Царевични гризки

  • 3 466
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 950
Не знам, дали темата е точно за тук, но не измислих по-подходящо място.
Можете ли да ми кажете как се приготвят царевичните гризки (пръчици, зрънчо или както им казвате), т.е. пържат ли се, пекат ли се или нещо друго?

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 18:49 от Bi_k

# 1
  • Мнения: 506
гледах филм по една телевизия за тяхното производство и там ги пържеха,като чипса

# 2
  • Мнения: 121
В момента работя във фирма, която произвежда царевични пръчици (гризки). Технологията им на производство трудно може да се обясни с няколко думи. Има специална машина в която се смесва гриса с подправките, след това в друга машина се изсипва вече овкусения грис, в един дозатор се сипва олио и всичко се върти в голям барабан. Процеса не може да се нарече точно- нито е печене, нито е пържене  Rolling Eyes охх трудно ми е да обясня, в понеделник ще питам колегата, който работи на тази машина за повече подробности. Дано съм помогнала поне малко.  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 50
Jenny_71,
Можеш ли да кажеш при каква температура се обработват тези царевични пръчици. Това според мен е по-важно, отколкото самата технология, защото точно високите градуси при кулинарната обработка прави храната не толкова полезна (в някои случаи и канцерогенна).

# 4
  • София
  • Мнения: 604
Аз пък се интересувам дали се слагат изкуствени оцветители newsm78

# 5
  • Home sweet home
  • Мнения: 54
Да, слагат.Вчера си взех едно Зрънчо и вътре пишеше че има оцветители и 2 Ета.

Общи условия

Активация на акаунт