Пържени кюфтета-вие как ги приготвяте?

  • 3 030
  • 28
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
# 1
  • Мнения: 27 524
Кайма, лук, яйце, чубрица, обикновено слагам фикс на Маги за пържени кюфтета, черен пипер и сол, въргалям в брашно и пържа в повечко мазнина. Това е.  Simple Smile

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Кайма, лук, яйце, чубрица, обикновено слагам фикс на Маги за пържени кюфтета, черен пипер и сол, въргалям в брашно и пържа в повечко мазнина. Това е.  Simple Smile

Към горе изброеното и кимион Peace

# 3
  • Мнения: 3 036
Лук,филия хляб накисната във вода,чер пипер,сол,яйце и чубрица.Омесвам добре и оставям поне половин час.Овалвам в брашно и пържа в силна  сгорещена мазнина.
Понякога ползвам и на Маги,но има един специфичен вкус,който моето семейство не обича.

# 4
  • Мнения: 581
 И аз като Блонди, но без чубрица, с кимион, слагам и малко бира.Овалвам ги в царевично брашно.

# 5
  • Мнения: 3 622
Лук,филия хляб накисната във вода,чер пипер,сол,яйце и чубрица.Омесвам добре и оставям поне половин час.Овалвам в брашно и пържа в силна  сгорещена мазнина.

И аз ги приготвям като Деси  Peace

# 6
  • варна
  • Мнения: 1 830
Правя ги с фикса на Маги, така най ги харесваме Peace

# 7
  • Мнения: 1 117
е за какво го слагате тоя Маги фикс, като всъщност всичко необходимо също го слагате?
наистина не ми е ясно. ако беше да земени подправките, ОК, ама така? newsm78

# 8
  • Мнения: 1 352
Повече лук (настърган),
чубрица,
кимион,
сол, чер. пипер,
яйце,
галета или накиснат хляб, понякога слагам настърган картоф
2 лъж. кисело мляко и малко сода

......ииииииииииии никога не ми се получават!
Меся, меся, премесвам, отлежават по една нощ, с голям мерак ги правя, но уви.
Последния път от половин кг. кайма излязоха 4-5 дърдонки Blush, аз бях до лактите в мас, жалка картинка. От тогава се зарекох, че аз кюфтета повече няма да правя!

# 9
  • Мнения: 1 818


Омесвам 700 гр. кайма с 2 яйца,ситно нарязана голяма глава лук,филия хляб,накисната в прясно мляко,кимион,чубрица,сух магданоз ,1 л. кисело мляко,2 листенца джоджен и сол/чер пипер не слагам заради малкия .

# 10
  • София
  • Мнения: 508
Слагам повечко лук, нарязан на много ситно, яйце, галета, кимион, пикантина барбекю, малко магданоз ако имам и малко вода. Винаги ми стават страхотни  Flutter

# 11
  • Мнения: 5 001
Най-хубавите кюфтета стават от кайма,която ви е смляна пред очите(т.е. не е купешка).Та,към смляното месо се добавят намокрени и изстискани хлебни филии,но само средината.Това се прави,за да не станат сбити кюфтета.Подправките....у нас лично се слага:черен пипер,чубрица,повечко лук наситнен(не настърган обаче),яйце,магданоз.Понякога за сочност слагам освен водичка и 1-2 с.л. кисело мляко.Обърквам добре и оставям да престои,за да се овкуси.После овалвам в брашно и пържа...

П.П. у нас не са на почит готовите фиксове....

# 12
  • Мнения: 533
И аз като Блонди, но без чубрица, с кимион, слагам и малко бира.Овалвам ги в царевично брашно.


И аз така , винаги стават и са много вкусни.

# 13
  • Мнения: 3 456
Кайма, лук, яйце, чубрица, кимион, галета. Пържа в повече мазнина.

# 14
  • софия
  • Мнения: 2 140
Не купувам готова кайма,а си меля месо телешко и свинско смес.Към смляното месо прибавям стар хляб предварително накиснат във вода и изцеден.Слагам още яйце,лук,чубрица,малко черен пипер.Като приготвя сместа я оставям да престои 1-2 часа преди да изпържа кюфтетата.

# 15
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Купувам само кайма , която са смляли пред мен. Смилам в блендера лук , малко гъби,чушка и ако имам малко пушено месо и всичко това запържвам в тиган. Като се охлади малко го добавям към каймата заедно с яйца , черен пипер,сол, чубрица, кимион и един-два настъргани варени картофа/вместо хляб/. Овалвам в брашно и пържа.

# 16
  • София
  • Мнения: 2 062
На мен пък никога не ми е хрумвало да ги овалвам с брашно  Crossing Arms
Слагам кайма, филия хляб, накисната във вода, яйце, червен пипер, черен пипер, лук нарязан на ситно, а след това скълцан в хаванче, чубрица и щипка сода.

# 17
  • Мнения: 3 537
Кайма, лук, яйце, чубрица, обикновено слагам фикс на Маги за пържени кюфтета, черен пипер и сол, въргалям в брашно и пържа в повечко мазнина. Това е.  Simple Smile
И аз така, най са ми вкусни.

# 18
  • Мнения: 3 456
На мен пък никога не ми е хрумвало да ги овалвам с брашно  Crossing Arms
Слагам кайма, филия хляб, накисната във вода, яйце, червен пипер, черен пипер, лук нарязан на ситно, а след това скълцан в хаванче, чубрица и щипка сода.
Винаги ги овалвам в брашно.

# 19
  • Мнения: 511
Никога не овалвам в брашно и не слагам хляб.
Настърган лук, чубрица, чер пипер, сол, яйце, за да стане по- хомогенна смес слагам малко вода и меся хубаво!

# 20
  • варна
  • Мнения: 1 830
е за какво го слагате тоя Маги фикс, като всъщност всичко необходимо също го слагате?
наистина не ми е ясно. ако беше да земени подправките, ОК, ама така? newsm78
Аз слагам само фикса, без никакви други подправки.Добавям само лук и преди да ги изпържа овалвам в брашно или галета Wink

# 21
  • Мнения: 6 443
Повече лук (настърган),
чубрица,
кимион,
сол, чер. пипер,
яйце,
галета или накиснат хляб, понякога слагам настърган картоф
2 лъж. кисело мляко и малко сода

......ииииииииииии никога не ми се получават!
Меся, меся, премесвам, отлежават по една нощ, с голям мерак ги правя, но уви.
Последния път от половин кг. кайма излязоха 4-5 дърдонки Blush, аз бях до лактите в мас, жалка картинка. От тогава се зарекох, че аз кюфтета повече няма да правя!
Пробвай без млякото и содата.Иначе др работи са същите като твоите и стават.

А аз много обичам картофени кюфтнца.. Simple Smile

# 22
  • Мнения: 382
кайма,смлян сух лук,червен пипер(щипка само),чубрица,чер пипер,2-3 суп.лъж. суха панировка за риба!(има едни малки кутийки,май на Биосет бяха),3 филийки хляб, накиснати(в темата за Кръчмарските кюфтета пише,че специфичния вкус идвал от повечкото хляб в сместа Simple Smile),понякога вместо хляб слагам галета,или само суха панировка;яйце,сол,захар до 1/2 от количеството на солта,2гр натриев глутамат(знам,че тук е заклеймен,но да знаете,че не става хубав суджук или луканка ако не се прибави от него),кимион,риган,розмарин и малко къри(сухо).Много са подправките,но пък така ухае докато се пържат,а после и докато се изядат...

# 23
  • Мнения: 27 524
Към горе изброеното и кимион Peace

Извинявам се, но кимион се слага само на кебапчета, на кюфтета - никога  Stop Grinning Hug
Овалват се в брашно, за да "запечата" каймата и да станат вътре сочни, а не сухи и да не се разпаднат.
Фиксът на Маги си е фикс. Ползвам и фикс за зрял боб, но пак добавям джоджен и сухи чушки  Grinning

# 24
  • Мнения: 3 360
Аз пък не слагам лук/не го обичаме твърде вкъщи/ и ги овалвам в галета/не брашно/-така стават с по-хрупкава коричка bowuu

# 25
  • Мнения: 953
Повече лук (настърган),
чубрица,
кимион,
сол, чер. пипер,
яйце,
галета или накиснат хляб, понякога слагам настърган картоф
2 лъж. кисело мляко и малко сода

Аз ги правя така и стават страхотни.Но хляба почти сух го слагам за да поеме от млякото каквото остане.

# 26
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239
Освен фикса, слагам лук, чесън, яйце, накиснат хляб и задължително кашкавал настърган. Вкусът става убийствен.

# 27
  • Мнения: 1 564
Кайма, лук, яйце, чубрица, обикновено слагам фикс на Маги за пържени кюфтета, черен пипер и сол, въргалям в брашно и пържа в повечко мазнина. Това е.  Simple Smile
И аз така, най са ми вкусни.
И аз така ги правя.

# 28
  • Мнения: 3 830
Кайма, лук, яйце, чубрица, обикновено слагам фикс на Маги за пържени кюфтета, черен пипер и сол, въргалям в брашно и пържа в повечко мазнина. Това е.  Simple Smile

И аз така, но слагам и кимион. Наистина подправката на Маги за кюфтета им придава доста специфичен вкус и аромат, но като сложа по-малко от нея, не е толкова натрапчиво Peace

Общи условия

Активация на акаунт