Идеи за изсъхнали козунаци?

  • 921
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 220
Стана така, че ни се събраха доста и съответно почти нищо не се изяде. Как мога да ги оползотворя? Предварително благодаря за отговорите!

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
пшанираш го като филии. става жесток

# 2
  • Мнения: 397
Аз ги използвах вместо блат за торта - в една тава наредих филийки козунак, залях ги с прясно мляко, след това наредих върху тях нарязани на парченца банани и намазах отгоре с разбита сметана Хоп-ла, сложих в сметаната малко желатин. И оставих тортата да престои една нощ в хладилника, стана много хубава.

# 3
  • Мнения: 1 655
Тук се писа скоро за крем карамел с кроасанчета. Може вместо кроасани да се използват изсъхналите козунаци.
По спомен - прави се сместта за крем-карамела. Нарязания козунак се слага на дъното на тава в която предварително е карамелизирана захар, залива се с разбитите яйца,захар и мляко и се пече на водна баня.
На мен не ми останаха козунаци обаче, нямаха време даже да изсъхнат:)

# 4
  • Мнения: 2 220
Мерси за идеите, ще пробвам.  Laughing

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 123
Цитат на: Svetla1
Тук се писа скоро за крем карамел с кроасанчета. Може вместо кроасани да се използват изсъхналите козунаци.
По спомен - прави се сместта за крем-карамела. Нарязания козунак се слага на дъното на тава в която предварително е карамелизирана захар, залива се с разбитите яйца,захар и мляко и се пече на водна баня.

ей това вече го направих и дори половината е изядено Simple Smile

# 6
  • Мнения: 1 399
Аз нареждам парчетата козунак в тава. Заливам с кисело мляко, разбито със захар /вземам от сматаненото на Данон, със синята капачка/. На 500 г козунак слагам едно мляко с 3-4 с.л. захар. Отгоре нареждам настъргани ябълки със захар, а понякога и настъргана кора от лимон. Заливам с разтопено краве масло. Преди да замръзне маслото поръсвам с едро настъргани орехи и настърган шоколад. Оставям да се охлади в хладилника и да поеме млякото.

# 7
  • Мнения: 2 452
Можеш да направиш и "бред пудинг" (по рецепта се прави с хляб, но предполагам с козунак ще е дори по-вкусно). Хлябът се нарязва на кубчета и се смесва със сушени плодове (смесица от стафиди, манго, смокини и др. ако имаш). Слага се в намаслена тавичка и се залива със смес от мляко, яйца и захар (можеш да сложиш по-малко захар, защото козунаците са сладки).  Пече се на силна фурна. Много е вкусно!

# 8
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Аз просто го нарязвам на филии и пека в тостера.....ммммм, много вкусно става.....препечени сладки филийки

Общи условия

Активация на акаунт