Кифлички с шоколад

  • 5 884
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 195
Здравейте, мили дами!
За почитателите на предаването "Бон апети" и за онези, които обичат кифлички предлагам рецептата от сутрешния брой на предаването. Доста бърза е за изпълнение, така че моля опитайте и споделете! smile3508

                                       Кифлички с шоколад


Продукти:

За тестото:                                                                 За плънката:

                  500 г брашно                                                                200 г течен шоколад
                  200 г масло                                                                    120 г натурален шоколад
                  200 г заквасена сметана
                  1.5 ч.л бакпулвер                                                          пудра захар за поръсване

Брашното се пресява и към него се прибавя омекналото масло. Разбърква се с вилица, докато се получат трохи. След това се добавя сметаната и бакпулвера. Доомесва се с ръце и тестото се прибира в хладилник за около 20 минути. След изваждането му се разделя на парчета за по-лесно разточване. Реже се на триъгълници, намазват се с течен шоколад и се прибавя малко парченце от натуралния шоколад. Кифличките се подреждат в намаслена тава и се пекат в предварително загрята фурна до 190 градуса за 30-35 минути. Още топли се поръсват с пудра захар.

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 14:52 от mocarella

# 1
# 2
  • Мнения: 1 176
Благодаря за интересната рецепта-ще се пробва.

# 3
  • Мнения: 407
Каква бройка излиза от посочените продукти?

# 4
  • Мнения: 7 419
  Преди време бях пуснала рецепта на подобно тесто,което става и за солени, и за сладки неща.
  Моето беше от равни количества МАРГАРИН и КИСЕЛО МЛЯКО(по-евтин вариант   Wink ),а не масло и заквасена сметана.
  Готови изделия имат онзи специфичен вкус,който ти се иска да усещаш още ,и още ,и още......И си пълниш устата,пълни,пълниш..... Laughing Laughing Laughing

# 5
  • Мнения: 22 867
  Преди време бях пуснала рецепта на подобно тесто,което става и за солени, и за сладки неща.
  Моето беше от равни количества МАРГАРИН и КИСЕЛО МЛЯКО(по-евтин вариант  Laughing),а не масло и заквасена сметана.
  Готови изделия имат онзи специфичен вкус,който ти се иска да усещаш още ,и още ,и още......И си пълниш устата,пълни,пълниш..... Laughing Laughing Laughing

Селма, ако сложиш и едно линкче, че нещо не мога да го открия това твое тесто...................Моля!  bouquet

# 6
# 7
# 8
  • Мнения: 195
Каква бройка излиза от посочените продукти?


Утре ще запретна ръкави и след това ще споделя резултата. Може и снимчици да сложа. Дано само се получат?! Thinking

# 9
  • Мнения: 98
Аз вече ги спретнах,само незнам как от себе си да ги опазя до довечера.За съжаление няма с какво да ги снимам.Супер са!

# 10
  • Мнения: 11 747
много интересно тесто, никога не съм месила нещо подобно, нито пък яла. Любопитно ми стана. Кажете какъв е вкуса - меко ли е, хрупкаво ли е, що за чудо се получава?

# 11
  • Мнения: 195
Pina, след малко ще ги извадя от фурната и като ги опитам ще кажа.

# 12
  • Мнения: 195
Кифличките са готови и сега мога да споделя всичко за тях. Определено много бързо се приготвят, с полученото маслено тесто се работи лесно. Вътре са мекички, а отгоре са леко хрупкави. Вкуса на маслото и шоколада се смесват. Съпруга ги опита още топли, не се сдържа, а отзива беше ясен: "Божествени са!"
 
А ето и как изглеждат:

# 13
  • Мнения: 11 747
добре изглеждат! Peace

Интерерсно е, ще пробвам и аз, да видим кога...

п.п. много обичам моцарела  Crazy

# 14
  • София
  • Мнения: 18 679
И аз ги правя в момента. Малко се шашанах, че няма захар в тестото, но разчитам на шоколада да компенсира...Моцарела, колко ги изкара горе-долу, че да знам колко тънко да разточвам тестото?

# 15
  • Мнения: 195
И аз ги правя в момента. Малко се шашанах, че няма захар в тестото, но разчитам на шоколада да компенсира...Моцарела, колко ги изкара горе-долу, че да знам колко тънко да разточвам тестото?

Извинявам се, че забравих да спомена за бройката. Разточих тестото 2-3 мм тънко и получих 30 броя кифлички. Peace
Не се притесвявай, че няма захар. Маслото и шоколада допринасят за сладостта им. Успех!!!

# 16
  • София
  • Мнения: 18 679
Разточих тестото 2-3 мм тънко и получих 30 броя кифлички. Peace
Да, и моите там някъде ще излязат. Вече пека първата тава с 12 бройки и имам още повече от половината тесто да точа.

# 17
  • UK
  • Мнения: 1 351
 Снощи ги направих  Peace Много ни харесаха   bouquet

# 18
  • Мнения: 931
И аз ги пробвах много хубави станаха, но аз направих със сладко и от горе ги поръсих със суров сусам също се получи много добре   bouquet

# 19
  • Мнения: 931
И аз ги пробвах много хубави станаха, но аз направих със сладко и от горе ги поръсих със суров сусам също се получи много добре   bouquet

# 20
  • Мнения: 195
Снощи ги направих  Peace Много ни харесаха   bouquet

Радвам се, че са ви харесали.
 eat

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 20:01 от mocarella

# 21
  • Мнения: 195
Радвам се, че са ви харесали. Simple Smile

Само да споделя, че преди доста време правих сладки с маслено тесто и резултата не беше никак лош. Напоследък обаче бях спряла да се занимавам с такива неща - нали вече има всичко по магазините. Днес обаче като се прибрах моят син ми казва: "Мамо, няма ли да направиш и нещо друго интересно?" Изглежда, че домашно приготвените сладкиши, а и не само те са по-вкусни, нищо че храните в лъскави опаковки привличат много често децата.

# 22
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Оффф, приядоха ми се!  Flutter

# 23
  • София
  • Мнения: 18 679
Да ви кажа, на следващия ден са още по-готини, защото тестото става много хрупкаво, без да е сухо. Абе, добра рецепта, благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт