От пилешки бутчета,какво?

  • 6 742
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 505
Вие какво правите от пилешките бутчета,защото аз ги правя на манджички,но искам нещо друго да опитам.Моля споделете какво може да се направи от тях.Благодаря предварително за което.

# 1
  • Мнения: 1 802
Всичко можеш да ги направиш... да ги свариш и обезкостиш и да направиш супа или фрикасе; можеш да ги опечеш във фурната, като предварително си ги поставила във някаква марината по твой вкус; можеш да ги опечеш пак на фурна със ориз или зеле; можеш да ги обезкостиш както са сурови и да си ги опечеш на скара (пържолки)... а бе всичко което се сетиш.  Peace

# 2
  • Мнения: 5 001
Фрикасе,със кисело или с прясно зеле,със сметанов+топено сирене сос,с картофи и бира(може и без бирата) на фурна,на скара,с гъби,Пълнени бутчета също е вкусно........Каквото  ти роди фантазията     bouquet

# 3
  • Мнения: 431
Панирани  Peace Сваряваш си ги, отделяш си месото внимателно панираш го в яйце , брашно,  яйце, галета , яйце и пържиш. Стават много вкусни така  Hug Веднъж бях правила пил. бутчета  на фурната като ги залях с една гъбена крем супа , мисля че се слагаше и още нещо но вече не се сещам, но станаха много вкусни.

# 4
# 5
  • Мнения: 1 505
Много ви благодаря момичета за идеите.Лео твоето произведение ще го изпробвам в най скоро време.TheNMaster можеш ли да ми обясниш примерно ти как правиш този сос от сметана с топено сирене.И пак ви благодаря,защото аз до сега сам приготвяла само веднъж сварено и обезкостено бутчето(а то колко неща можело да се прави от него).

# 6
  • Countryside
  • Мнения: 11 617
На мен най-ми харесват с бира и картофки в йена. Иначе вариантите са хиляди. 

# 7
  • Мнения: 5 001
Много ви благодаря момичета за идеите.Лео твоето произведение ще го изпробвам в най скоро време.TheNMaster можеш ли да ми обясниш примерно ти как правиш този сос от сметана с топено сирене.И пак ви благодаря,защото аз до сега сам приготвяла само веднъж сварено и обезкостено бутчето(а то колко неща можело да се прави от него).

Ами лесничко е...Слагаш тенджерката на котлона и сипваш мазнина(аз слагам олио),като се загрее се добавя 1 с.л. брашънце и разбъркваш, добавяш готварска сметана 1 ч.ч и 1-2ч.ч. прясно мляко,бутваш вътре няколко триъгълничета топено сирене(от топлината те се разтопяват).Бъркаш с телта,за да стане гладко сосче.Посоляваш на вкус и ако обичате може да добавиш 1-2 щипки черен пипер.

# 8
  • Мнения: 444
Аз правя пилешкото със сметана така : леко сварено и обезкостено , изсипвам в една лъжица разтопено масло и гъби на филийки , захлупвам да се ззадушат подправям със сол и черен пипер , при готовност (да е останало на мазнинка , ако случайно нещо е пуснало вода ) добавям сметана на Данон от кофичка за около 5- 6 минути и след това топено сиренце на триъгълничета до стопяването им ,сервирам с картофено пюре  Peace

# 9
  • Мнения: 193
Аз преди няколко дена направих печени пил.бутчета с бира,масло и намазани с червен пипер и малко олио в  голямо гювече покрито с фолио само накрая го махнах да хванат коричка и станаха невероятни облизаха си пръстите Grinning

# 10
  • Мнения: 270
Пилешките бутчета са на голяма почит в нашето семейство Grinning. Аз приготвям:
1. Пилешка супа
2. Грах с пиле
3. Пиле с прясно зеле или с кисело зеле
4. Пиле с картофи
5. Пиле с ориз на фурна
6. Пиле с гъби и топено сирене
7. Запечени пилешки бутчета с масло, черен пипер и сол
8. Пиле с картофи и зеленчуци на фурна
9. Кюфтета от пилешко месо
10. Пиле яхния
11. Пиле фрикасе
12. Мусака с пиле

Последна редакция: пн, 25 фев 2008, 20:39 от Mama Desislava

# 11
  • София
  • Мнения: 614
Фрикасето е моят фаворит!  newsm10

# 12
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
В къщи нашата най-любима рецепта с пилешки бутчета е:
Пилешки бутчета малко по-големички се слагат в тенджера с малко олио, няколко цели скилидки чесън  и стръкове розмарин на слаб огън , периодично се добавя бяло вино докато се изпари.Така с процедира около 40 минути докато бутчетата порозовеят и получат коричка. Тенджерата да е с полуотворен похлупак.
Друга любима рецепта ми е пилешки бутчета с ориз на фурна, както и една рецепта на Лео където в ориза се прибавя нарязан зелен лук, джоджен и соев сос. Пак е за фурна.

# 13
  • София
  • Мнения: 39 718
Всичко, което може да се направи с пиле Simple Smile
Скоро не съм правила каша, но разбрах, че Дияна повече обича бялото месо, така че щ се задействам.
Иначе - пържени, печени бутчета, с бира, с картофи, с грах и т.н.

# 14
  • Мнения: 27 524
Хубаво осолени, хубаво овъргаляни в брашно и изпържени във фритюрник  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт