Чили

  • 3 846
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 831
Как се прави туй прословуто филмово ядене?

# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
До колкото знам се прави от зрял червен или черен боб със няколко вида чили и говеждо месо на късчета.

# 2
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Ако ме изчакаш до утре, че бакалския тефтер не е у мен ще ти пусна една рецепта. Незнам дали точно това е оригинала, ама у дома всички много я харесват.
 Grinning

# 3
  • София
  • Мнения: 708
чакаме, чакаме, бобът е приготвен вече..
ама като е чили е люто, нали?

# 4
  • Мнения: 7 831
Ще те изчакам с нетърпение  Wink .

# 5
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Люто е да, ама можеш да контролираш лютивината. Аз слагам кайенски пипер, който е сносно лют. И поради достатъчно свободно време го правя с кайма, а не с теле=ко скълцано наситно месо. Ох, не помня наизуст. Чакайте тогава до утре Grinning

# 6
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Аz приготвям Chili con carne, ако някой се интересува от рецептата?

# 7
  • София
  • Мнения: 8 272
Цитат на: rosa
Аz приготвям Chili con carne, ако някой се интересува от рецептата?


В Метро, Бонжур и в някои супермакети продават подправки на KOTANYI унгарски са. Та една от подправките се казва Chili con carne върху нея има и рецепта.
Ако си пробвала "Chili con carne" в "Дон Домат", подправката докарва този вкус (не е много люта).

Аз задушавам пиле на дребни късчета и към него слагам червен боб и царевица от консерва, чушка и лук на дребно (но накрая, защото ми харесва да ми хрупат) и подправката.
Да ти е сладко (това ми напомня да приготвя и аз ... почна сюнкоотделянето)

Промяната се отнася за името на подправката малко я бях по объркала вместо KOTANYI бях написала KOTKANY (KOTKANI)

# 8
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Цитат на: Desem
Да ти е сладко (това ми напомня да приготвя и аз ... почна сюнкоотделянето)

Упс, благодаря ти zа рецептата. Всъщност имах предвид, че, ако някой се интересува от нея, мога да я напиша също.

# 9
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Най-сетне се включвам и аз - нямах ток  Grinning
 между другото въпросната подправка , която продават в Бонжур ( и не само) става чудно за рецептата.
 400гр. ситно нарязано телешко (става и с кайма), 250гр. червен фасул, 600гр. домати от консерва, 3 с.л. доматено пюре, 2 глави лук, чесън по желание, 1-2 с.л. лют червен пипер (аз изплозвам кайенски), 100мл. олио, 2 с.л. зехтин, 1ч.л. кимион на зърна, 1/2 връзка магданоз, щипка мащерка, 2 стръка целина, сол и черен пипер500мл. телешки бульон.
 Боба се третира по обичайния начин с изхвърляне на води, като в последната се слагат мащерката, целината и няколко стръка магданоз. Ври на тих огън час - час и нещо. В отделен тиган се стопява маслото и се задушават лука и чесъна наситнени. Добавят се доматите и пюрето и къкрят 15-ина минути. В трета съдина се запържва месото и се подправя със сол и черен пипер. Изсипва се при лука. Изважда се боба и в тенджерата се сипват месото, доматите и лютия пипер, кимиона и бульона. Като кипне се добавя боба и се оставя на слаб огън около час.
 Пробвала съм и в гювеч - става още по-вкусно.
 Ами това е. Дано да ви хареса.

# 10
  • Мнения: 7 831
Много ти благодаря .

Общи условия

Активация на акаунт