да е наистина гореща. Когато пасирах, малко или много сместа се охлаждаше, затова вариантите бяха два:
1.връщах пасираната смес на котлона, за да забълбука отново и я сипвах гореща в бурканчето;
2. стерилизирах-бурканчетата вряха 10-тина минути.
Ако нямаш достатъчно дълбок съд, може да сложиш бурканчетата да легнат-задължително трябва водата да ги покрива.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 76
Да попитам и аз колко време може да стоят така вакумирани в хладилника. Сега съм вакумирала 5 бурканчета горе долу за 5 дни или не повече от 2-3 дни като се има на предвид ,че са дръпнали (капачките са хлътнали)?

# 5
  • София
  • Мнения: 15 222
Повече от месец-нищо им няма.

# 6
  • Мнения: 1 197
Vivi    Благодаря   bouquet

# 7
  • Мнения: 623
Мерси за отговорите
Vivi,както винаги - изчерпателна   Hug

Честит празник на всички!

# 8
  • Мнения: 157
искам и аз да ви питам нещо-какви бурканчета ползвате. Аз имам на Хип,Семпер,Гербер,но ми се струва,че не могат да се използват отново Thinking

# 9
  • София
  • Мнения: 15 222
Капачките и бурканчетата с тесния винт не стават (ако при тях се получи, си е чист късмет-не че не съм успявала и с тях, но е било много рядко).
Трябва да са с широкия винт-като тези на Ам-Ам, старите на Ганчев.....

# 10
  • Мнения: 19 307
За какво се правят тези домашни пюрета в буркани? По-здравословно ли е отколкото да се замразят?

# 11
  • София
  • Мнения: 15 222
Аз замразена и размразена храна никога не съм давала на Иво. Случвало се е да замразявам навремето храна за мен-после не ми е същата на вкус.   Confused
Стерилизираната храна е по-удобна за съхранение и транспортиране. Държа я в хладилник (където имам повече място, отколкото във фризера)-за всеки случай, но може да стои и в шкаф. Когато пътувахме някъде-включително и на море за 10-тина дни-носех храна на Иво с нас-по 20-30 бурканчета понякога. Ако беше замразена-нямаше как да стане. Не знам колко време трябва да се затопли замразената храна. На мен ми отнема 1 минута в микровълновата да затопля бурканче, извадено от хладилника-не ми се налага да мисля много време напред какво ще яде Иво.

# 12
  • Мнения: 84
Интересно, но ми се вижда доста сложно...

# 13
  • София
  • Мнения: 15 222
Не е, само така ти изглежда.  Grinning
Особено пък ако храната се сипе гореща и след затваряне бурканчето се обърне с капачката надолу. Никаква философия не е .

# 14
  • Мнения: 623
При моя първи опит месните се вакуумираха,зеленчуковите -не (капачката не дръпна) и ги сложих да се замразят.Явно с месото са се запазили по-топли....
Ако пюрето се сложи повторно на котлона след пасирането -да се нагорещи,за да е успешна стерилизацията,няма ли да се загуби вит.А от маслото,за което пише да се добавя накрая и да не се обработва много термично? newsm78
И на мен не ми се дава замразена храна, ама това вакуумиране си е малко руска рулетка ........ Wink...поне за мен.

# 15
  • Мнения: 59
Аз приготвях пюретата (зеленчукови и месни), надписвах ги ( вид, дата и състав) и ги слагах във фризера.
Използвах всякакви бурканчета от плодови пюрета, независимо от капачката, като преди това стерилизирах само бурканчетата без храната. Не трябва да се пълнят догоре, тъй като при замразяването обема нараства и може да се счупят. Приготвях храна за 15- 20 дни (детенце отказа да яде готови зеленчукови и месни пюрета), плодовите ги купувах (тях ги ядеше с удоволствие).

# 16
  • Мнения: 391
Аз приготвях пюретата (зеленчукови и месни), надписвах ги ( вид, дата и състав) и ги слагах във фризера.
Използвах всякакви бурканчета от плодови пюрета, независимо от капачката, като преди това стерилизирах само бурканчетата без храната. Не трябва да се пълнят догоре, тъй като при замразяването обема нараства и може да се счупят. Приготвях храна за 15- 20 дни (детенце отказа да яде готови зеленчукови и месни пюрета), плодовите ги купувах (тях ги ядеше с удоволствие).

И аз като теб само че ползва, пластмасови контейнери на АВЕНТ предварително стерилизирани. От плодовете купувам БИО и пасирам банан, ябълка и круша с кората-там са всички витамини. Сега пасирах месо и го наслагах да замръзне в във формата за лед и след това в пликчета с цип надписвам. Като дойде момента си вадя избраното пюре и кубчето месо и на следващия ден само ги топля и разбърквам.

# 17
  • Мнения: 756
аз процедирам по същия начин с пюретата - замразявам , а ако съм направила 2 или 3 бурканчета ги оставям в хладилника - до 2-3 дни могат да стоят.

Общи условия

Активация на акаунт