Миете ли ориз?

  • 14 393
  • 120
  •   1
Отговори
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
я да ви питам сега аз вас дали си миете ориза при готвене Wink

в началото на брака ми, аз, млада булка отивам на гости в свекърва ми, която ме моли да й помогна като й изчистя ориза за дроб сърма.
помня, че реших да продължа с помощта и хуубаво го измих под течаща вода. както съм виждала да прави мама.
като ме видя оназ ми ти жена и като викна Нееее стресна де що има мъж в къщата. свекъра ме защити като каза голяма работа станало, а тя му отговори Ми сега няма да ядете хубава дроб сърма Blush

аз продължавам да си мия ориза и също продължавам да си мисля, че той винаги се мие, но...
преди малко гледах един много известен готвач как го изсипа направо от пакета в тенджерата и имам вече съмнения дали пък свекърва ми не е права newsm78

# 1
  • Мнения: 426
  Много странно! Аз винаги мия ориза, както и боба и лещата. А защо не трябва да се мие?

# 2
  • Мнения: 3 036
Аз от Ути съм чувала че е хубаво,не само да се мие, но и да се накисне за половин,един час, преди да се обработи.А с тази мръсотия, около нас мия всичко.

# 3
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
ставал по-вкусен  Rolling Eyes

честно казано хич не съм я питала... от гордост!
още ме е яд дето така ме стресна Mr. Green

# 4
  • Русе
  • Мнения: 212
Всичко е толкова мръсно,че ... мия си ориза и даже си го кисна във вода.Майка ми работеше в китайски ресторант и собственика ги караше да мият ориза и изплакват петнадесет пъти,за да стане по-вкусен.В крайна сметка въпрос на вкус и навик.
 newsm78

# 5
  • Мнения: 4 358
ставал по-вкусен  Rolling Eyes

още ме е яд дето така ме стресна Mr. Green
Ти пък какво се връзваш. Joy Joy Joy.
Мия и още как.Като си представя докато го опаковат колко мишлета играят касачок върху оризчето. Joy
Като не го мие  - да и е вкусно и да си го яде сама hahaha.
Ох извинявай ама умрях от смях hahaha

# 6
  • Мнения: 5 001
И аз мия ориза.Така се отмива нишестето(ако не се отмие ориза става лепкав и глетав).Забелязала съм,че ако си накисна ориза(този по-овалния) във вода,после се начупва или по-трудно си запазва формата.Ако е от китайския ориз(този продълговатия)-след накисване му няма нищо и става по-бързо....

# 7
  • София, Борово
  • Мнения: 1 773
след почистване, го накисвам за 20-30 минути и после го измивах хубаво.

# 8
  • Мнения: 90
И аз съм виждала,че ориз Басмати не го мият,но аз си мия ориза винаги.Накисвам го във вряла вода и сол за около 10 и след това го измивам хубаво докато падне бялата вода(нешестето)и наистина става хубав не е слепан.

# 9
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


  Да, първата вода от измиването винаги и ужасно мръсна!

# 10
  • Мнения: 7 474
Мия го, много мръсен ми се вижда  Rolling Eyes

# 11
  • София
  • Мнения: 2 658
винаги, за да се отмие нишестето, иначе се слепва.

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Мия, разбира се - как ще го ядем немит  newsm78

# 13
  • София
  • Мнения: 1 941
Аз купувам само един такъв с жасмин и не го мия.

# 14
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Разбира се че го мия  Peace ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт