Как се прави тесто за пица?

  • 3 888
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 737
Как се прави тесто за пица? Имам намерение да го правя с типово брашно, ако има някакво значение..

# 1
  • София
  • Мнения: 3 886
Ето ти няколко рецепти от тези за машиан за хляб. Стават и на ръка да си ги замесиш, само ще трябва да си добавиш вероятно повечко брашно.

Тесто за пица
500гр.брашно
315мл прясно мляко
1 яйце
3с.л. зехтин
6гр мая
1ч.л сол
1с.л захар
Тестото се разделя на топчета и се замразява. Блата става мек и пухкав

Блат за пица
- вода - 1 чаша
-обезмаслено мляко на прах - 1 суп. лъж.
-разтопено масло - 1 суп. лъж.
-захар - 2 суп. лъж.
-сол - 1 ч.лъж.
-брашно - 2 3/4 чаши
-мая - 1 ч.лъж.

загрейте фурната предварително
оформете плосък кръгъл блат, сложете го върху намазана тава за печене, с четка го намажете с олио
покрийте блата за 15 мин. и го оставете да втаса
сложете съставките за пица отгоре и печете на 200 градуса докато не стане златисто кафява.

Тесто за пици
200 мл. Вода
3 с.л. масло
350 гр. Бяло брашно
2 ч.л. сол
1 пак. Мая

Пече се на 190 градуса около 20 мин.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 012
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1423&highlight=%EF%E8%F6%E0
Имаше и други теми, но сега не ми се търси. Използвай търсачката.

# 3
  • София, Борово
  • Мнения: 1 773
аз взимам готово от магазина и  му добавям малко брашно.
меся го около 10 минути.. докато стане мекичко и пухкаво.
от 1 тесто правя 2 големи пици. става много вкусно

# 4
  • Мнения: 1 737
Мерси за рецптите! Мисля да го пусна кухненския робот да го меси, дано стане хубаво!  Grinning

От магазина няма да си купя готово, защото ние бяло брашно и бяла захар не ядем в къщи, ядем  само пълнозърнести продукти. Wink

# 5
  • Мнения: 138
Здравейте,

250 гр.брашно
1/2 пакетче суха мая
1ч.л. сол
1ч.л. захар(или мед)
1с.л. олио
2с.л.  прясно мляко
100 мл хладка вода
меси се докато се получи една топка тесто(с кухненски робот или миксер с пръчките за тесто)

По желание може да се остави да втаса , но по принцип не е необходимо- става 1 пица ако я обичате по италиански в тавата на фурната- а по американски в кръгла тавичка.
Правя я от 10 години и винаги има успех. Ако включите фурната да се загрява , преди да започнете да правите тестото точно за 25 мин имате опечена и готова пица- на 250 градуса 10 мин са достатъчни.(а докато се пече можете да направите и айран)

от тестото може да се прави и калцоне , и пица- чеснов хляб- отгоре се намазва с масълце и чесън и се пече.
тестото е подходящо и за лахмаджун- турската пица.

Приятно готвене и Добър апетит!

Общи условия

Активация на акаунт