За белтъците на сняг

  • 13 620
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 596
Taneto, това е ценно, мерси  Grinning

# 16
  • Мнения: 1 017
Шоколадов мус
Продукти:
200 гр шоколад
200 мл  сметана с 35 процента масленост- ето тук
 са я показали втора
60 гр кристална захар
4 яйца

Приготвяне:
Разтапя се шоколада на водна баня или в микровълнова.
Отделят се белтъците от жълтъците на яйцата.
Разбиват се белтъците на сняг със щипка сол и след това се прибавя захарта и пак се разбива, за да стане хомогенна смес.
След това се разбива сметаната до като се сгъсти, като се внимава да не стане на масло!
Смесва се шоколада с жълтъците. Бърка се с лъжица.
Към тази смес се прибавят разбитите белтъци като се разбърква внимателно и леко с лъжица или шпатула.По същия начин се прибавя и сметаната.
Сипва се в купички и се оставя в хладилник за 2 часа.

А ето  тук
е снимковия материал и рецептата на френски.
Това правих аз:)
Съжалявам за закъснението ама имах ангажименти със синчето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт