Панирани палачинки

  • 15 741
  • 53
  •   1
Отговори
  • Мнения: 515
Здравейте момичета! Ето моята рецепта за Панирани палачинки. Надявам се да ви хареса:


Продукти : ( по желание)
Пилешки гърди
Гъби
Кисели краставички
Топено сирене
Палачинки  ( аз взех готови)
Яйца
Брашно
сол на вкус

Приготвяне:



1. Сварените гъби и пилешки гърди нарязваме на ситно. Към тях добавяме нарязани на ситно кисели краставички. Слагаме 2-3 лъжици топено сирене и всичко омесваме добре...


2. Слагаме получената смес в средата на 1  палачинка...



Технологията за завиване е следната :








3. Вече готовата палачинка потапяме внимателни първо в яйце , после в брашно и после пак в яйце и пържим...



4. Ето и крайния резултат :



Надявам се да съм ви била полезна...Сложих снимки по скоро заради технологията на завиване не толкова заради рецептата понеже всеки може да си ги напълни с каквото си пожелае...Стават чудесни и с кайма...
 Hug

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 16:53 от VIKI_I

# 1
  • Мнения: 5 001
Мдааааа.....ще пробвам,ще пробвам.....Мерси за идейката   bouquet   bouquet   bouquet
Първо ще пробвам с плънката както си я описала и после ще импровизирам...Ще се отчета после....

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Страхотни са, направо ми потекоха лигите,записвам си рецептата,мерси   bouquet

# 3
  • Мнения: 581
Страхотно изглеждат!
Яла съм в заведение и беше много вкусно.
Само искам да попитам дали има значение палачинките какви са - нормалните с прясно мляко или може да са и от тези , за които имаше рецепта тук с кисело мляко /т.е. малко по дебели от обикновените/?

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Изглеждат много добре Peace
Ще пробвам някой път   chef

# 5
  • Мнения: 515
Страхотно изглеждат!
Яла съм в заведение и беше много вкусно.
Само искам да попитам дали има значение палачинките какви са - нормалните с прясно мляко или може да са и от тези , за които имаше рецепта тук с кисело мляко /т.е. малко по дебели от обикновените/?


Ами попринцип няма значение, но пак да не са много дебели, понеже ще ти се отвиват и ще ти излизне планката докато ги панираш.. Трябва да се панират внимателно с яйцето и брашното. После в тигана бързо "стягат" и няма как да се отвият..  Peace

# 6
  • Мнения: 1 122
Малеее колко вкусно. И аз имам някаква такава рецепта ще я потърся и ще я напиша.

# 7
  • Мнения: 581
Viki, мерси за уточнението  Peace

# 8
  • Мнения: 7 474
Много обичам такива Crazy
Страхотна рецепта и благодаря за подробните снимки   bouquet

# 9
  • Добрич
  • Мнения: 298
Ммммммммммм ..... потекоха ми лигите. Ще ги направя задължително Peace

# 10
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Изглеждат страхотно, ще ги пробвам, но с вегетарянска плънка. Peace

# 11
  • Мнения: 3 674
Много вкусни изглеждат!  Heart Eyes Ще се пробват и в нашата къща  Laughing

Благодаря за хубавата рецепта!    bouquet

# 12
  • Мнения: 515
Мерси момичета за хубавите отзиви...Дано да ви харесат..

# 13
  • Мнения: 4 406
правих такива наскоро, но на фурна, с настърган кашкавал. непременно ще опитам и панирани  Hug

# 14
  • Мнения: 481
правих такива наскоро, но на фурна, с настърган кашкавал. непременно ще опитам и панирани  Hug
Понеже в къщи не пържим много-много и за да мога да предложа на детенце, се интересувам от варианта на фурна. Пак ли се овалват в яйце като при пърженето или само се настъргва кашкавал отгоре и се запича? При печенето палачинките няма ли да станат сухи и жилави?

# 15
  • Мнения: 1 122
Палачинков бюрек      от сп. Журнал за жената

8 палачинки
400 гр. гъби
600 гр. пресни зелени чушки
400 гр. сирене
200 гр. кашкавал

сос Бешамел:
1-2 с. л. масло
2 с. л. брашно
1 ч. ч. пр. мляко
сол

Изпържваме едро нарязаните гъби и чушки до омекване.След като изстинат ги смесваме с натрошеното сирене. С тази смес пълним палачинките. Поставяме ги в тавичка. Намазваме ги с 2-3 с. л. сос. Него приготвяме , като запържим брашното в маслото, прибавим постепенно млякото и солта и бъркаме непрекъснато  5 мин. Върху полетите със соса палачинки настъргваме кашкавал и запичаме, докато се разтопи.

Ето така изглежда:  Това е снимка от списанието. Съжалявам, че нямам моя снимка, но скоро не съм го правила.

# 16
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ох, вкусно изглежда, ама малко сложничко ми идва........  newsm78

# 17
  • Мнения: 515
Кое ти идва сложно.. панираните ли ?

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Кое ти идва сложно.. панираните ли ?
Да, не обичам да вися над котлона  Sad

# 19
  • Мнения: 515
Кое ти идва сложно.. панираните ли ?
Да, не обичам да вися над котлона  Sad

Е те стават супер бързо кам 10 минутки , но всеки си преценява  Peace

# 20
Интересна рецептичка за топло предястие, непременно ще се възползвам от нея. Благодаря !

# 21
  • В града на хумора...
  • Мнения: 605
Тази седмица ще посрещам кумци , че миналата нямаха възможност да дойдат....това ще ни е предястието !!!     VIKI 1  благодаря   bouquet

# 22
  • Мнения: 6 390
харесва ми идеята, ще пробвам скоро

# 23
  • Мнения: 533
Страхотна рецепта , има поле за импровизация.

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 18:52 от ren ren

# 24
  • Мнения: 1 318
Аз съм правила нещо подобно, защото бях яла на гости и импровизирах. Всъщност в сместа може да се добавят и други продукти (по желание). Наистина е вкусно Mr. Green

# 25
  • Мнения: 5 001
Снощи ги направих.Разкошни са!Благодаря Вики за прекрасната идея.  bouquet  bouquet  bouquet
Само различното беше в панировката.Направих си я брашно ,яйце,галета....много обичаме да е хрупкаво панираното....Мммммм облизахме си пръстите.


              БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 26
  • Кубрат/ Пишурка
  • Мнения: 4 301


 Момичета,една идейка от мен: Ако имате сладкарски боички може да си оцветите палачинките още при подготовката им.Аз разделям сместа на три и слагам малко червено и зелено (такива цветове имам).Стават необичайни,но интересни! Не знам сега с великденските бои дали ще стане,мисля,че има и безвредни!

# 27
  • Мнения: 1 447

 Страхотно изглеждат мисля да ги пробвам,а диетата ми явно
ще трябва да почака

# 28
  • Мнения: 795
Благодаря за идеята, досега не съм правила такива   bouquet  chef

# 29
  • Мнения: 515
Снощи ги направих.Разкошни са!Благодаря Вики за прекрасната идея.  bouquet  bouquet  bouquet
Само различното беше в панировката.Направих си я брашно ,яйце,галета....много обичаме да е хрупкаво панираното....Мммммм облизахме си пръстите.


              БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet


Радвам се че са ти харесали.. И аз понякога ги правя с галета ,стават по хрупкави   bouquet

# 30
  • Мнения: 2 471
Момичета, моята мама прави такива панирани палчинки, но с кайма. Невероятно вкусни са!!!!!

Последна редакция: пт, 04 апр 2008, 19:09 от Dencho

# 31
  • Мнения: 6 804
Още една идея,ако ми позволите.Само,че този път сладка.
Нарязва се ябълка на парченца,слага се в тенджерка,наръсва се с кафява захар(може и бяла) и канела(по желание може да добавите и стафиди) и се задушава с много малко вода,докато омекне ябълката.С тази смес се пълнят палачинките и се панират.Поднасят се заляти с карамелен сос и гарнирани с топка сладолед и разбита сметана.  Peace

# 32
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Момичета да се похваля, направих ги и станаха страхотни. Много благодаря за рецептата!   bouquet

# 33
  • Мнения: 6 017
Благодаря за прекрасната рецепта, аз много обичам палачинки, но винаги ги ям навити със сладко или шоколад. За пръв път попядам на такава рецепта и непременно ще я пробвам. Още веднъж благодаря   bouquet Hug

# 34
  • Мнения: 845
Благодаря за страхотната рецепта.  bouquet Днес е специален ден за мен и съм решила да изненадам любимия и децата  Crazy Направих ги с три вида колбаси, кашкавал, прясно сиренце, царевица и краставички.

# 35
  • Мнения: X
Страхотна рецепта, вчера моите мъже си облизаха чиниите. Импровизирах с плънката - сложих сирене, спанак, шунка и топено сирене.
Благодаря на авторката, добавям рецептата в семейната готварска книга.

# 36
  • София
  • Мнения: 549
мммммммммммм......

Звучи много вкусно, а и вече е изпробвана рецептата и щом всички я хвалите ще взема и аз да я направя!!! Mr. Green

# 37
  • Мнения: 6 017
Снощи ги направих, но не със същата плънка. Сложих шпек салам, сирене, сварени яйца, два стръка зелен лук, майонеза и лютеница. Станаха много вкусни, идеална комбинация. Още веднъж благодаря за страхотната рецепта!

# 38
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ето и моите, само, че със сос:

# 39
  • Мнения: 3 674
Ето и моите, само, че със сос:
Аууу, че вкусно изглежда!!!  Heart Eyes А какъв е соса?  newsm78

# 40
  • Мнения: 2 471
Аз правя подобен сос за заливка - кисело мляко, майонеза, копър и по желание малко чесън. Универсален е.

# 41
  • Мнения: 1 731
Страхотно предложение.Още утре ще го пробвам и без това ще имам гости за празника ,та ще ги направя.Само имам въпросче.Понеже имам кайма ,какво друго да сложа в плънката освен нея? newsm78  bouquet

# 42
  • Мнения: 3 674
Тази вечер  ги сготвих за вечеря.  Hug

VIKI......спазих точно пълнежа който си написала.Сатанаха страхотни !!! Grinning

 Всъщност само  едно нещо добавих, това е  малко чили. Blush  Исках да  ги направя по-пикантни! Моя и аз  си облизахме пръстите!!!  Heart Eyes

Другата седмица когато децата са при нас, ще ги направя пак... Wink

Благодаря ти за вкусната и лесна рецепта!   bouquet

Ето ги моите палачинки... Heart Eyes

# 43
  • Мнения: 2 471
Ние прави
Страхотно предложение.Още утре ще го пробвам и без това ще имам гости за празника ,та ще ги направя.Само имам въпросче.Понеже имам кайма ,какво друго да сложа в плънката освен нея? newsm78  bouquet
Ние запържваме каймата, като за мусака с повечеко лук в нея(ситно нарязан). Става много вкусно.

# 44
  • Мнения: 3 641
ЧервеноВинце , какви са тези красоти, сигурна съм ,че много бързо са свършили Wink
Благодаря на авторката, утре задължително ще ги пробвам и аз  chef

# 45
  • Мнения: 7 091
Какво съвпадение! Точно вчера правих такива, а не бяхме яло от много отдавна Simple Smile Аз ги овалвам в галета след панировката с яйце и стават хрупкави отгоре.  Peace

# 46
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ето и моите, само, че със сос:
Аууу, че вкусно изглежда!!!  Heart Eyes А какъв е соса?  newsm78

Кис. мляко, майонеза, готварска сметана и копър.

# 47
  • Мнения: 515
Браво момичета колко много идеи се насъбраха, досега не съм ги пробвала със сос, задължително ще се тества  Wink

# 48
  • Мнения: 5 001
Между другото сос от заквасена сметана+ кисело мляко+копър+1-2 скилидки пресован чесън става върха  Peace Peace Peace

# 49
  • София
  • Мнения: 7 911
правих такива наскоро, но на фурна, с настърган кашкавал. непременно ще опитам и панирани  Hug
Понеже в къщи не пържим много-много и за да мога да предложа на детенце, се интересувам от варианта на фурна. Пак ли се овалват в яйце като при пърженето или само се настъргва кашкавал отгоре и се запича? При печенето палачинките няма ли да станат сухи и жилави?
Ние също ги правим на фурна и не ги панираме. Отгоре обаче правим заливка с яйце лъжица кисело мляко, настърган кашкавал и индийско орехче, ама това не е задължително.
Жена ми например намазва тавата с масло, ама последния път ги пекохме върху хартия за печене и пропуснахме маслото.

Страхотно изглеждат!
Яла съм в заведение и беше много вкусно.
Само искам да попитам дали има значение палачинките какви са - нормалните с прясно мляко или може да са и от тези , за които имаше рецепта тук с кисело мляко /т.е. малко по дебели от обикновените/?


Когато ги правите на фурна нямате проблем, защото там ги редите навити в тавичка и ги печете направо.

----------------------------------------------------------

Една баба пък от Смолянския край ми разправяше навремето, че като и останели катми (представяте ли си да и останат неизядени родопски катми, ама явно и това се случва) та значи като и останели катми ги наръсвала с плънка от яйца и сирене  като кори за баница, навивала ги, редяла ги в намазана с олио тава, отгоре ги заливала с топено масло и така си правела баница.

За съжаление не съм я пробвал тази технология и затова не мога да ви кажа какви са резултатите. Мисля си обаче, че вместо катми може пък да пробвате с палачинки. У нас тоя вариант няма как да се случи защото и палачинките и катмите се изяждат на момента.

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 14:07 от дядо хаджия

# 50
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Една баба пък от Смолянския край ми разправяше навремето, че като и останели катми (представяте ли си да и останат неизядени родопски катми, ама явно и това се случва)

ти май не си виждал по колко смес разбъркват за катми  hahaha
последно си спомням, че стринка бъркаше в тенджера от 10 л Sunglasses
та понякога остават Wink

аз правя с останалите катми лазаня, става супер Crazy

палачинки не ми оставят, защото аз пратя т.нар. Crêpe и те не се задържат...

# 51
  • Мнения: 3 268
Благодаря за страхотната идея.Тъй като сега е пролет,ще ви кажа аз как ги правя.Задушавам спанак и зелен лук в мазнина,добавям джоджен и риган и накрая сирене.С тази смес пълня палачинките,редя в тавичка и заливам с бешамел.Най отгоре настъргвам кашкавал.Запичам във фурната да готовност.

# 52
  • Мнения: 795
аз правя с останалите катми лазаня, става супер Crazy

палачинки не ми оставят, защото аз пратя т.нар. Crêpe и те не се задържат...

 Blush това някакъв десерт ли е?

# 53
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

 Blush това някакъв десерт ли е?

кое?  newsm78

Crêpe ли? ето тук линк на английски
това са палачинки, но много тънки и нежни.

Общи условия

Активация на акаунт