каква марка кисело мляко да давам на малкия

  • 10 163
  • 36
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
Моля кажете кое е най-добро

# 1
  • Мнения: 2 185
Мисля че ако имаш възможност да взимаш от някой домашно приготвено е най-препоръчително, иначе според изследвания, които четох наскоро Бор-Чвор ( брей че тъпо име) е най-близко до домашното  Thinking

# 2
  • Мнения: 11 004
Чела съм хубави отзиви за Елена 2% и Био киселото мляко.

# 3
  • Мнения: 941
минали сме ги всичките, когато има нова марка почваме с нея че е най хубава, напоследък харесваме ел би, и млякото на пикадили, м-р Пикс

# 4
  • Мнения: 304
Кажи от кой край на България си-навсякъде има различни марки мляко, които бихме ти препоръчали Peace

# 5
  • Мнения: 389
За домашно заквасено съм или Елена 2%, но май това мляко Елена го има само по нашия североизточен район!

# 6
  • Мнения: 11 004
май това мляко Елена го има само по нашия североизточен район!

Елена съм виждала също в Сливен и Пловдив.

# 7
  • Мнения: 6 442
май това мляко Елена го има само по нашия североизточен район!

Елена съм виждала също в Сливен и Пловдив.
И във Варна има Елена.

# 8
  • Мнения: 3 760
Елена 2% стоя два месеца отворено в хладилника ми без въобще да се промени  Confused
Сега ползвам Герма 0,1%, като правило добавям немско масло.

Последна редакция: ср, 30 яну 2008, 02:05 от Мъни

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 2 350
Колкото майки, толкова и отговори. Аз лично давам Елена 2% /това купуваме в къщи/, но ако имаш домашно е за предпочитане.

# 10
  • Мнения: 389
Елена 2% стоя два месеца отворено в хладилника ми без въобще да се промени  Confused

Аз пък не го прибрах в хладилника предната нощ и на следващия ден по обяд не ставаше за ядене, доста киселичко беше станало!

# 11
  • Мнения: 11 004
Елена 2% стоя два месеца отворено в хладилника ми без въобще да се промени  Confused

Такъв експеримент съм правила с Елена 3% - стоя 4 дена на стайна температура и нищо му нямаше. А Елена 2% става кисела след 1-2 дена извън хладилника.

# 12
  • Мнения: 5 401
И аз давам Елена 2%. Докато бях бременна експериментирах с различни марки кис. млека и така и не попаднах на такова, което да се разваля след няколко дневен престой в шкаф.  #Crazy В интерес на истината напоследък не съм правила подобни опити, но се доверих на приятелка, която каза, че е правила същото и е установила, че Елена 2% се разваля.

Био е прекалено скъпо за мен, а и ме притеснява леко технологията му.

# 13
  • Варна
  • Мнения: 17 958
Опитай с "Добруджанско"  на ФАМА гр. Добрич. Мисля , че трябва да го продават навсякъде и 2 % и 3.6% са много добри. Развалят се за часове извън хладилник Laughing. Всъщност на кофичката пише Добруджанско Сердика не знам как е точното име. Откакто го пробвах ям само такова Peace

# 14
  • Мнения: 4 401
и аз съм за Бор-ЧВОР щом вкисва след 2 дни значи е истинско newsm78 според мен

# 15
  • Мнения: 2 837
Има едно благоевградско мляко - "Милица" - 2%, което вкисва:) За БорЧвор незнам, но аз го обичам. Моят син обаче КМ не обича хич. Не че съм се притеснила - да си цока тогава.

# 16
Мерси за марките млека, сега ако някой ми каже как да го давам, т.с. как да го разреждам с вода колко към колко? 

# 17
живея в София но съм от В.Търново, мляко Елена има навсякъде

# 18
  • София
  • Мнения: 2 296
Аз също харесвам Елена,но предпочитам Веря2,9%,а за бебо-от0,1%масленост е по-добре
Ако детето е над 6 месеца,можеш да му го даваш,и без да го разреждаш,и с лъжичка,
както на теб ти е удобно
На малчо много му харесва киселото мляко,но ме беше страх да не направи някоя алергия,
и от скоро му давам вечер,преди лягяне около 200мл,с лъжичка,така повече му харесва. Hug

# 19
  • Мнения: 5 940
Киселото мляко, което се дава на бебета трябва да е пълномаслено. Най-рано след навършени 10 месеца е препоръчително да се въвежда в детското меню.

# 20
  • Мнения: 641
http://www.bnap.org/?p=89
Българска асоцияция на потребителите.Там пише за отклоненията в различните марки на маслеността и бр.живи клетки на 1 гр.

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 10:19 от nanivt

# 21
  • София
  • Мнения: 2 296
Киселото мляко, което се дава на бебета трябва да е пълномаслено. Най-рано след навършени 10 месеца е препоръчително да се въвежда в детското меню.
newsm78
 newsm78 а НЕ Е лИ ПЪлНОмАСлЕНОТО мляко по-трудно усвоимо?
И защо след 10-ия месец да се въвежда?
Може пък моята теория да не е меродавна?! Embarassed

# 22
  • Мнения: 641
"Когато детето стане на 1 година, може да давате кисело мляко. Но поне до две годишна възраст избягвайте нискомасленото или обезмасленото кисело мляко."

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/1101/77/

# 23
  • Мнения: 2 837
Има различни теории за КМ. Някои го въвеждат след петия месец - моята кума направи така, водеше се по някаква книга - на проф. Трифонова, ако не се лъжа. Други - след 9-тия - педиатърът на моята приятелка, който е доста уважаван в Бл-д препоръчва така. Моята педиатърка е страхлива, както сама казва, и винаги гледа спорните храни да са по-късничко:) Лично мое мнение е, че доста се преекспонира проблемът с КМ. При него има два проблема - има дечица, които развиват алергия към белтъка на кравето мляко (макар че те не са толкова много) и млякото, което продават сега по магазините е с доста съмнителни качества, та незнам дали е за бебоци. Аз не давам КМ, въпреки че сме на година и три, понеже още се кърмим. Но все ми се струва, че отричането му е свързано с интересите на индустрията на детските храни (лично усещане, но не мога да се оттърва от него...)

# 24
  • Мнения: 5 940
Белтъчините и мазнините са важни за развитието на организма на детето, затова най-добре маслеността на млякото да е 3,6 процента. Алергията към кисело мляко може да не се отключи веднага,  по-добре е да се изчака, когато рискът е по-малък. Проблем има и с някои протеини, които натоварват отделителната система на бебока, затова е добре да се постигне известна зрялост в развитието й и тогава да бъде предложено кисело мляко.

# 25
  • Мнения: 700
 Много добро е и Родопея 3,6%.Също ми се е разваляло бързо.Преди като живеехме в Пловдив го купувах,но тук по бургаския край не го намирам.Взимам Пършевица 3,6%,ако няма Елена 3,6%,която май наистина по-бавно се разваля,макар че не пише да има консерванти.

# 26
  • Мнения: 4 401
Знаете ли чувала съм че за да сти така ''твърдо''  в млеката 3.6 и по- висок процент се добавят някави втвърдители също и в сирената -за да скъсят срока на ''зреене''  без да се ''разпадат'' бучките ...и в кашкавала по същата причина.
Тези добавки докарват добър търговски вид ,но действат запичащо и  не знам къде е баланса между ползи и вреди newsm78
 По препоръка на док. давам 2% и дано не греша Rolling Eyes

# 27
  • Мнения: 2 837
Това последното е вярно - нишесте ли слагат, какво ли, за да е по-гъсто КМ - то май не е много пълномаслено, а повечно нишестено. Разбрах го, когато след секциото в болницата ми даваха да ям само супички и КМ и се бях запекла страшно Sad Тогава ми донесоха "Активия", която сама никога не бих си купила, защото на рекламирани стоки не вярвам много, особено ако им се приписват чудодейни свойства. Факт е обаче, че тя има нещо друго вътре, не нишесте. Не съм сигурна дали е бифидус есенсис все пак.

# 28
  • Мнения: 5 940
При добро желание киселото мляко може да се прави и вкъщи, тогава ще избегнеш нишестето и стабилизаторите.

# 29
  • София
  • Мнения: 3 271
Пършевица.

# 30
  • Мнения: 700
 Добре де,но на кофичката не пише,че има нишесте и стабилизатори.Това не би ли трябвало да се контролира?Чак не мога да го допусна,все пак сме европейска страна.

# 31
аз давам бор чвор2./.  и герма2./.

# 32
аз давам на моето бебе ГЕРМА 2./.  и БОР ЧВОР 2./. и бебето и на 9 месеца яде по 1и половина кофичка

# 33
аз давам на моето бебе което е на 9 месеца БОР ЧВОР 2./. и ГЕРМА 2./.

# 34
100% съм за Елена. Това е истинско българско мляко с жива закваска.

# 35
  • Мнения: 1 725
Радвам се, че толкова добри отзиви има за Елена, понеже и аз давам такова, 2%. Не че много яде, но тя е много злояда в момента, това е друга тема.

# 36
  • Мнения: 107
Ние пък харесваме маркели 2%.Ядем го по всякъкв на4ин 4исто ,с плод или с бисквити.

Общи условия

Активация на акаунт