Бутер рулца с кренвирш и сусам!

  • 14 793
  • 56
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 674
Това е невероятно бърза и  много лесно рецепта!  Grinning  Много подходящо мезенце за  биричка и червено винце ... Joy

А  децата обожават тези бутер  рулца с кренвирш. Blush







 Приготовление 20 минутки. От дозата стават около 35-40 рулца.

Продукти:

Бутер тесто/ нарязано на 5 правоъгълника/
5 кренвирша
сусам

по желание  1 жълтък за мазане.

Приготвяне:

 Пуснете печката на 220 С  да се загрява...

Бутер тестото което аз купувам е разделено на 5 правоъгълника с дължина колкото един кренвирш.

Слага се кренвирша в началото на правоъгълника и се навива на руло.





Краищата се защипват добре, за да не се отвори при печенето.




Намокряте ръцете си ,насипвате на дъската сусам по дължина на рулото  и го търкаляте/ навитото руло/докато сусама се полепи навсякъде.




Така правите и петте кренвирша. Пожелание намазвате  бутер рулцата с жълтък. Стават по жълтички и лъскави.

После взимате нож и нарязвате рулото на парченца с дебелина  1,5-2 см.



Нареждате на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.




Пекат се докато се зачервят... Hug





Бон апетит     chef

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 19:06 от ЧервеноВинце

# 1
  • Мнения: 1 655
Страхотно изглеждат. Само не си падам по кренвирши. Ако могат с нещо да се заместят ще пробвам с удоволствие.

# 2
  • Мнения: 25 568
Червено винце, можеш да намажеш тестото с лютеница, кетчуп, някакъв друг подходящ сос, ще станат още по-вкусни.  Wink
А и малко кашкавал или пушено сиренце отгоре няма да им навреди.  Laughing

# 3
  • Мнения: 7 474
Много апетитно изглеждат  Crazy Crazy Crazy
Браво за лесната и хубава рецепта   bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 39 745
Тъкмо се разписах в другата тема. И тази рецепта ще изпробвам, през уикенда.

# 5
  • Мнения: 1 818
Винце,Благодаря за чудесната идея !  Peace

# 6
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Още тази вечер ще ги спретна   chef
ЧервеноВинце, благодаря за рецептата   bouquet

# 7
  • Мнения: 2 708
Аз съм от тайните ти обожатели Червено винце Laughing Laughing Laughing, но вече не издържам и явно ще изразя чувствата си към предложените от теб рецепти.
Харесвам такива идейки.
Днес ще купя тестото, а утре ще ги направя, защото в магазина само супер замразено го продават, и няма кога да го размразя нощес. Laughing Laughing Laughing но утрееееееееееееее
Утре ще се яде  chef

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Мммммммммм огладнях Laughing Ще се пробва тази рецепта Peace

# 9
  • Мнения: 1 951
Аз често правя, но без сусам. Непременно ще пробвам  Peace

# 10
  • Мнения: 655
червеновинце,за пореден път доказваш че си страшна кулинарка.мерси за интересната рецепта Hug

# 11
  • София
  • Мнения: 3 816
Благодарности за рецептата!  bouquet Вече ги направих и дъщеря ми беше във възторг. Ето ги.

# 12
  • Мнения: 3 674
Момичета благодаря на всички... Hug

 geleva...барво за рулцата!  Hug Радвам се, че дъщеричката ти ги е харесала  Grinning

Хледам че си сложила сусамче върхи кренвирша. Ако овяляш бутера в сусасама, става  още по-вкусно/ кулинарски съвет/   Laughing



Страхотно изглеждат. Само не си падам по кренвирши. Ако могат с нещо да се заместят ще пробвам с удоволствие.

Може да се заместят с кашкавал. Но тогава ги направи затворени.

Например коже да нарежеш правоъгълниците на две и стават два квадрата. Слагаш кашкавал, или плънка от сирени и яйце, и затваряш като триъгълник и защипваш добре краищата.  Peace

Последна редакция: вт, 04 мар 2008, 19:43 от ЧервеноВинце

# 13
  • Мнения: 3 674
Червено винце, можеш да намажеш тестото с лютеница, кетчуп, някакъв друг подходящ сос, ще станат още по-вкусни.  Wink
А и малко кашкавал или пушено сиренце отгоре няма да им навреди.  Laughing
Да , всеки може да ги маже с кавото иска, вече вариции спрямо вкуса.

 С пушено сирене и кашкавал не става, ще изтече кашкавала, тъй като рулцата са отворени.

С пушено сирене и кашкавал може да се направят кифлички или тригунки...те са затворени Wink  Тогава няма опастност да изчтече кашаквала.

# 14
  • Мнения: 6 713
Страхотна рецепта!  bouquet

# 15
  • Мнения: 845
Страхотна рецепта! Благодаря за идеята   bouquet

# 16
  • Мнения: 402
Здравей Червеновинце,
пише  ffr-it,
Много добра рецепта.
Предлагам ти една подобна:
Издълбава се един франзел ,пълни се с обелен суров суджук.
Реже се на парченца и се запича във фурна.
Гаранция,че ще ти хареса.

# 17
  • София
  • Мнения: 790
И аз да кажа - Страхотни са!   bouquet

Само че в къщи не харесват сусама, затова мажа с яйце и поръсвам малко с шарена сол.

# 18
  • Мнения: 3 674
ffr....това с франзелата е много интересно.  Grinning 

Иначе това мога да го пробвам в БГ, понеже тук  където живея на продават суров суджук. Sad

Иначе искам да те попитам, франзелата се издълбава вътре като тунел ли..както е цяла? newsm78  И след това се реже на колелца ли?  newsm78

Искам да съм сигурна, че съм разбрала правилно... Laughing

# 19
  • Мнения: 402
Франзелата се реже по дължина и се поиздълбава.
Няма да се отвори,стига да не е претъпкана.
Много върви именно с червено винце...

# 20
Страхотни рецептички пускаш, а тази е поредната която влиза в тефтера  bouquet
Ще се възползвам от нея и ще я приготвя в събота, не се и съмнявам в това какво ще се получи.

# 21
  • софия
  • Мнения: 376
много оригинално,задължително  ще се пробва събота или неделя,че не иска много време,а такива неща обожавам.
Мерси за идейката

# 22
  • в баира
  • Мнения: 861
Червено винце, ставам ти абонат на рецептите! Направо да ти дам мейл, а?  Joy

# 23
ЧервеноВинце я кажи май се разтова бутера преди да сложиш кренвирша или аз нещо съм недоскиф ?

# 24
  • Мнения: 1 951
Направих я вече, но докато се наканя да снимам не беше останало нищо за снимане  Joy Поръсих отгоре с малко настърган кашкал. Вкуснооо  Grinning

# 25
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
ЧервеноВинце,   bouquet

# 26
  • Мнения: 3 537
И аз благодаря много за рецептата Червено винце  Hug
Моите рулца в момента се пекат и ухае прекрасно Heart Eyes

# 27
  • Мнения: 3 674
ЧервеноВинце я кажи май се разтова бутера преди да сложиш кренвирша или аз нещо съм недоскиф ?

Да разточвам го леко...без силен натиск.

# 28
# 29
  • София
  • Мнения: 5 709
Мдам Money
Стрсхотно звучи,адвам го за тези дни Peace

# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 4 385
Вчера ги направих рулцата. Възползвах се от съвета на Как' Сийка, намазах тестото с лютеница и сложих кашкавал.  Станаха много вкусни, вече се изядоха. Благодаря за рецептата.   bouquet
Преди печенето:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5318600
След:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5318605
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5318602

# 31
  • Мнения: 3 674
mili.m...страхотни са ти рулцата!   bouquet Обаче гледам, че кашкавала се е разтекал отстрани....това ме притесняваше да пробвам с кашкавал.  newsm78

 Иначе при теб как беше? И на мен ми хареса идеята на Как Сийка,ама се притеснявах , че няма да остане кашкавала вътре... Rolling Eyes

# 32
  • Пловдив
  • Мнения: 4 385
Наистина се поразтече малко кашкавала, но пък станаха много вкусни. Само съжалявам че не взех от бутер тестото на Бела, ами някакво ново на Севъндейс и за това смятам пак да ги направя тези дни, може да пробвам с топено сирене.

# 33
  • Мнения: 533
Днес ги правих за закуска и познайте  Hugняма нито едно PeaceСтрахотни са.

# 34
  • Мнения: 3 674
Наистина се поразтече малко кашкавала, но пък станаха много вкусни. Само съжалявам че не взех от бутер тестото на Бела, ами някакво ново на Севъндейс и за това смятам пак да ги направя тези дни, може да пробвам с топено сирене.
Пробвай с тоепно сирене, и после ела да споделиш... Hug  Ако станат успешни , ще пробвам и аз.   Simple Smile

# 35
  • Мнения: 2 550
оо, неее
никога няма да почна диета
довечера ще ги спретна, ще са ни празничната вечеря  Joy

# 36
ЧервеноВинце страхотни станаха, дори изстинали бяха вкусни: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=193243&photo=50
Благодаря за рецептичката   love001

# 37
  • София
  • Мнения: 39 745
И аз се пробвах, станаха много хубави. Дияна се мръщеше на сусама, затова за нея имаше соленки с кимион.
Мъж ми много хареса рулцата. Иска другия път да му направя с пълнените кренвирши с кашкавал. Но ми се струва, че кашкавала ще се разтече при печенето. Нищо не ми пречи да пробвам.

# 38
  • Мнения: 1 777
Червено Винце и аз ти благодаря за рецептата.Ето ги и моите с малко лютеница и без сусам. Simple Smile

# 39
  • БГ
  • Мнения: 1 160
ЧервеноВинце, много благодаря за оригиналната идея!!!   bouquet

И аз се пробвах, станаха много хубави. Дияна се мръщеше на сусама, затова за нея имаше соленки с кимион.
Мъж ми много хареса рулцата. Иска другия път да му направя с пълнените кренвирши с кашкавал. Но ми се струва, че кашкавала ще се разтече при печенето. Нищо не ми пречи да пробвам.

Ако имаш предвид лионска наденица, в момента пека този вариант във фурната, след малко и резултата!

Ето как изглеждат:

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 16:22 от stefaniika

# 40
  • Мнения: 533
С рулца от раци дали ще стане? ooooh!

# 41
  • Мнения: 3 674
Момичета...браво!  Hug  Големи красоти сте сътворили!    bouquet И аз ще пробвам с лютеница другия път  Hug

ren ren...ухх, не знам с  рулца от раци дали ще стане...не съм правила ?  newsm78

Пробвай и после сподели с нас дали са се получили. Звучи вкусно!   Hug

# 42
  • Мнения: 533
Сега направих с прошуто вместо кремвирши - след малко ще има снимка.

# 43
  • София
  • Мнения: 3 672
И аз и направих вчера- станаха много вкусни,въпреки че се поотвориха някои Crazy
не остана за снимка,но ще пробвам и с другата половина от тестото тези дни + лютеничка и...тогава фото
  bouquet

# 44
  • Мнения: 12 620
Благодаря за рецептата - много е лесна и бърза и вкъщи вече е на почит. Правих ги два пъти, първия път с обикновени кренвирши, а тази вечер бейби кренвиршите на Сачи - с тях май стана по-вкусно. Една опаковка бейби кренвирши ми стигна за половин килограм бутер тесто. Пробвах и няколко с пушени свински гърди, станаха страхотни, опитайте

# 45
  • Мнения: 533
Сега направих с прошуто вместо кремвирши - след малко ще има снимка.


С беконче :
http://images24.snimka.bg/005369606-big.jpg

# 46
  • Мнения: 2 708
Още въднъж благодарности на Червено винце за страхотната рецепта (и за милите думи).
Просто не можах да сколасам да си покажа творението, но макар и късно се отчитам - чудесни са.


 Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 47
  • Мнения: 35
И аз ги направих-станаха много вкусни. Благодаря за рецептата.  bouquet

# 48
  • Мнения: 3 312
и това 6те пробвам  Peace и диетата отиде ........   ooooh!

# 49
  • Мнения: 71
http://images24.snimka.bg/005391625-thumb.jpg
Това са бутерките на моят мъж.Неможах да ка4а други снимки.Незнам засто.Много вървят със бири4ка.

# 50
  • Мнения: 3 674
И на моя мъж ... Blush  Може да си ги изяде съвсем  сам, без наша помощ!  ooooh!  Joy

# 51
  • Мнения: 5 001
И аз ги направих  Joy като мезе биричката...Ммммм супер бяха!Розе,благодаря за идеята   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

# 52
  • Мнения: 1 318
Направих ги в неделя - бяха дошли съседите с двете си деца като ги пекох и ометоха всичко bowuu

# 53
  • Мнения: 655
червеновинце,правих ги вече поне 10-тина пъти,вкъщи направо луднаха по тях,но аз отгоре им сложих топено сирене и в някои сложих кисели краставички.да си  жива и здрава за хубавата рецепта Hug  bouquet

# 54
  • Мнения: 224
И аз ги пробвах много са вкусни!!! ЧервеноВинце Благодая за бързата и лесна рецепта децата си хапнаха доволно  bouquet

# 55
  • Мнения: 3 674
Ех че са радвам, че ви харесват бутерките ми!  Hug Много са лесни и вкусни наистина!   Hug

Вкусотия за децата и прекрасно мезенце  за биричка за нас  големите  Laughing

# 56
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Довечера ще ги правя аз, а откога ги мисля самоооооо, надявам се да станат както трябва и със снимки ще се отчета  Hug

Станаха много вкусни, но нямах време да отреагирам за снимка  Laughing
Направих ги без сусам, че моя мъж не го обича и изядохме всичко  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 09:11 от sier

Общи условия

Активация на акаунт